Länkkärlek 12 – Bossbloggen

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Länkkärlek
  • Kommentarer på inlägget:1 kommentar
  • Lästid:5 minuters läsning

Idag är det Clara från Bossbloggen som står för gästbloggandet. Clara driver en blogg som jag finner mycket intressant. Den väcker spännande tankar kring mitt eget ledarskap, tiden när jag var säljchef och hur jag upplever mitt eget dagsläge. Men istället för att berätta en massa jag själv om Bossbloggen så lämnar jag över ordet till fantastiska Clara!

bossbloggen-clara

Bossbloggaren Clara i egen hög person! Foto: Zeynep Seitomer

Hej! Clara heter jag som har driver ledarskapsbloggen Bossbloggen sedan två månader tillbaka. Anledningarna till att jag startade bloggen nu (när så många i branschen firar tioårsjubileum) är flera.

Den första är att älskar jag bloggformatets pepp, matnyttighet och underhållningvärde. Du får lära känna människor och det är så häftigt att se roliga, lärorika, känslofyllda eller avslappnade texter blandas med både vackra och vardagliga bilder. Jag är en fotande journalist och jag har länge burit på en önskan om att få göra något där både min businesshjärna och min kreativa själ kan få utlopp. Jag har bara inte vetat hur det skulle gå till förrän nu.

Den andra anledningen är att jag är en ledarskapsnörd som älskar att grotta ner mig i hur olika ledarskapsteorier fungerar i verkligheten, ställa tusen frågor för att lära mig mer om hur människor funkar och prata om hur man skapar företag med bra resultat och välmående anställda.

Till saken hör att det finns flera, fantastiska magasin och sajter där du kan läsa om ledarskap och arbetsliv. Det finns underbara bloggar där karriär och livsstil står i fokus. Men det finns i dagsläget bara en blogg som står med ett ben i båda världarna på det här sättet. Det är Bossbloggen. Detta låter stöddigt – det är jag fullt medveten om. Men den är unik eftersom den är uppbyggd som en mötesplats. Ett ställe där chefer, framtida chefer, experter, sakkunniga, forskare och framgångsrika ledare kan mötas, lära sig mer och prata om ledarskap. Och verktygen du får härifrån ska vara så enkla och verklighetsförankrade att du kan använda dem i dag eller i morgon. Därav att Bossbloggen utvecklar morgondagens ledare.

bossbloggen-banner

Bossbloggens logga! (klicka på loggan för att komma direkt till Bossbloggen.se)

Utöver ledarskap och hur man bäst leder andra så pratas det en hel del i bloggen även om hur man bäst leder sig själv. Anledningen till det är att för några dagar sedan (ironiskt nog den 11 september) var det fyra år sedan som jag dundrade in i den där berömda väggen. Det dröjde dock ett och ett halvt år innan jag faktiskt accepterade att jag var sjuk och blev sjukskriven. Sedan tog det två år innan jag var tillbaka och jobbade heltid igen. Idag mår jag så fantastiskt mycket bättre. Jag är ännu inte helt återställd men kan arbeta heltid och ha ett liv på min fritid – bara det är fantastiskt. Men den här resan har gjort mig uppmärksam på hur mycket praktisk okunskap det finns i dagens arbetsliv om psykisk ohälsa, utmattning och utbrändhet. Och hur vansinnigt många det är som drabbas.

Jag tycker vi ska försöka förändra det och vill dra mitt strå till stacken genom att prata och skriva om vad jag har lärt mig av min utbrändhet för att stötta andra drabbade men också och utbilda nuvarande och blivande chefer i dessa frågor. För det är inte alltid lätt. Hur gör man när en medarbetare är för stressad? Vad gör man som chef om man själv är den som mår dåligt? Och så vidare.

bossbloggen-liten-i-världen

Känner mig ibland så väldigt liten i världen när det kommer till dess skönhet och allt det finns att lära sig. Så jag ser fram emot allt nytt som jag kommer få lära mig genom bloggandet.

Du hör. Det finns hur många olika frågor och vinklar som helst att prata om i dessa ämnen och vi har bara börjat. Jag hoppas du vill hänga med på resan vidare mot nya kunskaper!

Clara

Vad blir du nyfiken på att veta mer om på Bossbloggen?

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar