fbpx

Våga landa i sig själv

Igår läste jag ett inlägg hos Paulina Gunnardo om stress där hon ställer frågan till läsarna vad vi tror att anledningen är till att stress är en av de vanligaste anledningarna till sjukskrivning och att många "biter ihop" även i ganska ohållbara lägen. Idag tänkte jag göra en uppdatering kring hur det går i meditationsutmaningen på 21 dagar som jag skrev om förra veckan. Jag har tänkt en del på det här med stress och meditation sen jag läste Paulinas inlägg och för att citera mig själv i kommentaren till inlägget så tror jag svaret på Paulinas fråga bland annat handlar mycket om att "våga landa i sig själv". Läs gärna ett exempel från en annan deltagare i meditationsutmaningen på det temat.

Om vi vågar landa i oss själva regelbundet så blir vi också mer vana att checka av hur kropp och själ mår och vi kan tidigare upptäcka varningssignaler på att någonting inte är bra. Många av de jag har pratat med som är eller har haft utmattningssyndrom pratar just om de där varningssignalerna som de vägrade att lyssna på strax innan de inte orkade längre. Det kan handla om magont/magkatarr, sömnrubbningar, glömmer saker, lättirriterade, alltid hög puls och så vidare och så vidare. Just där och då i smeten, mitt i stressen, så finns det liksom inte utrymme att stanna upp och reflektera varför den där magkatarren ger sig tillkänna som bara brukar komma vid alltför stressiga perioder. Insikterna kommer sen, efter kraschen (och det behöver inte vara den "klassiska" gå-in-i-väggen-kraschen, lyssna gärna på Bubbel & Mjölksyras 15:e avsnitt där Madde berättar om hur det var och är för henne).

Ett sätt att öva på att våga landa i sig själv är just meditationen, eller i alla fall bli medveten om vad meditation och återhämtning skulle kunna vara för dig, speciellt om du lever ett väldigt stressigt liv. Jag har mediterat en hel del innan jag gick med i meditationsutmaningen hos Josefines Yoga, men har haft svårt för att ta mig tiden och ron att göra det regelbundet och varje dag. Vi har nu hållit på och mediterat 15 minuter varje dag i 10 dagar, snart halvvägs! Jag är stolt över att jag fått till rutinen nu och verkligen gjort min meditation varje dag (jag gör den på morgonen), men framförallt är jag så nöjd och glad över att jag får ta del av Josefines alla tips kring olika meditationer. Inte en enda dag hittills så har vi gjort en meditation som är den andra lik. Jag tänker att utmaningen är väldigt bra just för att den bjuder på bredden av meditation, kanske kan även du som är skeptisk till meditation hitta en favorit eller i alla fall någonting som funkar?

Vi har suttit stilla och bara andats, vi har fått skaka loss hela kroppen i en kundalini shaking, vi har tänt ljus, vi har haft ögonkontakt med oss själva, vi har haft ögonkontakt med en vän, vi har dansat till våra favoritlåtar, vi har övat på att behålla sinnesjämvikt, vi har legat i död mans ställning och vi har stått rakt upp och ner. Några av de här sakerna har jag själv tidigare inte sett som meditation, men jag är väldigt glad att jag har upptäckt dem, de är alla bra på olika sätt, beroende på syfte och hur du själv mår och behöver just där och då.

våga-landa-i-sig-själv-meditation-shaking
Litet smakprov på Kundalini Shaking eller var det dansen kanske? Obekvämt och motstånd inför, väldigt skönt under tiden och efteråt
våga-landa-i-sig-själv-meditation-dans
Kände mig plötsligt en morgon väldigt avigt inställd till meditationsdansen, gav mig själv lite spelrum och satte igång musik och började lite lätt sittande, innan jag kom igång med stående dans

Vad är återhämtning och meditation för dig?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

5 Kommentarer
Äldst
Nyast Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Paulina Gunnardo

Tror verkligen att det är som du säger, att man behöver våga landa i sig själv regelbundet för att checka av hur kropp och själ mår och för att upptäcka varningssignaler.
Återhämtning för mig är just att bara andas och checka av. Eller att tända ett doftljus och lyssna på jazz 🙂

Josefine

Ahhhhh så fina ord!!!! <3 <3 <3 Underbart att ha dig med på utmaningen. KRAMAR!

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
5
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!