energi-arbete-palosanto

Att jobba med energier

In Spiritualitet by Anna - Vildkraft4 Comments

I mitt hus som jag bor i och äger finns det mycket energier, minnen och prylar kvar sen en svunnen tid. Det går i perioder hur mycket jag orkar ta tag i det och rensa ut de saker som egentligen inte ska och behöver vara kvar här hemma. Det är fullspäckat med minnen från min barndom då det är mina farföräldrars gamla hus och jobbet med att rensa ut som de aldrig gjorde under 50-60 år är numera upp till mig att ta tag i. Vissa dagar går det bättre, andra dagar är det tyngre. Idag har det gått relativt bra. Jag har fått undan en hel del gammalt “bös” som legat framme. Däremot fick jag en enorm energi-dipp så fort allt bös var utburet till bilen. Det började med känslor av tomhet och att inte vilja spendera fredagskvällen ensam, samtidigt som jag inte kunde sätta fingret på VEM denna någon skulle vara. Jag kände mig ledsen och omtumlad. Just den här gången lyckades jag bli medveten om min energi-dipp och kunde betrakta den lite mer objektivt. Jag upptäckte att det fanns en stor ambivalens kring känslorna. Att vilja ha sällskap, men ändå inte. Att vara ledsen, fast egentligen inte. Min insikt blev att den här plötsliga energi-förändringen uppstod på grund av att jag rört om i energierna här hemma. Detta omrörande rörde även om energier och känslor inom mig själv, vilket så ofta händer när jag röjer runt här hemma. I det här inlägget tänkte jag berätta lite mer om hur jag gjorde för att grunda mig själv och stabilisera mina energier. Hur jag på väldigt kort tid blev tillfreds med mitt eget sällskap, min livssituation och helt enkelt fyllde upp mig själv med självkärlek igen.

Att jobba med energier

Tips 1 Skaffa dig någon form av renande verktyg, även kallad “smudger” eller “smudge stick”. Ett av de vanligaste redskapen som används till detta är ett knippe torkad vit salvia. Den används ungefär som en rökelse, tänder eld på den, blåser ut lågan och sedan glöder den smått och en doftande rök bildas. Sedan kan du gå runt i rummet och rena rummet på olika energier. Du kan även läsa någon form av ramsa/affirmation tyst för dig själv samtidigt, till exempel: “Jag renar nu detta rum på energier som inte längre behövs här och gör plats till ny givande energi”. Om du eller någon annan i hushållet är känslig för dofter kan du använda någon annan typ av redskap som symbol för renandet. Kanske en fjäder, scarf eller liknande. Känn efter inuti dig själv vad som skulle kunna kännas bra för just dig och ditt hem/omgivning. Idag använde jag mig av ett litet trästycke, Palo Santo, som renande rök till mig själv. vit-salvia-smudger

Mina knippen med salvia som jag annars brukar använda som renande verktyg, även om jag idag använde min Palo Santo. Röken som syns i bilden kommer från rökelsen i förgrunden.

Tips 2 Skaffa dig ett antal olika rökelser som du väljer på ett intuitivt sätt. Antingen bara genom att titta och vidröra förpackningarna eller genom att läsa på vad de olika rökelserna anses ha för funktioner och välj utefter funktion och vad du tror du behöver. När du sedan som jag idag gjorde upptäcker att du behöver tid med dig själv kan du titta på dina olika rökelser och rent intuitivt känna in vad du behöver just idag. För egen del idag så valde jag idag samma tema som i den renande ritualen, en Palo Santo-rökelse. Du kan också byta ut rökelsen mot någon aromolja, alternativt förstärka med en aromolja också. Dessa väljer du ut på liknande sätt som själva rökelsen. För egen del kompletterade jag med Ylang ylang som aromolja idag. Tips 3 Ta dig tiden att sätta dig ner med dig själv! Det här kan för mig vara det absolut svåraste i dessa lägen. När energi-dippen kommer och känslorna väller över mig är det mycket lättare att försöka fly från dem genom att sysselsätta mig med någonting annat, eller bara sätta mig i soffan och scrolla igenom social media (vilket i sig inte alls brukar hjälpa speciellt bra, det dövar känslorna temporärt, men ökar känslan av tomhet). Sätt dig ner i rummet som du först renat och tänd en rökelse. Lägg ifrån dig andra prylar, speciellt mobilen! Försök att bara vara och tillåta dig själv att känna in det du känner. Landa i dig själv. Även om det kan kännas tufft till en början så brukar alltid de där jobbigaste känslorna ebba ut tillslut. Det gäller bara att våga känna in dem. Acceptera dig själv och dina känslor just nu. “Jag är bra precis som jag är”. magiska-ritualer

Mitt fat med ljus, kristaller och andra saker jag finner magiska och givande. Längst fram i bild ser ni också Palo Santo-pinnen som jag just idag använde som renare.

Tips 4 Komplettera din stund för dig själv med rogivande musik. Jag har flertalet spellistor på Spotify som jag kan dela med mig av om du vill ha tips! Tänk på att lägga dem i offline-läge så du kan sätta din mobil på flygplansläge och inte bli störd under stunden du ägnar åt dig själv. Om tankarna är svåra att hålla borta är det oftast svårare att känna känslorna fullt ut som rör sig inom dig. Det är som att tankarna ibland fungerar som en autopilot i försvarssystemet. “det här är läskigt, jag vill inte känna så jag tänker istället”. Om du upplever tankarna som ett hinder från att känna in det du känner i kroppen kan du även ta till någon form av meditation som stöd. Här hittar du till exempel en variant som jag själv spelat in: Landa i din kropp – Grunda dig själv – Känna in din kropp Slutligen Om det är svårt att göra det här arbetet på egen hand finns det såklart massvis med folk som kan hjälpa dig med detta. Det kan vara skönt att få hjälp för att liksom komma igång eller skaffa ett litet start-kit. Kanske du hört talas om någon i din omgivning som håller på med detta och kan hjälpa dig att känna in eller diskutera fram vilka rökelser eller aromoljor som kan vara givande för just dig. Kan till exempel rekommendera Carolina Zuber och hennes webshop, det är från henne jag köpt Palo Santo och Ylang ylang från och även fått hjälp att välja ut att det var just dem jag behövde vid inköpet! Samtidigt vill jag också skicka med dig att ingenting i det här behöver göras på ett specifikt sätt. När du väl tar dig tiden att lyssna inåt så kommer du hitta DITT sätt att jobba med dina energier och din egen självkärlek! Stort lycka till och hör gärna av dig om du har frågor eller funderingar! Värme och kärlek, Anna

Vad är Vildkraft?

Vildkraft drivs av Anna Finnborg som är utbildad samtalsterapeut och social media influencer. Vildkraft hjälper dig som har en medberoendepersonlighet LEVA ditt EGET LIV genom att VÅGA KÄNNA dina EGNA känslor igen. Ladda gärna ner Vildkrafts fem tips hur du kan öva på att bli bättre på att känna in dig själv, tipsen är helt gratis!

Comments

Leave a Comment