fbpx

Lista om tid

Som avslutning på temaveckan tid så tänkte jag avsluta med en liten lista om tid. Jag såg listan hos Guld med ADHD för några veckor sedan och kom då på att jag ville ha med den i mitt tema. Annica som skriver bloggen Guld med ADHD har tidigare gästbloggat hos mig!

lista tid
Jag tycker det är en häftig grej att tid är någonting som är och finns där. En sekund är en sekund, men ändå kan det uppfattas så olika eftersom tidsuppfattning är någonting relativt och beroende av våra känslor

1. Vad är ditt förhållande till tid?

Jag känner nog att mitt förhållande till tid har förändrats lite bara de senaste månaderna. Jag har reflekterat mycket mer kring min tid, mediterar regelbundet och börjar förstå att jag inte kan göra ALLT på samma gång. Det har lett till att jag har ett mycket mer sunt förhållande till tid. Jag känner mig mindre stressad och upplever att jag hinner med livet på ett bättre sätt än tidigare!

2.Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

En lagom tidig morgon tror jag att jag gillar bäst. Känslan av att ha hela dagen framför mig gillar jag! Sen tycker jag det är mysigt att till exempel mysa i soffan framåt kvällen också...

3. Vilken är den bästa veckodagen?

Just nu jobbar jag väldigt oregelbundet så upplever egentligen inte att någon dag behöver vara bättre än någon annan. Sen är det väl så att det finns lite "magi" kvar över helg och jag gillar att ha känslan av att ha det roliga framför mig så kanske fredagar och med helgen framför mig! Fredagar är ju himla bra också för dem inleder jag med mitt spinningpass också!

4. När går tiden som snabbast?

När jag gör någonting som är roligt/intressant, har bra flöde i mitt arbete till exempel. Eller umgås med vänner och får skratta mycket!

5. När går tiden som långsammast?

Om jag är omotiverad på jobbet går tiden såå långsamt. Då kan jag titta på mobilen (klockan) 100 gånger på en halvtimma och tycka att det inte händer någonting. Eller när jag väntar på saker, har tyvärr väldigt svårt att fokusera på någonting annat medan jag väntar på ett telefonsamtal eller ett besök.

6. Hur länge tar det för dig att sminka dig?

Oj! Typ 0 sekunder! Knappt jag gör i ordning håret på morgonen ens! Om jag sminkar mig så blir det lite eyeliner och mascara och det är nog klart på 5-10 minuter ungefär.

7. Vilken tidsepok skulle du vilja leva i?

Problemet med många tidsepoker är kvinnosynen och kvinnans roll, så det finns inte så många epoker jag direkt längtar efter att leva i, varken som kvinna eller man. Om jag bortser från det så har min fascination alltid varit stor kring häxor och läkekonst så någon sådan kanske? De kanske alltid har funnits i någon variant? Om jag skulle leva på 1400-1600-talet så får jag hoppas att jag lyckas hålla mig undan att bli bränd på bål eller liknande....

8. Äter du snabbt eller långsamt?

Jag hoppas och tror att jag lärt mig att äta lite långsammare nu! Har tyvärr haft arbetssituationer där jag många gånger ätit snabbt för att få det avklarat och det är lätt att ta med sig de vanorna till dygnets övriga måltider också. Men njuter gärna av längre måltider och övat en del på att äta långsammare!

9. Vad gillar du mest att lägga ner tid på?

Just nu gillar jag att lägga ner tid på mitt egna företag och att få ha djupa diskussioner kring personlig utveckling!

10. Vad gillar du minst att lägga ner tid på?

Städning, tvättning och liknande saker. Jag har hellre lite skit i hörnen än städar var och varannan dag. Hopplös på att byta sängkläder till exempel, såå tråkigt och slöseri med tid, haha!

11. När vaknar och lägger du dig på vardagar?

Väldigt oregelbundet i och med oregelbundna arbetstider! Prioriterar sömn väldigt högt i mitt liv och försöker räkna på att i stort sett alltid få mellan 7-8 timmars sömn per natt, så beroende på när och om jag börjar jobba en fast tid så styr jag läggdags efter när jag behöver gå upp.

Om jag inte har någon tid att passa så lägger jag mig oftast runt 23-00 och går upp runt 7-8. Är väldigt tacksam för förmågan att oftast kunna somna direkt även om jag har oregelbundna läggtider.

12. Vad skulle du gärna ha mer tid till?

Hmm, det här med tid handlar ju om prioriteringar och tycker jag har ganska bra koll på mina prioriteringar just nu. Men om jag struntar i logiken och bara tänker känslomässigt och drömmigt så skulle jag gärna vilja ha mer tid till odling, rensa och rusta mitt hus, umgås med familj och vänner och nya upplevelser tillsammans med Kärleken!

13. Vad gjorde du för tre timmar sen?

Då låg jag och sov!

14. Vad händer de kommande tre timmarna?

De kommande timmarna kommer jag att jobba lite mer med mitt företag, knåpa lite på min webkurs om självkänsla, kanske fixa till en anmälan till nyhetsbrev och se om jag kommer ut på en liten promenad i dagsljus!

15. Var ser du dig själv om 10 år?

Jag har alltid tyckt att sådana här frågor är svåra att svara på. Jag har svårt att se mig själv så långt fram i tid. Men saker som jag tror finns i mitt liv då är att jag lever på mitt egna företag, kanske har barn och har skapat mig och min familj ett boende som alla känner sig hemma i!

Denna lista skrevs ca 09.00 under torsdagen 2/2.

Om du också vill skriva en lista om tid så finns alla frågorna att kopiera på bloggen Blogglistor. Länka gärna till ditt inlägg i kommentarerna om du skriver en egen eller kanske redan har gjort en liknande lista om tid!

Vad är ditt förhållande till tid? Har temaveckan tid gett dig några nya insikter eller påminnelser?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!