fbpx

It’s all in you fucking head

Igår ledde jag mitt spinningpass på Friskis, precis som jag brukar på måndagar. Den enda lilla ”variationen” i det hela var att jag råkade trycka igång förra terminens pass när vi skulle köra igång. Halvvägs in i uppvärmningen kom jag på mitt egna misstag och pulsen och stressen ökade några grader.

Hur ska det här gå? Kan vi starta om passet? Eller kommer jag ihåg upplägget på förra terminens pass?

Det som försvårar det hela är att jag använder två olika system för att köra passet. Det ena systemet visar kartan och tiden för passet på projektorduk och musiken till passet spelas genom en app i min telefon. Och systemet som visar kartan behöver jag hoppa av cykeln för att antingen starta eller stoppa.

Som tur är känner jag mig rätt trygg i ledarskapet på spinningcykeln och att göra misstag ibland är en del av att vara människa, ingen är perfekt liksom. Problemet blir mer det här velandet kring vilket beslut jag skulle ta. Och samtidigt hålla fokus på gruppen och fortsätta guide:a passet någorlunda.

Har vi tidsmässigt ”råd” att bara starta om alltihopa? Njaaa, har vi väl kört några minuter av ett pass känns det väldigt dumt att börja om från början.

Jag tog till slut beslutet att försöka köra det gamla passet. Jag vet att kartan för denna termins pass är relativt lik den jag gjorde till förra terminen.

Samtidigt ser jag att tiden som tickar på kartan inte stämmer speciellt bra överens med musiken jag spelar från mobilen.

Gah! Hur ska jag egentligen lösa det här? Och kommer jag verkligen komma ihåg gamla passet?

Vi kör på en stund och halvvägs in i första (av tre) etapper får jag den briljanta idén att i bytet till nästa etapp kan jag faktiskt på ett någorlunda smidigt sätt byta till aktuell termins pass i appen i mobilen.

För det där med att komma ihåg upplägget från förra terminen märkte jag att jag inte riktigt hade närvaro att klara av.

Samtidigt som den här inre problemlösaren jobbar för högtryck försöker jag också hålla fokus på deltagarna i passet och guide:a dem igenom de här första låtarna i etapp ett. Utifrån mitt perspektiv gick det sådär, men långt ifrån katastrofalt.

När jag sen väl lyckats byta till rätt spellista i mobilen känner jag mig både lugnare och tryggare och kan landa in i passet som sitter riktigt bra såhär i slutet av terminen.

Precis som jag misstänkte när jag kom på idén hur jag kunde byta till rätt pass så kan jag nu känna mig nöjd med passet, trots misstaget i början.

Längs vägen har jag också försökt berätta för deltagargruppen om mina misstag, och beslut. För att vara tydlig med vad som händer framme vid ledarcykeln.

”Nu slog jag igång fel pass” och ”Nu kommer jag strax byta till den här terminens pass, ber om ursäkt för att det blev lite struligt idag”

Det här var en situation som jag kunde hantera relativt bra. Men det är ändå en situation som i mitt huvud där och då tog mycket energi och tankekraft. För mig en ganska stor sak.

Döm om min förvåning när en deltagare efter passet kom fram till mig och sa:

”Men det där passet var ju väldigt likt den här terminens pass, eller hur?”

Den kommentaren fick mig att tänka på hur mycket saker som pågår inom oss och upptar så mycket tankekraft från oss. Vi tror kanske att vi är tydliga med att förmedla delar av den här inre processen. Men ändå kommer det finnas människor omkring oss som uppfattar världen, och dig, på helt andra sätt.

Vad vill jag då förmedla med den här lilla historien?

Jo, kanske kan det vara en hjälp för dig att bara påminnas om att det där som pågår inuti ditt huvud inte är lika stort i ett annat perspektiv.

Kanske märks det inte ens att du lägger ner massa kraft och energi på det här problemet? Så varför inte bara släppa taget och köra på med en lite mer lättsam approach?

Kanske kan någon av nedanstående, kostnadsfria, resurser hjälpa dig att få ett mer lättsamt förhållningssätt till vissa saker i ditt liv:

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!