fbpx

Slit & slängsamhället – vad innebär det i längden?

Jag blir väldigt ledsen och faktiskt lite rädd när jag ser framför mig på Blocket, Facebook och Tradera hur prylar, prylar och åter prylar försöker säljas för egentligen inga pengar alls. ÄNDÅ verkar sakerna inte bli sålda. Vad händer med sakerna då? Slängs de på soptippen då? För grund-anledningen till att lägga upp annonserna är ju troligtvis att en vill bli av med grejerna.

Mitt liv har förändrats ganska drastigt senaste veckorna, från att leva mitt i Stockholm och ekorrhjulet så har mitt fokus flyttats till ett hus mitt ute i skogen utanför Örebro. Här har mina farföräldrar verkligen inte levt i ett slit&slängsamhälle, snarare tvärtom. Här finns saker sparade ÖVERALLT. Både användbara saker och mindre praktiska saker.

Vilket evighetsjobb att gå igenom detta i källaren!

Anledningen till att allting är sparat tror jag beror på att de levde två generationer innan mig. En generation som faktiskt var tvungna att vända och vrida på varenda krona för att få det att gå runt ibland. Att slänga saker var säkert någonting fult, det var bättre att spara och se om prylen behövdes vid ett senare tillfälle. Att sedan kombinera dessa tankar med dagens generations leverne blir lite halvt kaotiskt. Att spara allting och samtidigt köpa nytt…

Är du en köpare eller säljare? Eller blir du en köpare för att du är en säljare?

För mig har det verkligen öppnat upp ögonen för hur vi beter oss idag. Vi köper nytt, nytt, nytt hela tiden! Samtidigt som alla säljsidor svämmar över med saker som några av oss försöker få andra att återbruka. Jag kommer i alla fall försöka tänka en och två gånger innan jag köper nya saker igen, för jag blir mörkrädd över hur priserna sjunker och annonserna ökar på säljsidorna.

Vem är du? Är du en sparare eller en slängare?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

5 Kommentarer
Äldst
Nyast Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
lotta ellben

jag är en sparare ,sambon tycker jag sparar på allt för mycket grejer =)
men oftast kommer det till nytta någon gång…..och du hoppas det går bra med röjningen i kalles hus..finns nog mycket grejjer där . ….hälsningar grannen med hönsen som kanske väcker dej på morronen =)

Håller med! Det är verkligen läskigt att det finns så himla mycket prylar som ingen vill ha. Jag älskar att rensa ur och sedan jag gjort det här hemma kommer heller inget nytt in. Det finns så många onödiga grejer som en egentligen inte alls behöver. De skapar ingen lycka – de tar bara plats och energi. Allt en har och äger måste tas om hand, skötas och förvaras. Tänka all tid som kan sparas genom att vi har färre prylar. Och för att inte tala om miljön. Det är ohållbart att omsätta så mycket prylar som det görs i samhället.

Kram Sofia

[…] två år sedan skrev jag ner lite tankar om ”Slit & slängsamhället – vad innebär det i längden”. Ett ämne som jag känner är minst lika aktuell i dagsläget. Jag är i skrivande stund […]

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
5
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!