fbpx

Att ta beslut & göra slut?

Det rör sig så mycket ord inom mig. Ord som skriker efter att få kopplas ihop och bli meningar. Meningarna vill bli berättelser och komma ner på pränt. Problemet är att de bara cirkulerar och att jag inte stannat upp för att skriva ner dem. I nuet finns det en lång historia som bara vill ut, men sen försvinner den. Orden vill inte skapa en inledning eller ett avslut. Bara ett virrvarr av saker som i stunden verkar som världens bästa formuleringar.

I helgen lät jag berusningens underbara och ljuva röst tala till mig. Jag blev övertalad och lockad in i det när berusningen viskade kärleksorden i örat och smekte mig i nacken. ”Kom och var med mig i natt, jag vet att du vill” Omdömet blir inte detsamma efter en och fyra öl. Helt plötsligt blir det en drink och en shot också som rinner ner i den törstande halsen.

Både lördag och söndag har på grund av alkoholens förbannelse spenderats i ett töcken. Varken min kropp eller min själ tål längre att utsättas för denna dryck och jag sörjer det inte, egentligen. Jag behöver bara bestämma mig för att låta bli. Jag behöver bestämma mig för att jag hellre vill ha en långvarig lycka och inte lockas av berusningens kortvariga lycka i stunden. Den bittra eftersmaken dagen efter är alltför stark.

Jag hoppas att du som läser det här stöttar mina val, oavsett hur länge och i vilken form de kommer att tas. Jag har svårt att hantera alkohol, jag har svårt att säga nej och ett principfast beslut är tillräckligt svårt att ta även utan andras påverkan att höja glaset.

Alkohol är en stor del i mitt liv, i våra liv. Jag brukar använda alkoholen när jag ska njuta, fira eller till och med sörja och glömma. Men ju mindre jag använder den, ju närmare upplever jag att jag kommer mina drömmar i längden.

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

6 Kommentarer
Äldst
Nyast Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elna

Vet du – jag tror på dig. Du kommer att klara dig fint utan alkohol. Det är ovant till en början men man vänjer sig. För mig hjälpte det att gå med i IOGT-NTO – när man betalar medlemsavgiften avlägger man även nykterhetslöfte; det var det som behövdes för att det skulle gå vägen för mig. Lycka till!
Stora kramar
/elna

[…] 2,5 år sedan var just ångesten som följde dagen efter (läs mer om beslutet om du vill i ”Att ta beslut & att göra slut?”) . I den perioden av livet hade jag noll redskap för att hantera ångesten och låg […]

[…] ner och begränsa mitt användande, funkade bra ibland, sämre vissa gånger. I inlägget ”Att ta beslut & göra slut?” skriver jag om den där sista fyllan och att jag började fundera på att ta ett principfast […]

[…] med alkohol runt 2014 var just ångesten som följde dagen efter (läs mer om det beslutet i “Att ta beslut & att göra slut?“) […]

[…] skära ner och begränsa mitt användande, funkade bra ibland, sämre vissa gånger. I inlägget "Att ta beslut & göra slut?" skriver jag om den där sista fyllan och att jag började fundera på att ta ett principfast […]

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
6
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!