video 3 av 3

Börja agera annorlunda

Sammanfattning:

Tredje och sista steget handlar om att förändra, att börja agera annorlunda. Ett steg som kan kännas utmanande, men det här steget underlättas av att du i förebyggande och trygg miljö i stegen innan har lyckats KÄNNA, härbärgera och förlösa dina egna känslor och triggers.

Att gå i terapi och jobba med sig själv gör sällan att rädslorna försvinner, men det ger dig mer kraft och mod att agera trots att du är rädd.

Att agera annorlunda kan såklart innebära väldigt olika saker, svaret vad annorlunda är beror på vad ditt ursprungsbeteende har varit. 

Om du är en person som alltid brukar uttrycka alla känslor, tankar och infall, kanske det här steget handlar om att inte uttrycka dig fullt lika mycket utan istället testa att hålla dig själv i de känslor och tankar som dyker upp. Att till exempel gå undan och meditera istället för att ”explodera ut” det du känner.

Om du istället är en person som väldigt sällan uttrycker dina känslor och tankar kan du prova att faktiskt öppna upp dig mer och uttrycka det som händer inuti dig.

Det här steget handlar om, som jag berättar i videon, om att våga gå in och möta känslorna som du tidigare flydde från. Att våga göra de där sakerna som du förut skyddade dig från. Att till exempel säga nej när chefen frågar om du ska jobba över eller att våga fråga om hjälp i olika situationer och inte alltid ta på dig ansvaret att fixa på egen hand.

Varför jobba med dessa tre steg?

När du jobbar enligt de här tre stegen kommer saker förändras i ditt liv. Här är några exempel på vad som kommer hända:
– du skapar nya förhållningssätt och beteenden
– du kommer kunna se och få nya perspektiv på livet
– du får mer empati
– du får ökad kontakten med kropp, känslor och intuition, många upplever känslan av mer medveten närvaro

När du använder de här tre stegen får du också förståelse för att du har makt att förändra ditt liv. Du kan sluta skylla på att det är andras fel att saker och ting sker i ditt liv och istället ta makten över hur fortsättningen på ditt liv ska bli.

Om vi inte lär oss att hantera vissa personer och situationer kommer vi återskapa det om och om igen tills vi lärt oss hantera det.

Jag tycker det är dags att du bryter dina prestationsmönster, livet har så mycket mer att erbjuda än att bara gå runt och vara en högpresterande duktig flicka.

Det är dags att väcka din kraft, få ett inre lugn, släppa lös det där kontrollbehovet och helt enkelt sluta bry dig så mycket om allt och alla.