Podcasttips – januari 2017

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Länkkärlek
  • Kommentarer på inlägget:1 kommentar
  • Lästid:5 minuters läsning

Nu är det drygt en månad sedan jag postade lite länkkärlek. Sist skrev jag om tre favoritpoddar i december och idag tänkte jag tipsa om ytterligare tre. När jag väljer poddar att lyssna på så väljer jag dem utifrån att podden handlar om någonting som jag är intresserad av och där de som pratar gör ämnena intressanta. Jag har ibland försökt lyssna på poddar där typ ”kända” människor bara sitter och snackar (i mina ögon) massa skit, not my kind of tea… Lyssnar gör jag framförallt i bilen, men även på promenader ibland.

Styrkebyrån

I Styrkebyrån är det Johanna Barvelid och Clara Fröberg som står för snackande och deras fokus är träning och hälsa. De beskriver själva att Styrkebyrån är en podcast om styrketräning och starka kvinnor. De har drivit podcasten sedan 2015 och jobbar båda som personliga tränare.

podcasttips

Jag tycker om stämningen mellan Johanna och Clara och jag tycker de har ett enkelt och givande sätt att prata om träning och en bra blandning mellan den egna träningen och veckans ämnen. De har ett liknande sätt att se på träning som mig själv och det är sällan de säger någonting jag inte gillar, snarare blir jag inspirerad och påmind om viktiga saker mest hela tiden!

Ett avsnitt som jag kan rekommendera varmt är det som handlar om anspänning i kroppen. Någonting jag är tydlig och noga med till mina träningsklienter, men som jag tydligen missat lite att implementera i min egen träning. Efter att jag lyssnade på det avsnittet så har mitt fokus och min anspänning i kroppen under styrkepassen blivit mycket bättre, likaså resultatet! Sök på Styrkebyrån och/eller anspänning så borde avsnittet dyka upp i din podcast-app om du vill lyssna på telefonen.

Prestationspodden

Ytterligare en blogg som har väldigt liknande syn som mig själv på hälsa. Prestationspodden produceras av Caroline Norbelie och Per Lundevall som båda var högpresterande personer som tvingades kliva av sina välbetalda jobb på grund av utmattningssyndrom. Båda gick in i väggen helt enkelt.

För att dela med sig av sina erfarenheter och visa upp behoven att prata om stress och prestation så startade de denna pod tillsammans i mars förra året. De intervjuar oftast en person i varje nytt avsnitt och i vissa avsnitt är det bara Caroline och Per som pratar. Jag gillar upplägget med att de först delar lite vardagstankar, berättar om intervjun och sen kör själva intervjun igång.

Ett av de senaste avsnitten handlar om rädsla och Caroline och Per är väldigt öppna och delar med sig av sina egna rädslor i avsnittet. Sök på prestationspodden eller ”Per, Caroline och deras rädslor” i din podcast-app så får du upp avsnittet om du vill lyssna på telefonen. Det här avsnittet gav mig inspiration att bestäma temat på bloggen under denna vecka. På onsdag och fredag kommer jag publicera två inlägg med just rädsla som tema. Ett inlägg utifrån att prata om att möta sin rädsla i terapirummet och ett inlägg som blir mer personligt om mina egna rädslor.

Ett annat favoritavsnitt med Prestationspodden på samma tema är intervjun som de gjorde med Henrik Schyffert. Mycket intressant intervju!

Tony Robbins podcast

Tidigt i höstas blev jag tipsad av en kurskamrat att titta på filmen ”I’m not your guru” med Tony Robbins (finns på Netflix). Sedan dess har jag varit ganska hooked på Tony och hans filosofi och tekniker. Det finns otroligt mycket material på youtube, men också en app och även en podcast med honom. Tony coachar människor, både individuellt och i större grupper. Ett av hans stora event heter ”Date with destiny” och det är det som filmen handlar om, ett event med 2500 deltagare (!!).

15012017-Skärmavbild 2017-01-15 kl. 23.17.00

Själva podcasten är det inte alltid Tony är med i utan den kan ha lite olika upplägg och intervjuer, men ett favoritavsnitt som jag lyssnat på flera gånger är en pod av ett populärt TED-klipp med Tony ”Why we do what we do”. Det intressanta i avsnittet är att Tony pratar om de sex mänskliga behoven och hur var och en av dessa påverkar våra känslor, handlingar och beteenden. Just de där sex behoven och hur det påverkar oss har jag tänkt att i framtiden skriva ett helt eget inlägg om, så intressant tycker jag att det är!

Har du några fler podcasttips som jag inte får missa?

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar