Länkkärlek 7 – Baking babies

Idag presenterar jag stolt ett gästinlägg från Mia Fernando som bloggar på BakingBabies om familjelivet och kvinnohälsa. Ett ämne som står mig varmt om hjärtat då jag tränat tillsammans med många kvinnor under och efter graviditet. Ett ämne som jag ständigt vill lära mig mer om och som är otroligt viktigt att vi delar med oss av. Tack Mia för att du tog dig tid att gästblogga hos mig!

bakingbabies

Baking Babies – bloggen bakom en specialistfysioterapeut

Om du var uppmärksam på rubriken du nyss läste kanske du hajade till. Borde det inte tvärt om stå ”en specialistfysioterapeut ligger bakom bloggen Baking Babies”? Mitt namn är Mia Fernando, och jag driver bloggen ”BakingBabies – bloggen som ger kvinnohälsa ett ansikte” tillsammans med min make.

Men så här är det: Vi började blogga när vi väntade vårt första barn. Förlossningen i juli 2012 innebar en stor förlossningsskada för min del, och då förändrades mitt liv för alltid. Sedan dess har jag inriktat mitt yrke som fysioterapeut och mitt bloggande till att handla om kvinnohälsa med inriktning mot graviditeter, förlossningar, bäckenbotten, tiden och träning efter förlossningen.

Inom en mycket liten nisch inom ett ganska litet yrkesområde finns inte jättemycket färdiga kurser att gå eller böcker att läsa.

Därför: Bloggen är det som gör mig till en fysioterapeut med spetskompetens inom obstetrik och gynekologi. Genom att se till att jag läser tillräckligt mycket forskning får jag intressanta uppslag till blogginlägg. Mina kunskapsprov är när jag får kluriga frågor från läsare. Minst en gång i månaden skriver jag ett blogginlägg som ger mig ett ”heureka-moment”, när jag helt plötsligt har läst, förstått och kunnat förklara något som jag tidigare inte vetat tillräckligt mycket om.

Jag är en fysioterapeut som bloggar om kvinnohälsa, men jag är minst lika mycket en bloggare som jobbar med det jag lär mig genom min blogg. Minst en gång i veckan letar jag upp ett av mina blogginlägg och gör om till ett träningsprogram eller informationsblad till en patient.

Ibland stressar bloggen mig, framförallt när jag får många mail från medsystrar ute i landet med angelägna frågor om besvär de lider av. Jag bloggar på fritiden och ibland räcker tiden inte riktigt till. Men mest av allt ger bloggandet mig energi. Det ger mig en boost att ha en anledning till nytt lärande, samtidigt som jag också ser att det jag skriver läses av många.

En läsare läste min egen historia om förlossningsskadan som gjorde att mitt liv fick ny inriktning, och skrev detta i kommentarsfältet.

”Läst och bölat! Fy, vilken jobbig start på föräldraskapet. Men tänk vad fantastiskt att du gått därifrån till att både ha hittat din yrkespassion och ha återhämtat dig så pass att du sprungit ett maraton! Din historia måste vara en jätteinspiration och tröst för andra kvinnor som drabbats av samma skada. Du har verkligen lyckats göra lemonad av citronerna livet gav dig.”

Den kommentaren och andra ger mig glädje och inspiration till att fortsätta. Lycka är att ha en blogg!

 

 

baking-babies

Mia & Joseph som bloggar tillsammans på Baking Babies. Foto: Bakingbabies

Vad är din din bild av kvinnohälsa? Vill du dela med dig av någonting eller nyfiken på att veta mer? Ställ gärna frågor som kan bli framtida blogginlägg!

Leave a Reply