Kostrådgivning online

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Recept & kost
  • Kommentarer på inlägget:1 kommentar
  • Lästid:5 minuters läsning

OBSERVERA! Detta är inte längre en tjänst som jag erbjuder. Jag arbetar numera endast med terapi och att hjälpa dig att stärka din självkänsla. För mer information om vad jag erbjuder i dagsläget, se ”Förbättra din självkänsla

Kostrådgivning online – så går det till

För att jag ska få en bild av hur din kostsituation ser ut idag så kommer du få rapportera in vad du äter under tre dagar med hjälp av en app till din smartphone (alternativt via ett program i datorn). Jag rekommenderar att du fyller i två vardagar och en helgdag. Tillsammans med denna rapportering vill jag också att du skriver några meningar kring dina matpreferenser. Vad tycker du om? Vad tycker du inte om? Har några allergier som jag behöver ta hänsyn till? Jag vill också att du lägger till några meningar kring hur du upplever din kostsituation idag. Vad är du nöjd med? Mindre nöjd med? När är hunger och frestelser som störst? Någonting mer du vill jag ska veta om? Slutligen vill jag att du skriver några meningar om varför du vill genomföra en kostrådgivning. Vad är ditt mål med rådgivningen? Vill du gå upp eller ner i vikt? Vill du orka vardagen bättre? Orka träningen bättre? Få tips, råd och inspiration kring vad du ska äta? Se över om du får tillräckligt av alla näringsämnen? Allt detta och lite information kring ålder, vardagsmotion och träning kommer du fylla i via ett dokument som jag skickar till dig vid anmälan.

När du är klar med ”förjobbet” så börjar mitt jobb. Jag kikar igenom vad du rapporterat in och tillsammans med vad du har för syfte med rådgivningen och dina matpreferenser så syr jag ihop ett kostförslag för två dagar. Du får tillbaka ett kostschema både på hur ditt intag såg ut på det du rapporterat in och självklart får du också tillbaka ett kostschema på mitt kostförslag. De här kostschemana innehåller siffror på hur fördelningen ligger mellan fett, protein och kolhydrater, men också de vanligaste näringsämnena och kalorimängder. Jag är inte ute efter att du ska räkna kalorier dag ut och dag in, utan jag förespråkar även här att det ska vara enkelt. Första dagarna kanske du behöver mäta lite mer exakta mängder för att få koll på en portionsstorlek och så vidare, men efter några dagar har du fått in känslan för hur mycket det bör vara utan att mäta hela tiden!

Kostrådgivning online – mina källor

Jag har gått lite olika utbildningar där jag samlat på mig erfarenheter och kunskaper, mer vilka det är kan du läsa på sidan Om mig. Jag utgår framförallt från Nordiska näringsrekommendationerna 2012 och anpassar utifrån dina egna preferenser och vanor. Generellt handlar det ofta om att försöka välja omättat fett istället för mättat fett, att byta ut snabba kolhydrater mot mer långsamma och att få i sig ordentligt med frukt och grönt under en dag.

Till min hjälp när jag räknar och skriver kostscheman har jag ett program som heter Dietist Net Pro.

Kostrådgivning online – komplettera med samtal online

Att förändra vår kost är inte alltid enkelt, många är vi som vet exakt vad vi borde äta, ändå väljer vi saker som inte är bra för oss. Mat och alla känslor kring mat sitter djupt inom oss och det finns alltid de där tillfällena som gör att vi äter mer än vad vi borde. Om vi är ledsna så vill vi gärna tröstäta. Om vi är glada eller har lyckats med någonting så ska det firas med någonting ätbart, gärna extra gott (och onyttigt?). Men hur ofta reflekterar vi över vårt beteende och vad är egentligen sug/känslor och vad är vår faktiska hunger? Många äter när de är rastlösa, inte när de är hungriga. Om du vill få ett högre medvetande och förståelse kring ditt beteende kring mat så rekommenderar jag också att komplettera din kostrådgivning med samtal. Samtal kan jag också erbjuda online över Skype eller annan plattform.

Kostrådgivning online – priser

Kostrådgivning online: 800 kr för första tillfället

Uppföljning: 450 kr (gäller vid bokning inom ett halvår från första tillfället)

Anmäl ditt intresse via anna@beautifullife.se så mailar jag ut dokumentet med alla frågeställningar och mer information om hur du rapporterar in din nuvarande kostsituation

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar