Januari 2017

Inspirerad av flertalet bloggkollegor så vill jag också göra en liten månadssammanfattning nu när januari är slut och februari istället har startat. Jag tänkte ta en liten titt på statistik kring besök/sidvisningar här på bloggen, vilka inlägg som har varit populärast och även vad som har hänt rent praktiskt under januari.

januari-bloggsammanfattning

Statistik

Siffror kan vara lite knöligt att redovisa tycker jag. Ibland kan det vara svårt att presentera siffror på ett relevant sätt. Att tänka på är att min blogg varit igång sedan 2013 periodvis och jag gjorde en nystart av mitt bloggfokus och började satsa mer på bloggen under våren 2016.

Antalet besök januari 2017: 654 st

Endast juni 2016 (683 st) och augusti 2016 (1053) slår det antalet senaste året. I juni satsade jag väldigt mycket på inläggen på bloggen och arbetade ingenting, förutom med att starta upp företaget, rensa och städa i mitt hus och greja i trädgård och med odling. Producerade flertalet inlägg varje vecka och det är nog tack vare det som höjde upp statistiken i juni. I augusti skrev Emma Hällbacka ett framgångsrikt gästinlägg om motivation hos mig som hon delade i sina kanaler och ledde till flertalet besök här.

Men om vi jämför med januari 2016 som hade 249 besökare så är det en ökning med 162%!!

Antalet sidvisningar januari 2017: 3633 st

Om vi lämnar antalet besökare och istället kikar på antalet sidvisningar så ser det riktigt trevligt ut! Det är all time high under det senaste året! Mycket högre än både juni och augusti förra året!

I en jämförelse med januari 2016 och 465 sidvisningar så är det alltså en ökning på 681%!!

Hur hittar ni hit?

Enligt Google Analytics så hittar ni hit enligt denna fördelning:

referals

Det vill säga att de flesta av er som läser klickar er in hit till bloggen via social, det vill säga social media och oftast Facebook. Riktigt roligt att se att det nästan är lika många som hittar hit via sökmotorer (organic search), det innebär att allt arbete som jag lägger ner kring SEO (sökmotoroptimering) ger resultat! Tjoho! Nästan 15 % klickar sig hit direkt, genom att skriva webadressen direkt i adressfönstret eller kanske via ett bokmärke. Ungefär 10% hittar hit genom andra hänvisningar och när jag grottar ner mig lite i de siffrorna så ser jag att det ofta är från bloggar som jag har kommenterat hos.

Fyra populära inlägg från januari

Min lösning på vardagsmaten

Populärast i januari var inlägget där jag delade med mig av hur jag löser vardagspusslet med fokus på vardagsmaten. Jag berättar bland annat att jag valt bort variationen framför effektivitet!

01012017-img_0787

Denna pannkaka är en frekvent besökare i min dagliga kost!

2016 – Vad hände egentligen?

Nästan lika många visningar fick sammanfattningen jag gjorde av 2016. Ett lååångt inlägg som jag slet med i flera timmar och tänkte väl mest att jag skrev det för min egen skull, vem skulle orka läsa det här? Tvärtom mot vad jag trodde så blev det ett välbesökt inlägg! Skoj!

ridtur-tillsammans

Att rida var EN av alla saker jag gjorde under 2016!

 2017 – mina tankar, visioner, drömmar och mål

Och så skrev jag ihop ett inlägg kring framtiden, vad jag tänker om den och vilka målsättningar som finns inför 2017! Också många som läste!

Sökoptimera bloggen för att få fler besökare

Förra veckans tema kring bloggande var populärt och jag har fått många kommentarer och feedback kring det! Superskoj att kunna sprida lite tips och tricks i bloggvärlden! Alla tre inläggen hittar du i arkivet: bloggande om du vill läsa mer tips.

Allmänt om januari

Skrivandet här på bloggen tycker jag flyter på riktigt bra. Jag har som målsättning inför 2017 att skriva tre inlägg i veckan, men har i januari lagt ut i stort sett fyra stycken inlägg varje vecka. Det jag känner har funkat väldigt bra är att bestämma ett veckotema som jag skriver 2-3 st inlägg kring, det blir tydligt för mig vad jag vill skriva om och jag hoppas och tror att det kan vara roligt att läsa om också!

En månad av året har passerat och det har hänt mycket redan. Jag har fått ett nytt extrajobb som lärarvikarie och jag har i dagsläget haft en introduktionsdag där (kommer börja jobba mer där i mars). Jag har påbörjat arbetet mot att producera en egen webkurs. Jag har startat en Youtube-kanal och lagt ut min första guidade meditation!! Jag har hittat ett nytt sätt att planera och strukturera min vardag (genom bullet journal). Jag har haft toppar och dalar som du kan läsa mer om i SöndagsSnackis-inläggen för januari och jag har diskuterat gränssättningen mellan privat och personligt både en och två gånger.

Nu siktar jag vidare in i februari som jag hoppas fylla med fler spännande teman (vad sägs om lite motivationssnack nästa vecka?), mer webkursjobb och förhoppningsvis lite fler inkomstbringande arbeten i företaget!

Hur har ditt januari varit? Vad fokuserar du på i februari?

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Wilda

  Kul att ta del av! Och jag kan ju konstatera som du att det hjälper att ha ett gäng bloggare omkring sig som inspirerar och motiverar med olika perspektiv.

  1. Beautiful Life

   Verkligen! Och så mycket små, intressanta och givande tricks en kan lära av varandra. Träffade några igår och fick helt plötsligt lära mig att en kan tona ner filter i Instagram och till och med VÄLJA BORT filter som en inte gillar. Alltså, ja, superenkelt, men inget jag någonsin tänkt på innan. Haha!

   Tack för din kommentar och din läsning!
   /Anna

 2. LouiseiTurkiet

  Det är kul att ha lite koll på besökare, vart de kommer ifrån (på internet) och vilka sidor de kollar in på bloggen tycker jag. Jag har några inlägg som är mer populära än andra varje månad. Ex. så är mitt inlägg om hur man tillagar turkisk ris väldigt populärt året om. 🙂

  En grej jag reagerade på nu när jag skulle kommentera din blogg var att jag fick scrolla upp igen för att kunna göra det. Jag personligen tycker det är lättare att bara klicka på ”kommentera” om de finns i slutet av ett inlägg. Hoppas det är okej att jag tipsar om detta. 🙂 Annars var det en jättefin sida du har och jag ska spana in inlägget om sökoptimering nu. Tack för tipset! Kram Louise
  http://www.louiseiturkiet.se

  1. Beautiful Life

   Haha! Jaa, det där med statistik tycker jag är farligt beroendeframkallande, fniss!

   Usch ja, det där med kommentarslänken stör jag mig också på! Tog upp det i mitt inlägg om vad en bra blogg är att jag inte gillar det på min egen 😛 Jag har dock inte orkat engagera mig i om det är möjligt att flytta det i mitt tema. Har du någon erfarenhet kring hur mycket det bruka gå att koda om i teman eller så?

   Tack för att du tog dig tid att skriva några rader och det är superokej att komma med feedback, det uppskattas! 😀 😀
   Kram från
   Anna

Lämna ett svar