fbpx

Att lyssna till hjärtats röst

Jag var ut en riktigt lång promenad för ett tag sen. Den blev kanske lite längre än vad jag hade tänkt. Jag visste att promenaden skulle bli lite längre än jag brukar, men jag försökte ta en liten genväg för att korta ner den lite.

Det gick sådär. Genvägen tog slut, men jag försökte ändå fortsätta min väg fram genom skogen. Efter en stunds vandrande genom skogen utan varken stig eller väg dök det upp en bred bäck. Jag försökte hitta ett ställe att gå runt den, men den var för bred. Moloken började jag vandra tillbaka och hitta ut på vägen igen. Jag gillar inte riktigt att vända och gå tillbaka samma väg, men insåg att det nog var bättre just idag.

Jag knatade på hemåt och det började så småningom skymma lite grann. En del av mig ville fly från känslan av lätt "misslyckande" och trötthet genom att distrahera mig med mobilen (och det gjorde jag lite grann också...). Samtidigt hade jag inte så många val mer än att fortsätta knata på.

När jag nästan var hemma och hörde ljudet av allt vatten som forsar i bäckarna i skogen väcktes en längtan i mig. Längtan kom från hjärtat och längtan sa mig att jag ville bada. Eller åtminstone doppa mina varma fötter i bäcken.

Direkt började hjärnan hitta på massa ursäkter:

"Det kan en ju inte göra"

"Det börjar ju bli mörkt"

"Du är hungrig och trött du borde gå hem och laga mat"

Sen insåg jag en sak. Det finns ingen perfekt tidpunkt för att göra det hjärtat längtar efter. Det finns bara nu. Och just nu var jag sugen på att känna vattnet porla runt mina fötter.

Så jag gjorde det.

Det finns mycket som tankarna och egot vill tala om för oss att vi inte kan göra. Det är många gånger mitt hjärtas röst har blivit ignorerad. Ibland utan att jag ens har tänkt på det för att tankarna är så snabba med att hitta på ursäkter.

Men hur mycket av tankarnas ursäkter är egentligen sanna? Vilka ursäkter "måste" vi lyssna på? Och måste vi lyssna överhuvudtaget?

Hur ofta brukar du ignorera hjärtats röst? Eller lyssnar du alltid redan?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!