Att ta beslut & göra slut?

Det rör sig så mycket ord inom mig. Ord som skriker efter att få kopplas ihop och bli meningar. Meningarna vill bli berättelser och komma ner på pränt. Problemet är att de bara cirkulerar och att jag inte stannat upp för att skriva ner dem. I nuet finns det en lång historia som bara vill ut, men sen försvinner den. Orden vill inte skapa en inledning eller ett avslut. Bara ett virrvarr av saker som i stunden verkar som världens bästa formuleringar.

I helgen lät jag berusningens underbara och ljuva röst tala till mig. Jag blev övertalad och lockad in i det när berusningen viskade kärleksorden i örat och smekte mig i nacken. ”Kom och var med mig i natt, jag vet att du vill” Omdömet blir inte detsamma efter en och fyra öl. Helt plötsligt blir det en drink och en shot också som rinner ner i den törstande halsen.

Både lördag och söndag har på grund av alkoholens förbannelse spenderats i ett töcken. Varken min kropp eller min själ tål längre att utsättas för denna dryck och jag sörjer det inte, egentligen. Jag behöver bara bestämma mig för att låta bli. Jag behöver bestämma mig för att jag hellre vill ha en långvarig lycka och inte lockas av berusningens kortvariga lycka i stunden. Den bittra eftersmaken dagen efter är alltför stark.

Jag hoppas att du som läser det här stöttar mina val, oavsett hur länge och i vilken form de kommer att tas. Jag har svårt att hantera alkohol, jag har svårt att säga nej och ett principfast beslut är tillräckligt svårt att ta även utan andras påverkan att höja glaset.

Alkohol är en stor del i mitt liv, i våra liv. Jag brukar använda alkoholen när jag ska njuta, fira eller till och med sörja och glömma. Men ju mindre jag använder den, ju närmare upplever jag att jag kommer mina drömmar i längden.

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Elna

  Vet du – jag tror på dig. Du kommer att klara dig fint utan alkohol. Det är ovant till en början men man vänjer sig. För mig hjälpte det att gå med i IOGT-NTO – när man betalar medlemsavgiften avlägger man även nykterhetslöfte; det var det som behövdes för att det skulle gå vägen för mig. Lycka till!
  Stora kramar
  /elna

  1. Beautiful Life

   Tack snälla Elna! Jag har nu varit helt nykter sedan den helgen jag skrev om och visst finns det tillfällen då jag tvivlat på mitt beslut, men samtidigt är jag så nöjd och lättad över beslutet! Kramar!

Lämna ett svar