fbpx

Länkkärlek – Lifestyle by Cherie

Idag gästspelar Cherie från Lifestyle by Cherie här på bloggen! Hon berättar om sin sjukdom i våras och resan tillbaka och om balans i livet. Jag vill också passa på att säga min åsikt kring kommentarerna som Cherie fick och kanske får kring sin livsstil. Vältränad är ett väldigt brett begrepp och kan innebära många olika saker och potatis är en fantastisk råvara att äta till middag! Just saying! Kika gärna in hos Cheries blogg också!

lifestyle-by-cherie

Hej! Cherie heter jag, en 27 årig skånetjej som älskar mat och bakning lika mycket som sport och träning. Idag berättar jag lite om när jag i våras blev sjuk och hur det känns att idag kunna sätta upp mål med min träning igen. 

Social, glad och framåt, så skulle nog dem flesta beskriva mig, ja vi får inte glömma totalt sportnörd och ett hjärta för att hjälpa andra, för det är saker jag ofta också får höra. Men dagen då mattan under ens fötter rycks undan och alla de där självklara sakerna om hur jag är som person bara känns jobbiga, då inser man ganska direkt att man inte mår så bra!

Det var i våras, en eftermiddag, och jag hade vinkat av kollegorna på förskolan där jag jobbade för dagen och gick över parkeringen på väg mot min bil. Nästa stund vaknade jag upp hemma på golvet i hallen med hundens nos puffandes på mig. Minnet från att jag gick mot bilen och tills jag svimmat av i hallen där hemma existerar inte, jag har en svag minnesbild av att jag var på väg att köra av vägen ut på en åker men jag är inte säker och jag kommer inte ihåg var jag ställde bilen. Huvudet bultar extremt av huvudvärken jag haft några dagar, men som för varje minut som nu går eskalerar och blir allt mer intensiv.

En stund senare infinner jag mig på akuten och provtagningarna avlöser varandra. Det pratas om hjärnblödning, men vissa tester avviker och man utesluter detta och går mot stresshållet. Jag tänker tillbaka, jo det har kanske varit lite väl mycket fram och tillbaka, upp och ner senaste tiden. Utomstående faktorer som påverkat, utebliven träning som är lite av min avkoppling och de där pikarna från folk runt om som på något vis blivit för mycket och som fått mig att ifrågasätta mig själv.

Tre turer till akuten, två till min husläkare och tre besök hos min psykolog tillsammans med träning och en semester på Öland i vackra Borgholm så är jag faktiskt på benen igen. Jag har nära till skratt, jag orkar lyssna på andras problem och försöker hjälpa dem igen. Jag är tillbaka på jobbet efter sjukskrivning, samt läser en kurs på halvfart via högskolan. Inte att glömma så har jag en hund och en dotter också. Men idag mår jag faktiskt riktigt bra, jag vet inte ens sist jag mådde så här bra och jag måste nog tacka sjukdomen för att den kom in i mitt liv och fick mig att se på livet ur en annan synvinkel.

Jag tar sällan åt mig av saker, jag anser att alla har rätt till sin åsikt och alla behöver inte gilla mig. Men i efterhand kan jag nu se att de där pikarna om att jag som älskar träning och hälsa borde vara mer vältränad och inte äta massa bakverk på vitt socker eller potatis till middag. Jag ser idag tillbaka och tackar för komplimangen om att vissa faktiskt ser mig som en hälsoperson, men oj vad den där kommentaren sved angående att jag borde vara vältränad och inte äta varken vitt socker eller potatis. Idag när jag sitter här och skriver om det så skrattar jag faktiskt mest, lite åt att jag tog åt mig av det men också av personernas synsätt som påpekade detta. 

I dagens samhälle påverkas vi så otroligt mycket av vad som skrivs i media och alla sociala kanaler, man ska ju inte äta potatis, ris, pasta eller vitt socker helst ska du också skippa mejeriprodukter. Blä säger jag som älskar pasta och potatis, gärna med någon sås fylld med grädde eller varför inte en riktigt god kaka bakad på riktigt socker! Jag älskar det lika mycket som jag älskar en grillad köttbit med sallad på sommaren eller en smoothie fylld med spenat, bär och annat nyttigt. För mig handlar det om balans, lite av varje för det mår jag bra av! Sen får du hitta din balans i vad du mår bra av. Tack vare bloggen, som jag haft sedan 2008 i olika skepnader, kan jag nu dela med mig av min syn på träning, kost och hälsa. Jag kommer dela med mig av min sjukdomshistoria och min väg tillbaka.

För idag står jag precis i startgroparna för att köra igång målinriktat med min träning igen, för mål och visioner är något jag älskar att arbeta med för det skapar motivation att genomföra träningen. Jag som plättlätt sprang milen och red två hästar om dagen förr, orkar springa två kilometer idag. Med tanke på vad som hänt i mitt liv med skador och sjukdomar får jag börja om från början igen och det kommer vara fruktansvärt jobbigt, men vem kommer vara löjligt stolt 2018 när jag genomför En Svensk Klassiker?! Jo, jag. För en hemlighet mellan oss är att jag är livrädd för vatten, har inte cyklat på tio år och skidor har jag aldrig åkt. Löpningen är det jag känner mig tryggast med, men mina 2 km som jag orkar just nu är ju inget jämfört med dem 30km som ska springas sen. Nu drivs jag inte längre av att försöka pressa tider på milen, nu drivs jag av känslan som kommer finnas i kroppen efter att jag genomfört dem där 9 milen på skidor eller cyklat 30 mil.

Mitt råd från det jag har lärt mig efter att jag gick in i väggen och drabbades av stress och ångest är att prioritera saker som är viktiga och saker du tycker är roliga. Vissa av mina flyttlådor (de flesta) står fortfarande kvar en månad efter flytt och det kan jag säga är för att både jag, dottern och hunden har tyckt det varit för fint väder i september för att vara inne och packa upp allt.

Och det är det där med balans som är så viktigt att ta med sig och min nya insikt sedan jag blev frisk. Jag blandar idag roliga saker med tråkiga sysslor hemma, hälsosam mat med ohälsosam mat, rolig träning med extremt jobbig träning! Ja, ni förstår säkert vart jag vill komma, tack också till min psykolog som visade mig att jag skulle lägga min energi på rätt saker som jag kunde påverka (kontroll) och inte på energitjuvarna som jag inte kan påverka (kontrollbehov).

lifestyle-by-cherie

Ett av Cheries favoritcitat i bilden!

Vad är balans för dig?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!