fbpx

Länkkärlek 5 – Clara färdiga gå

Idag är det en smålänning som pluggar på Örebro universitet som står för gästinlägget! En mycket trevlig tjej som jag träffade för första gången över en blogglunch här i början av sommaren. Hon skriver om att jämföra sig med andra och beroende på hur vi jämför oss så kan det ge olika resultat i och för oss själva. Mycket intressant ämne! Tack för att du ville gästblogga hos mig Clara Toll!

clara-färdiga-gå

Att jämföra sig med andra… ja, det är något som är väldigt lätt att göra. Och det är både bra och dåligt.

Mitt namn är Clara, jag driver företaget Clara Färdiga Gå och på min blogg skriver jag om träning, både min egna träning och med en vetenskaplig touch. Jag skriver mycket om ledarskap och motivation, och riktar mig ganska ofta mot de som aldrig tränar.

För något som ofta ligger i vägen för att träna är att man jämför sig med andra. Att man tänker att man inte är tillräckligt bra för att det finns andra som är så mycket bättre. Mina armhävningar ser ju inte ens i närheten lika bra ut som hennes, varför ska jag ens göra det här? … och så slutar man träna.

Ofta tycker jag om att jämföra mig med andra, jag sätter upp små mentala mål att bli bättre än olika personer jag ser, som att jag vill kunna göra fler armhävningar än någon jag ser, att jag vill lyfta fler kilon i marklyft än någon jag ser och att jag vill cykla längre än någon jag ser. Men det där är mål, det är inte krav.

Skulle det vara krav, prestationskrav, då skulle jag aldrig vilja göra det. Då skulle jämföringen bli negativ för mig och jag skulle aldrig må bra av det. Istället är det små mål, såna som jag blir grymt glad av att klara, men som jag absolut inte värderar negativt om jag skulle misslyckas med.

För vi är alla olika. Vi har olika kroppsbyggnader. Vi har olika muskelfästen, vi har olika förutsättningar och vi har olika mycket träningserfarenhet. Det är orimligt att vi är lika starka, lika bra på att springa långt, lika grymma på att prestera. 

Det här är något jag kämpar med varje dag. Både för min egna skull och med mina klienter. Det är min kropp jag bygger upp, det är min kropp som ska klara av det jag utsätter den för. Det kommer alltid finnas någon som är lite bättre, så värdera inte dig utefter någon annan. Se dig själv, se hur grym du är och sätt mål som utvecklar dig själv. 

Titta på hur andra gör, se andra som en sporre, som en utmaning, men var din egna bästa utmaning.

clara-färdiga-gå

Foto: Clara Toll

 

Brukar du jämföra dig själv med andra? På vilket sätt? Brukar det ge positiv eller negativ effekt för dig själv?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!