fbpx

Länkkärlek 10 – Min vardagshälsa

I början av vecka så skrev jag en lista på saker som jag vill göra innan jag dör. I inlägget skrev jag också en del om drömmar och att våga säga dem högt för sig själv, eller åtminstone skriva ner dem för att tankens kraft är stark. Jag blev jätteglad när jag läste dagens gästinlägg från Nellie på Min vardagshälsa, för det är inne på liknande saker. En oplanerad röd tråd är alltid trevligt att presentera här på bloggen! Och jag tycker Nellies lista som hon skriver nedan är fantastisk, det där med att prata högt med sig själv ska jag definitivt testa!

Mitt yogaliv_header

 

Jag heter Nellie Rolf och jag är hälsosam. För mig betyder det att jag gör saker jag mår bra av. Vad jag äter, hur mycket jag rör på mig, vem jag umgås med och hur jag tänker. På min blogg Min vardagshalsa skriver jag om min hälsa i min vardag med syfte att inspirera till hälsosamma val som håller i längden. Jag är yogalärare och en av skaparna bakom Mitt yogaliv, en yogaserierönika med glimten i ögat, där fiktiva Liv tipsar om hur yoga kan vara en del av livet; med småbarn, ett givande jobb och ett rikt socialt liv.

Att lära känna sig själv

Vad innebär det att känna sig själv? Och hur gör jag? När är jag färdig? Vem du är kan bara du svara på. När bilden av dig själv stämmer överens med den bild omgivningen har, då är du något på spåren. Du vet att du känner dig själv när du instinktivt vet vad som är bra för dig. Samtidigt utvecklas vi hela tiden så du behöver omvärdera bilden med jämna mellanrum för att se att även din självbild har hängt med. När du känner dig själv kan du även vara sann mot dig själv, dvs. agera i linje med dina värderingar och ta beslut som är bra för dig, som tar dig mot dina drömmar.

1. Var intresserad

Den kanske viktigaste delen är att vara intresserad av sig själv. Inte på ett egoistiskt sätt utan snarare på ett utforskande vis. Betrakta dina tankar, utan att tycka varken bu eller bä om dem. Fundera på varför du reagerar som du gör i olika situationer. Vem är du inuti, bortom det du gör, utför och presterar?

2. Prata högt med dig själv

Genom att prata med dig själv sätter du ord på din tankar. Det hjälper dig att se dem i vitögat och lite mer från ett utifrån-perspektiv. Det blir också tydligt om det finns några tvivel eller tveksamheter i någon fråga. Ta på dig ett par lurar, gå en promenad och låtsas att du pratar med någon i telefon. Då är det mindre risk att folk du möter tycker att du helt tokig.

3. Yoga och meditera

Det handlar om närvaro, att våga lyssna inåt. På hjärtat, andetaget, magkänslan. Lyssna på känslan i kroppen. Genom att låta tankarna vara fria och istället fokusera på något annat (t.ex. andetaget) så kan du lättare känna hur det känns inom dig. Inte i huvudet. I kroppen. Kroppen vet alltid bäst, så låt inte tankarna föra dig på villovägar.

4. Gå i terapi

Känner du att tankarna ofta snurrar och att det är svårt att hitta din väg framåt, då kan det vara en bra idé med terapi. Jag tror att alla människor skulle må bra av terapi, coaching eller annan form av samtal. Det finns minst lika många anledningar att gå i terapi som det finns olika typer av samtalsmetoder. Men viktigast är nog ändå att känna förtroende för den du pratar med.

För mig är yogan det som har haft den absolut största inverkan på mig som person och hur jag lever. Det var dock inte alls kärlek vid första yogapasset. Nej, det skulle ta två år innan jag ställde mig på en yogamatta igen. Då var jag redo att ta in. Redo att lyssna. Det handlade dock fortfarande mest om fysiska positioner men på något vis blev det en omedveten paus i min annars högintensiva tankeverksamhet. Jag förstod inte förrän långt senare vilken effekt yogan haft på mig, och fortfarande har. Förmågan att vara medveten och närvarande är för mig de största vinsterna. Att vara ett med kroppen och låta hjärnan vila. Det är då jag verkligen känner var jag behöver mer av, eller mindre av, i mitt liv.

Lycka till på din väg mot dig själv! /Nellie Rolf

min-vardagshälsa-yoga

Motion_minvardagshalsa

Kontakt_minvardagshalsa

Familjeliv_minvardagshalsa

DSC08012

Hur lär du känna dig själv?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

5 Kommentarer
Äldst
Nyast Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

[…] vill jag säga som Nellie gjorde i gårdagens gästinlägg, om det är svårt att kartlägga tankarna på egen hand, ta hjälp av en terapeut eller liknande. […]

[…] Anna på Beautiful life har jag delat med mig av mina tips på hur du kan göra för att lära känna sig själv och lyssna […]

[…] om, och fått, hjälp via kognitiv beteendeterapi. Min högst generella slutsats blev, precis som Nellie Rolf (Länkkärlek 10), att alla borde gå på det ibland, problem eller […]

[…] vill jag säga som Nellie gjorde i gårdagens gästinlägg, om det är svårt att kartlägga tankarna på egen hand, ta hjälp av en terapeut eller liknande. […]

[…] om, och fått, hjälp via kognitiv beteendeterapi. Min högst generella slutsats blev, precis som Nellie Rolf (Länkkärlek 10), att alla borde gå på det ibland, problem eller […]

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
5
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!