fbpx

2017 – resan till botten och upp till toppen

Det är januari och ännu ett nytt år är påbörjat. Jag har reflekterat lite kring 2017 för min egen del och börjat blicka framåt in i 2018, men känner mig inte helt klart med reflektionen förrän jag skrivit ett "litet" inlägg om året som gått här på bloggen. Förra 2016:s årskrönika blev väldigt välbesökt och uppskattat av er läsare, trots att jag trodde att jag skrev det mest för min egen del.

För er som inte orkar läsa hela återblicken på 2017 skulle jag sammanfatta året som ett år där jag verkligen nådde botten under en period och i nästa andetag flög jag högt över trädtopparna.

I inlägget 2017 - mina tankar, visioner, drömmar och mål kan du läsa om hur jag tänkte om 2017 för ett år sedan! Vissa saker har jag bockat av, andra låter jag ligga till ett annat år och några saker lämnar jag helt bakom mig.

2017 - första kvartalet

utsikt-lindsjön

I januari skriver jag mycket på bloggen om hur 2017 är ett oskrivet blad och idéer kring företagande sprudlar inom mig. I min målplanering sätter jag ribban ganska högt och planerar att skriva blogginlägg tre gånger i veckan. Jag funderar mycket kring balansgången mellan att vara personlig och privat i social media och brottas en hel del med ångest inom mig kring olika saker som dyker upp i min vardag.

Under hösten 2016 mötte jag en stor kärlek som jag bestämde mig för att flytta in hos under vintermånaderna i hans lägenhet och jag lämnade då mitt hus tillfälligt under första delen av året. Jag skriver också på alla papper inför mitt husköp och blir officiellt husägare i början av året (även fast jag bott i huset sen maj 2016).

Jag bestämmer mig för att 2017 års ord och intention kommer att bli handling, någonting som jag verkligen kan se att det blev! Handling på diverse olika sätt och åt olika håll kan en säga!

Redan i januari började jag få inre bilder och längtan efter vårkänslor, vitsippor och att odla i mitt växthus.  Jag provar också på att jobba som lärarvikarie, vilket tar mycket energi, men också väldigt roligt. Kan ana mellan raderna i blogginlägg att jag är ganska skör och känslig för saker som händer runt omkring mig. Jag försöker jobba mycket med rutiner, meditation och att allmänt stärka min självkänsla, men det behöver inte hända mycket för att jag ska bli nedstämd och undra vad fasen jag håller på med i livet.

Idéer och tankar inför att skapa en webkurs föds och jag börjar skapa grunderna i min Bullet Journal, men kommer aldrig riktigt igång att skapa den digitalt.

Att jobba med sig själv är en långsam process. Oavsett hur gamla vi är så har vi med oss våra gamla mönster från många år tillbaka. Att tro att de plötsligt går att vända över en dag är ganska naivt och jag fick en tydlig påminnelse kring det i veckan. Det bästa vi kan göra är att ha tålamod, ge det tid och fortsätta jobba med de verktyg vi tycker funkar. - Utdrag från Söndagssnackis v 5

I februari växer längtan efter att få starta odlingssäsongen och jag har en fantastiskt härlig dag i mitt hus med bitande kyla men också strålande sol och fågelkvitter! En längtan efter att få flytta tillbaka ut i skogen från lägenheten börjar växa, samtidigt som en rädsla också kommer krypande kring att lämna sambon i hans lägenhet.

Jag börjar också besöka ett företagsnätverk, BNI Örebro Södra, vilket kommer betyda mycket i mitt företagande och mitt steg utåt till nya kontakter och företagare!

Idag har varit en ganska märklig dag. Jag packade mina saker som jag haft med mig till lägenhet nu i tre månader, fyllde bilen och körde hem mot mitt hus igen. En viss separationsångest kring att lämna sambolivet såsom det ser ut just nu, men också pirriga känslor för framtiden. En konstig berg-o-dalbana med känslor helt enkelt. - 19 februari 2017

I mars sen tog jag en veckas semester från social media, en trend som följt med mig under 2017 att då och då stänga ner helt från mina kanaler och fokusera på annat. Börjar strukturera om lite och fundera på att minska ner antalet inlägg på bloggen. Njuter av diverse aktiviteter, nätverkande och att ljuset stannar längre på dagarna! Jag hade också en trevlig dag i Stockholm på Sthlm Heartbeat med många influencers inom träning och hälsa. Här i Örebro hade vi en trevlig lokal influencer-träff och i slutet av mars var jag även på The Influencer Conference.

2017 - andra kvartalet

vam-återhämtning

April inleddes med det fruktansvärda terrordådet på Drottninggatan i Stockholm. I SöndagsSnackis v 14 går det att läsa att det påverkade mig väldigt mycket och att jag kände mig lyckligt lottad som inte var där och kunde tillbringa helgen i trygghet med dåvarande kärleken. Samtidigt var det ganska knakigt i fogarna på relationen, vilka var vi för varandra nu och vad skulle hända när han åker iväg på sin planerade resa till Peru i maj?

Det känns som att det är i det här kvartalet som de känslomässiga stormarna börjar ta fart. Det händer mycket i livet, hoppar på nya saker som till exempel Mary Kay. En kul resa, men nu i efterhand kan jag se att gemenskapen som fanns där och bekräftelsen jag fick där var precis det jag behövde, men saknade i i livet just där och då. Jag börjar inse att relationen med dåvarande kärleken inte funkar så bra och i och med att vi nu bor med viss distans till varandra börjar också kommunikationen bestå av mest missförstånd från båda håll.

Ambivalens kring vad jag vill, vad vi vill, med relationen tär mycket på mig och jag tar initiativ till avslut vid två tillfällen. När han slutligen åker till Peru och vi haft en fin vecka tillsammans strax innan avfärden känns det jättesorgligt att han ska åka iväg. Vi skiljs åt som vänner, men inom mig hoppas jag på att vi ska kunna bygga någonting nytt när han kommer hem igen.

Antalet blogginlägg minskar under den här perioden och jag börjar fundera vad jag vill och hur jag vill göra med jobbet på Coop och så vidare. När min närmsta chef återigen frågar om jag inte vill hoppa på en fast deltidstjänst bestämmer jag mig för att tacka ja. Det kändes om en bra och trygg grej att stabilisera upp min vardag och ekonomi med det och köra företagandet på ledig tid.  Vända lite på steken helt enkelt.

Dåvarande kärleken kommer hem från Peru och efter en hel del samtal avslutar vi relationen helt, där och då på hans initiativ. En ny situation för mig uppstår, jag blir lämnad i en relation för första gången i mitt liv och jag är ömsom tacksam för att få uppleva andra sidan av ett uppbrott och ömsom riktigt, riktigt nere. Jag flyr in i jobb på Coop och tar i princip alla extratider jag kan för att fylla upp en ganska tom plånbok.

2017 - tredje kvartalet

offerkoftan

Juli blir en tuff månad mentalt för mig. Jag möter mycket av mina djupaste känslor kring ensamhet och att inte känna mig förstådd av andra på riktigt. Jag kommer in i negativa spiraler och tror att jag inte har några nära vänner eller gemenskap i mitt liv. Hittar mönster och beteenden som passar in och gör mina tankar sanna. Det här har jag i princip inte berättat för någon, men vissa kvällar när jag körde hem i mörker på motorvägen så tänkte jag tanken kring hur det skulle kännas att köra av vägen... Det var väldigt skrämmande att märka att de här tankarna fanns och kroppsligt var jag väldigt utmattad, både på grund av mycket jobb och mycket känslor i omlopp.

Det gick såpass långt att jag kunde stå på jobbet och känna yrsel, men då började jag dra i handbromsen. Jag behövde strukturera upp mitt liv och min vardag. Jag började stänga ner vissa företagsplaner och avsatte mer tid för mig själv. I slutet av juli berättar jag om processen tillbaka i inlägget "Det blir inte alltid som en tänkt sig" Idag när jag tagit mig igenom det här känns alla de här känslorna så långt borta, hur kunde jag någonsin tro att jag var så ensam som jag kände mig där och då med alla mina vänner och nätverk runt omkring mig? Men känslor är inte speciellt logiska, de är där av andra anledningar än logiken som syns på ytan. Idag förstår jag att det var en process jag var tvungen att ta mig igenom och kan till och med känna tacksamhet för den, för utan den skulle jag inte vara där jag är idag.

Höjdpunkten under tredje kvartalet var helt klart "Retreat Yourself". Ett retreat som jag egentligen inte visste så mycket om innan, men bara visste att jag skulle gå på. Det var som ett väckelsemöte ut ur min dvala och negativa tankespiraler. Dagarna var fyllda av personlig utveckling och ett magiskt systerskap! Den här veckan betydde otroligt mycket för mig och ur den veckan kom så otroligt mycket inre kraft från mig själv.

2017 - fjärde kvartalet

Om tredje kvartalet genomsyrades av mycket ångest, nedstämdhet och sorg så vände det helt klart till andra känslor in i fjärde och sista kvartalet. Efter starka insikter kring elden och kraften som frodas inom mig bestämde jag mig för att hösten skulle gå i rebrandingens tecken kring företagandet.

Jag dejtade en väldigt fin person med start i slutet av tredje kvartalet och en bit in i fjärde. I det dejtandet kämpade en hel del kring triggers och mönster som jag gick in i tillsammans med honom. En dag vaknade jag upp med insikten att jag inte ska behöva kämpa på det här sättet i relationer längre. Jag är inte gjord för att passas in i en mall kring förhållanden och tvåsamhet. Jag stänger in mig själv med osynliga galler och drabbas väldigt ofta av en kvävd känsla. Med den insikten i ryggen avslutade jag dejtandet med den personen. Under fjärde kvartalet har jag börjat tillåta mig själv att vara precis den jag är, den delen i mig som älskar att bygga både vänskapliga och romantiska relationer med fler får flöda fritt och jag känner mig mer glad och trygg än på väldigt länge.

Mitt nya företagsnamn Vildkraft börjar växa fram under hösten och det känns riktigt riktigt kul att fokusera på företagandet igen. Gick en väldigt bra och givande utbildning, Soulboss School, som handlar om att hitta sin nisch och drivkraft i entrepenörskapet.

Arbetet kring webkursen med fokus på att förbättra sin självkänsla startar jag upp igen efter uppehållet sen första kvartalet och jag slutför den lagom till lanseringen 1 december. Med stor glädje och pirrighet erbjöd jag den gratis till omvärlden som min julklapp till alla som var intresserade.

2017 - du kom, du såg, du segrade

Ja, du 2017, föga anade jag vad du hade att ge mig när du kom till mig för drygt ett år sen. Även om du fick mig att slå jävligt hårt i botten är jag otroligt tacksam för alla upplevelser som jag varit med om under året. Utan dalarna inga toppar och det har jag verkligen fått uppleva under detta år! Idag mår jag bättre än jag kan minnas att jag gjort någon gång tidigare i mitt liv och jag känner en skön och avslappnad känsla inför det nya året som precis kickat igång. Idag har jag en helt annan trygghet i mig själv och självklart kan livet och känslorna fortfarande storma inom mig, men rötterna har växt sig starkare än förut och under 2018 kommer de få växa sig ännu stadigare!

Vad lämnar du bakom dig i 2017 och vad tar du med dig in i ditt 2018?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

2 Kommentarer
Äldst
Nyast Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Erika

Jag är glad att jag fått lära känna dig Anna under 2017, kul att se dig idag och det strålar om dig. Glad att du fick avsluta året med en positiv känsla, låt 2018 bli magiskt!

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
2
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!