fbpx

Boken som förändrade tankarna om döden

På onsdagar brukar jag dela ut lite länkkärlek här i cyberspace, jag tänkte fortsätta i nästan samma banor idag. Men istället för en blogg så tänkte jag tipsa om en bok som totalt förändrade mina tankar kring döden och hur vi pratar, eller inte pratar om den. Boken är en av böckerna som vi läser i min utbildning till samtalsterapeut och jag läste den veckorna efter att min farfar precis hade gått bort i våras. Den gav mig både tårar och ett lugn i allt som skedde just där och då kring döden.

döden-är-livsviktig-bokus
Bild lånad från Bokus.

Jag försöker hitta bra ord att beskriva denna bok med, men det är svårt att hitta de "rätta". Jag kom och tänka på den här boken igår när en vän på Facebook tipsade om sommarprataren Tom Malmquist. Jag lyssnade på poddversionen när jag sprang en liten kvällsrunda igår. Mitt ute i skogen så kom tårarna och jag bara släppte fram dem.

Boken handlar om en kvinna som jobbar med döden på olika sätt. Både med vuxna och barn som lever med döden runt knuten. Hon berättar mycket kring hur vi pratar om döden runt barn och att de förstår så mycket mer än vi tror när vi försöker censurera döden för att vi själva inte vågar eller kan prata om den.

Hon berättar också om att anledningen till att hon orkar arbeta så mycket som hon gör är för att hon hela tiden jobbar med sig själv och sina känslor. Om en människa triggar igång någonting hos henne så tar hon med sig scenariot hem och jobbar med vad det är som väcks inom henne för att skapa förståelse och försoning med situationen. Jag tänker mycket på hur mycket energi vi slösar omkring oss genom att reta upp oss på saker som till exempel är en spegling eller förakt av oss själva. Och för att inte tänka på hur mycket energi vi lägger på att dölja våra känslor både för oss själva och andra.

Det kändes konstigt att börja gråta där ute mitt i skogen igår, speciellt eftersom jag inte kunde förstå exakt varför eftersom jag har så mycket att vara glad över i mitt liv just nu. Men känslor är inte speciellt logiska, ibland är det viktigaste bara att låta dem finnas och erkänna dem

Vågar du låta boken förändra dina tankar kring döden?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!