Hur går det med Instagram-pausen?

För ungefär en månad sedan postade jag ett inlägg på Instagram och berättade att jag kommer ta en paus från Instagram på obestämd tid. Jag kände då att jag lade alldeles för mycket tid på skärmar och framförallt det onödiga scrollandet.

Jag har haft ganska mycket att göra med pluggandet på universitet och andra saker i företaget har också rullat på och tagit min uppmärksamhet så kände ändå inte att tiden jag lade på Instagram användes till någonting vettigt och givande (skapa innehåll, interagera med följare osv).

Nu drygt fyra veckor senare kan jag säga att jag fortfarande har en Instagram-paus och trivs väldigt bra med det. Det känns bra att helt plockat bort en sak som under en tid mest handlat om onödigt scrollande och samtidigt pockat på uppmärksamhet som ett dåligt samvete att jag borde varit mer aktiv där.

Jag märker också att mobilen inte tar lika mycket uppmärksamhet från mig som tidigare. Ibland kan det gå flera timmar utan att jag rört den, det har verkligen inte hört till vanligheten för mig de senaste åren. Så det känns som den här pausen är väldigt välbehövlig just nu!

bild-paus-instagram

Tycker också det är kul att komma igång med bloggandet igen. Det är ju en plattform som jag äger på ett helt annat sätt och inläggen som skrivs finns kvar på ett annat sätt. Alltså Instagram-inlägg finns ju också kvar, men svårare att hitta tillbaka till specifika inlägg och gå tillbaka och se vad jag skrev för x antal år sen och så vidare tycker jag.

Nu ska jag plugga lite metod och analys innan det är dags för en föreläsning i eftermiddag om ”Communication through language” i delkursen om kognitionspsykologi. Igår hade vi en mastodont-föreläsning om statistik i Metod & Analys-kursen så det finns lite att gå igenom, renskriva och försöka förstå…

Ha det gott så länge!

Anna - Vildkraft

SER-terapeut & coach som hjälper dig hitta mod & tid att möta det som är du, dina känslor & behov.

Lämna ett svar