fbpx

SöndagsSnackis v 9 – på en måndag

För två år sedan och nio månader sedan så hade jag min sista riktiga fylla. Jag hade under en period försökt skära ner och begränsa mitt användande, funkade bra ibland, sämre vissa gånger. I inlägget "Att ta beslut & göra slut?" skriver jag om den där sista fyllan och att jag började fundera på att ta ett principfast beslut kring noll intag av alkohol i framtiden. Det var i slutet av maj 2014. Jag minns hur vacklande jag kände mig när jag skrev de där orden, skulle jag kunna hålla löftet till mig själv att inte intaga mer alkohol?

För mig var det enda sättet att bryta helt. Tiden innan hade jag som sagt försökt begränsa intaget, men det var alltför lätt att överskrida den gränsen då och då. De första två åren efter beslutet drack jag i princip ingenting, kanske smakade jag en klunk någon gång, men aldrig någon fylla. I dagsläget kan jag tänka mig att dricka en öl, ett glas vin eller bubbel för att det är gott, inte för att jag vill bli onykter eller full och du ser mig i princip aldrig ute på krogen längre.

Under helgen som gått så har jag funderat en hel del på mig själv, mitt liv och min tid. Jag har i omgångar försökt begränsa mitt användande av sociala medier, egentligen på samma sätt som jag försökte göra med alkoholen för några år sedan. Jag har också fått liknande resultat, ibland går det bättre och ibland går det sämre.

Jag har även i dagarna kommit fram till ett beslut. Jag ska ge mig själv en veckas semester från social media. Fundera på vad jag vill och var jag står i frågan. Vad vill jag ha för strategi och i vilka kanaler ska jag synas? Och framförallt, hur mycket tid är jag beredd på att lägga ner?

Att jobba med social media är inte alltid så lätt och effektivt. När jag ska gå in och posta något jobbrelaterat någonstans så är det lätt att fastna i flödet som egentligen är av mer privat karaktär. Helt plötsligt har en förmiddag flugit iväg och vad har egentligen blivit gjort?

Jag märker också att jag ofta dövar känslor genom att scrolla på social media. Jag känner någonting, spelar ingen roll om det är glädje eller sorg, och sedan är reflexen "jag ska bara in och kolla lite". Vips är tankarna och känslorna jag hade innan borta och någon slags autopilot är påslagen. Inte riktigt så jag vill leva när jag tänker efter.

I allt scrollande är det jättelätt att tappa bort sig själv. Vad vill jag? Vad är egentligen mina känslor? Med hjälp av scrollandet så missar jag möjligheten att lära känna mig själv, tillåta mig själv återhämtning och missar även chansen att vara uttråkad. I allt det här tror jag också att jag tappar bort min kreativitet och lust.

Jag blir ständigt stimulerad av yttre faktorer och rent krasst glömmer jag att styra upp det verkliga livet.

Under veckan som kommer ser jag fram emot:

  • bli uttråkad
  • lära känna mig själv mer
  • fundera på framtiden och social media
  • återhämta min ständigt aktiva hjärna

Inspiration och stöd kring mitt beslut har jag bland annat hittat hos Louise Stigell som skrev om just det här med social media. Elin på Teknifik skrev också om "Hur får man mer tid och undviker att scrolla bort sitt liv?" i sitt senaste mailutskick i hennes mailklubb. Nu kan jag inte länka, eller kopiera in, hennes mail här, men om du frågar snällt, eller går med i hennes mailklubb, så kanske du kan få en version du också?

Tills vi hörs igen här på bloggen så får du ha det underbart bra! Jag finns tillgänglig på mail och svarar på kommentarer! Dela gärna med dig om dina tankar kring scrollandet på social media. Kanske har du redan en strategi eller liknande?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

4 Kommentarer
Äldst
Nyast Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Wilda

Så klokt inlägg. Jag har också lätt för att bli beroende (mitt ord för det) på det där sättet så att jag dövar känslor med olika beteenden. Det har blivit mycket bättre sedan jag bestämde mig för att medvetet känna efter flera gånger om dagen och att just som du är inne på – begränsa sociala medier. Spännande att höra om hur det går!

[…] strategin framåt ska se ut lite mer jobbmässigt. Det är ju lite som jag skrev i förra veckans SöndagsSnackis lite knepigt när en också jobbar med social media, inte bara att stänga ner totalt om en vill […]

[…] strategin framåt ska se ut lite mer jobbmässigt. Det är ju lite som jag skrev i förra veckans SöndagsSnackis lite knepigt när en också jobbar med social media, inte bara att stänga ner totalt om en vill […]

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
4
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!