Fem gratis tips

Tips för att lättare känna dina känslor & behov

framtid-vildkraft

– med de här tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler, vilket leder till bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

Fem gratis tips:

Tips för att lättare känna dina känslor & behov

– med de här tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler, vilket leder till bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

framtid-vildkraft

Det här kommer du bli bättre på när du använder dessa tips:

 Känna in dina behov

Om vi lärt oss att stänga av en del av våra känslor stängs också en del av funktionen att känna in våra behov av. Vi lär oss att titta på klockan om vi är hungriga eller inte och schemalägger våra behov istället för att känna dem. I längden kan denna schemaläggning av behov leda till att du känner dig avtrubbad, olycklig och längtar efter någonting annat i ditt liv (utan att veta vad) eftersom du stängt av funktionen att känna.

 Gränssättning

Om du känner in din kropp och dina känslor mer kommer du enklare kunna sätta dina egna gränser. När du känner att din kropp är trött kommer du också kunna lyssna till det och ge den vila istället för att trötta ut den ännu mer. Att känna mer och analysera mindre kommer hjälpa dig att säga nej till saker du inte vill göra.

 Känna tillit till dig själv

När du lär dig att lita på din kropp och dina känslor kommer du också bygga upp en starkare tillit till dig själv. Du stärker din relation till dig själv. I takt med att relationen till dig själv stärks, stärks också din självkänsla.

 Sluta misshandla dig själv

När du känner tillit till din kropps signaler kommer du ta hand om dig själv och din kropp bättre. Din kropp kommer bli din bästa vän och vem struntar i att lyssna på sin bästa vän när den ber om vila, mat eller kärlek?

Det är DIN tur nu!

Efter alla år med fokus på vad alla andra känner och behöver är det på tiden att du börjar öva på att känna DINA känslor och behov.

Jag vet att du är stark.
Jag vet att du har koll på det mesta.
Jag vet att du är duktig.

Men du är inte här för att bara vara allt det där.

Du är inte här för att ta ansvar för alla andra.

It’s not your damn job!

Det är på tiden att du får känna DINA känslor.
Det är på tiden att du tar ansvar för DINA behov.
Det är på tiden att du får tillåtelse från dig själv att börja LEVA!

anna-vildkraft

Anna Vildkraft - samtalsterapeut & coach

“En gång när jag var liten tog jag ett omedvetet beslut för att passa in och anpassa mig till världen. Jag stängde av större delen av mina känslor och lät alla andras känslor ta mycket större plats än mina egna. Jag lärde mig också att jag behövde prestera och vara duktig för att få beröm, bekräftelse och kärlek.

Sen flera år tillbaka arbetar jag med motsatsen. Jag påminner mig ständigt om att låta känslor och livet flöda. Precis som årstiderna och naturen utanför mitt fönster. Ibland stormar det, ibland är det en ljum bris. Ibland skiner solen och ibland ösregnar det. Ebb och flod. Fullmåne och nymåne.

Idag försöker jag alltid lyssna på vad min kropp och själ försöker säga till mig. Ingen vet bättre än mig själv hur jag mår, vad jag behöver och vad som gör mig lycklig. Jag försökte länge hitta de där svaren som finns inom mig utanför mig själv.

Jag vill hjälpa dig att göra en liknande resa inåt i dig själv. Jag vet att det finns en anledning till att du hittat hit och jag vill gratulera dig till nyfikenheten du besitter och till resan som precis har börjat.”