fbpx

Länkkärlek 17 – Mary-Lou Active living

Idag presenterar jag ytterligare en kollega från certifierade Mammamage-tränarna. Mary-Lou brinner precis som jag för att skapa funktionella kroppar med fokus på bålstabilitet. Jag har inte träffat Mary-Lou, mer än att jag har sett att hon brinner för sitt jobb i den gemensamma FB-gruppen, därför låter jag henne själv sköta presentationen:

Jag heter Mary-Lou, utbildad leg naprapat och Certifierad Mammamagetränare och arbetar på ett gym i Gåshaga, M3Gym. Jag har världens bästa yrke! Mitt fokus oavsett vilken patient jag möter är att försöka hitta strategier för att återskapa rätta förutsättningar för funktion.

Jag vill gärna dela med mig av egen erfarenhet kring träning efter graviditet då jag hoppas att det kan hjälpa någon där ute med samma eller liknande besvär.

Jag har två barn, 14 och 11 år gamla. Jag har tränat hela mitt liv, allt från olika sporter till regelbunden gymträning. Jag tränande flitigt under och efter båda graviditeterna, men ingen specifik fokus på bäckenbotten eller fokus på rätt träning. Jag var stark, hade inga problem att lyfta tungt, inte ont i ryggen och inga besvär med att hålla tätt. Men efter andra barnet som vägde 5 kg började jag efter några månader ha en tyngdkänsla i underlivet. Jag ringde till barnmorska som sa att det var framfall och att det var inget oroa sig för. Tyvärr fick jag inga råd om hur jag skulle få hjälp med detta.

Hjälpen kom när jag utbildade mig till Mammamage-tränare. Jag förstod att jag var stark, men knappast funktionell. Jag hade lärt kroppen att hitta andra vägar till kraftutveckling, men som inte gav optimala strategier för stabilitet. På grund av kompensatorisk muskelaktivitet hade jag svårt att kontrollera det så kallade buktrycket. Detta orsakade i mitt fall att varje gång jag ansträngde mig blev det ett tryck ner mot bäckenbotten som efter två förlossningar antagligen var försvagad och inte orkade hålla emot trycket.

Jag har jobbat och jobbar varje dag med att aktivera rätt muskler och det har blivit mycket bättre. Nu är jag stark och på väg att bli 100% funktionell!

Det är aldrig försent att börja träna rätt och hitta rätt muskelaktivering!!!

Att få hjälpa kvinnor idag till att bli medvetna om att det viktigaste är att hitta rätt funktion för att kunna bli starka och funktionella är någonting jag verkligen brinner för!

mary-lou-acitve-living

De två översta bilderna visar en mer korrekt aktivering som tar med hela bålens funktion, inklusive bäckenbotten. Den korrekta aktiveringen planar ut magen och skapar optimala förutsättningar för rätt funktion. De två nedersta bilderna visar en ganska typisk aktivering där aktiveringen kommer väldigt högt uppifrån och skapar ett högre tryck neråt mot bäckenbotten.

Följ mig gärna på instagram marylou_active_living

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!