vit-salvia-smudger

En inre resa – en slags meditation

In Spiritualitet by Anna - VildkraftLeave a Comment

Välkommen till en resa inom dig själv. En inre visualisering. En slags meditation.

Idag är vi många som har svårt för att prioritera tid med oss själva. De små mikropauserna vi har i vardagen används ofta till att scrolla på mobilen. Social media, videoklipp, webtidningar och andra saker upptar stor del av den tiden vi tidigare använde till att fundera utan extern input, dagdrömma och bara spendera lite tid med oss själva.

Många kommer också till mig och säger att deras hjärna alltid går på högvarv. De tänker på ditten och datten och de går väldigt ofta runt med stress och oro inom sig. Min erfarenhet och utbildning säger att vi behöver landa mer regelbundet i kroppen och ge oss tid att lyssna på oss själva på annat sätt än bara via tankebruset uppe i huvudet.

Måndag 15 oktober 18.30 – 20.00 bjuder jag in till ett tillfälle där vi övar på att göra just det. Att försöka sjunka djupare in i kroppen. Vad säger vår kropp till oss när vi väl tar oss tid att lyssna?

18.30 – 18.45 Alla deltagare välkomnas in i meditationsrummet genom en välkomstceremoni där du symboliskt renas innan du kliver in i rummet. Lugn musik spelas, ljus och rökelser är tända och jag använder mig av torkad vit salvia som rening.

18.45 – 19.15 En inre resa. Jag guidar dig genom avslappning och en inre resa där du sitter eller ligger ner med slutna ögon.

19.15 – 19.30 Tid att landa efter resan och det finns möjlighet att med hjälp av papper, pennor och krita sätta ord eller färg på upplevelsen. Papper, pennor och kritor finns på plats, men om du har ett eget favoritblock och/eller pennor du vill använda får du gärna ta med det.

19.30 – 20.00 Gemensam avslutning och delande av upplevelsen. Du delar med dig av det du känner dig bekväm med, men det är helt okej att bara vara och inte säga någonting också.

20.00 – 20.30 En stund att prata mer fritt, landa, förbereda dig för att åka hemåt. Det kommer också finnas möjlighet att ta en kopp te och äta en frukt.

Tips och information om kvällen:
– Kom i tid! Ge dig själv tid att landa i meditationsrummet efter välkomstceremonin. Se till att du hittar en bekväm plats.
– Väl inne i rummet behåller du fokus inåt. Din egen kropp. Din egen andning.
– Försök komma till kvällen med ett öppet sinne. Det finns ingen prestation eller rätt eller fel i det här. Det som ska hända under resan händer. Ibland somnar deltagare. Ibland upplever deltagare något väldigt härligt. Ibland dyker gamla minnen upp.
– Ta på dig bekväma kläder. Ta gärna med tofflor eller sockor och en varm tröja.
– Lämna mobilen i bilen. Om den tas med in i huset, sätt den på flygplansläge och lämna den i jackan, mobil får ej tas in i meditationsrummet.
– Katt finns i hemmet, hon dras gärna till lugn energi och kan ibland vilja vara med, säg till om detta skulle innebära problem för dig!

Anmälan skickar du till anna@vildkraft.se ange ”inre resa 15/10” i ämnesraden
– Namn
– Telefonnr
– Ange om du har svårt att sitta på golvet under resan, det finns möjlighet att sitta i fåtölj istället för golvet (det kommer även finnas gott om täcken, kuddar och golvmattor att sitta bekvämt på)

Sista anmälningsdag 14 oktober 20.00. För att den inre resan ska bli av krävs minst två stycken anmälningar. Max antal deltagare är fyra stycken. När det är minst två deltagare anmälda mailas faktura ut.

Investering: 500 kr/deltagare
Avbokning senaste 24 timmar innan, då återbetalas summan, annars inte.

Mer exakt vägbeskrivning mailas ut efter din anmälan!

Hör gärna av dig vid frågor eller funderingar!

Här hittar du eventet på Facebook!

Leave a Comment