fbpx

Länkkärlek 1 – en kärleksförklaring i cyberspace

Jag började ganska tidigt att läsa bloggar och det var framförallt träningsbloggar som jag läste då och jag hade såklart en egen på den tiden också. Som jag nämnde förra veckan också så var jag ju en sucker för matbloggar och drev några egna även där i perioder. När jag tänker tillbaka så är det faktiskt tack vare bloggandet och vänskapen det gav som gjorde att jag en vacker dag tog mig till Friskis&Svettis spinledaruttagning här i Örebro. Utan den skulle jag nog inte vara på den bana jag är idag. Häftigt att tänka tillbaka på sådana där vägval i livet!

Lite då och då tänkte jag dela med mig av någon av mina favoriter i bloggvärlden. Någon som jag följer och blir inspirerad av. Länkkärlek är ett väldigt bra sätt att lyfta varandra här i cyberspace och samtidigt sprida fantastiska ämnen och människor till fler! <3

Personen som jag vill lyfta i detta inlägg kommer jag inte riktigt ihåg hur jag upptäckte, men det är drygt ett halvår, kanske upp mot ett år sedan som jag fann henne. När jag upptäcker någon ny och bra blogg så vill jag gärna läsa ikapp lite bakåt på bloggen för att verkligen lära känna personen. Det gjorde jag även denna gång och slukade massor av gamla inlägg. Det var så mycket i hela mig som tilltalades av hennes sätt att leva och platsen där hon levde. Ett tag fick jag tona ner läsandet lite för längtan efter ett liknande liv på landet gjorde nästan ont i mig. Jag fick helt enkelt läsa hennes blogg i lite lagom doser för att inte gå sönder inombords av längtan, haha. Jag har också sett dokumentärfilmen om henne som gick på SVT, rekommenderas!

Den jag vill lyfta vann utmärkelsen Årets Inspiratör på Finest Awards i år och jag blev glad ända in i själen när jag fick veta det, hon förtjänade det verkligen! Bloggerskan som jag rekommenderar att läsa är Jonna Jinton. Jag får en äkta och genuin känsla när jag läser inne hos Jonna och hon är en stor inspiratör för min egen del i att våga säga nej till storstaden och flytta ut på landet. Jonna fotograferar och målar otroligt fina bilder, om ingenting annat i hennes blogg skulle intressera dig så är det värt att besöka bloggen regelbundet bara för dem!

länkkärlek-jonna-jinton

Jag heter Jonna Jinton, är 26 år och bor i en liten by i Västernorrland.

Jag är egentligen från Göteborg, men för fem år sedan valde jag att helt ändra mitt liv. Lägenheten och storstadslivet höll på att kväva mig. Jag ville inte plugga, jag gjorde det för att jag trodde att jag "borde" göra det. Jag kände mig olycklig och hade en oförklarligt stark längtan efter något helt annat. Naturen, stillheten, frisk luft, ängar, sjöar, solnedgångar. Tystnad. Ro i själen. Jag längtade efter Grundtjärn, den lilla byn 100 mil norrut där vi under hela min uppväxt haft sommarstuga.

Så jag bestämde mig för att flytta. Jag lämnade lägenheten, skolan, och mitt liv i Göteborg och flyttade till sommarstugan i Grundtjärn, en by på 10 invånare. Helt ovetandes om jag skulle klara det eller inte. Ett helt nytt liv tog form, med hårda upp och nedgångar. Från en trygg lägenhet till en vedeldad stuga där vintern blev min största utmaning.

Under fem år har jag nu bott här och jag har aldrig ångrat det en sekund. Jag känner mig fri här. Jag har naturen utanför dörren, norrsken och stjärnor på vinternätterna, blommor på ängarna. Jag har livskvalitet.

Idag lever jag på allt jag älskar att göra. Jag är fotograf, konstnär och bloggerska! 🙂

Välkommen in till min värld!

Ett litet, litet axplock av Jonnas fantastiska bilder. Titta och njut! Och gör snart ett eget besök hos henne! <3

Foto: Jonna Jinton
Foto: Jonna Jinton
Foto: Jonna Jinton

Vilka bloggar rekommenderar du?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

3 Kommentarer
Äldst
Nyast Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

[…] jag verkligen den där längtan som nästan gör ont i bröstet som jag skrev om i förra veckans länkkärlek. I dagens länkkärlek så har jag också upplevt den där längtan när jag läst bloggen jag […]

[…] jag verkligen den där längtan som nästan gör ont i bröstet som jag skrev om i förra veckans länkkärlek. I dagens länkkärlek så har jag också upplevt den där längtan när jag läst bloggen jag […]

[…] Jonna, Jonna, Jonna! En stor inspirationskälla kring att bo på landet och följa sina drömmar! Mer om mina tankar kring Jonna kan du läsa i mitt första länkkärleks inlägg: "Länkkärlek 1 – en kärleksförklaring i cyberspace". […]

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
3
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!