fbpx

SöndagsSnackis v 7

Idag har varit en ganska märklig dag. Jag packade mina saker som jag haft med mig till lägenhet nu i tre månader, fyllde bilen och körde hem mot mitt hus igen. En viss separationsångest kring att lämna sambolivet såsom det ser ut just nu, men också pirriga känslor för framtiden. En konstig berg-o-dalbana med känslor helt enkelt.

citat-inspiration-mantra
Dagens mantra har varit just detta; its not the end, its just the beginning. Idag stod förändring framför dörren och eftersom det är lätt att krampa tag i trygghet och det vi vet någonting om (så som det varit tidigare) i förändringars ögonblick så har jag behövt det här tankesättet för att se framåt idag!

Nu befinner jag mig i mitt hus ute i skogen tillsammans med min fina Ronja-katt och magkänslan är riktigt bra! Packat upp största delen av mina saker och städat lite fram tills nu! Tänkte avsluta dagen med en liten sammanfattning av veckan som gått och allra sist kanske det blir en liten film!

Veckans insikt

Det har varit mycket känslor och tankar i veckan, vad vill jag, vad vill vi, vad vill han. Vad händer i framtiden? I fredags tog jag ledigt tre timmar från mitt Coop-jobb för jag vaknade med vårkänslor när solen sken (I know, kändes SUPERlyxigt att få tag i en kollega som ville jobba istället för mig). Efter spinningpasset så satte jag mig på Naturens Hus i Örebro och bara skrev ner tankar kring mönster, trygghet och vad jag känner. Väldigt givande!

Ett gammalt mönster som jag bär med mig som jag fick lite insikter kring var det här med att söka andra människors bekräftelse. Det sökandet är nog lite intensivare än vad jag har tänkt på eller åtminstone tillåtit mig att se. Till exempel kan det visa sig när jag har skrivit ett blogginlägg som jag tycker blev väldigt bra, då vill jag publicera det direkt och dela med mig av det jag har skrivit och har svårt att vänta om jag tidsinställer inlägget. Det känns pirrigt och förväntansfullt att få visa det för andra. Baksidan av det myntet är att det handlar om att få bekräftelse, en klapp på huvudet, uppmärksamhet och någon som säger att jag är på rätt spår. Jag tror också det är det här mönstret som hindrat mig en hel del kring att jobba med min webkurs, den kommer ju ta "aslänge" innan jag får visa upp för er = ingen bekräftelse för mig.

Nu när jag är mer medveten om det här mönstret så kan jag stilla reflexen lite mer och förstå att jag kan bekräfta mig själv, vilket leder till mer långsiktig trygghet. Att "desperat" vilja ha bekräftelse från andra är betydligt mer kortsiktig trygghet och det kan lätt bli magplats när den där bekräftelsen inte kommer när en förväntar sig den!

Veckans träning

Jag har totalt tränat tre stycken styrkapass och ett konditionspass i form av leda fredagens spinpass. I måndags körde jag rygg med inslag av axlar och mage, i tisdags körde jag bröst/triceps. Efter spinningen i fredags körde jag lite knäböj, men hade behövt fylla på med lite energi emellan passen så nöjde mig med enbart knäböjen på veckans benpass.

I helgen hade jag tänkt träna lite axlar/mage, men igår prioriterade jag "friluftsliv" och grillade pinnbröd över öppen eld bredvid Lindesjön och idag har jag packat och burit flyttgrejer så det bidde inget sånt pass (denna vecka heller). Längesen jag fick till ett fokuserat axlar/mag-pass, kanske ska börja nästa vecka med ett sånt pass istället för att försöka klämma in det i ryggpasset!

friluftsliv-brasa-eldstad
Vård av mig själv = pinnbröd och öppen eld!

Veckans utmaning

Utmaningen den här veckan låg i att orka/hinna producera material till bloggen trots mycket jobb på Coop. Jag tycker jag har hunnit med väldigt bra! Temat var ju framgång och det bidde hela tre inlägg om ämnet. Bra jobbat Anna! Tycker även att jag hunnit ta det lugnt också och bara vara några av kvällarna efter jobbet, vilket har varit välbehövligt.

Veckans längtan

Känns som jag är mitt uppe i min egen längtan just nu! Jag står liksom på tröskeln in i livet som jag längtat efter. Nära till skogen och naturen igen och möjlighet att kicka igång odlingssäsongen. Imorse kände jag stort motstånd till att börja packa och lämna sambolivet, separationsångest är inte att leka med. Efter att fått vara i den känslan lite grann och få lite perspektiv så känns det bara rätt just nu att göra det här. Att få sakna och längta efter varann igen och få lite påminnelse kring varför vi föll så handlöst för varandra från början.

Så egentligen inte så mycket längtan denna vecka, bara en lycklig känsla av att få vara i nuet.

Nästa veckas utmaning

Idag fick jag också en väldigt stark känsla av att jag inom mig tog ett beslut. Ett beslut som handlade om att från och med nu "ska" jag vara lycklig. Jag har alla förutsättningar att vara det och nu tänker jag banns mig ta tillvara på det! Så veckans utmaning tänkte jag skulle vara att påminna mig då och då om allt jag känner mig lycklig över. God hjälp har jag ju av min morgonrutin att skriva i mitt Självkänsla-block, men vill ta in det lite fler gånger under dagen också!

självkänsla
Varje morgon skriver jag ner tre saker som jag är stolt över, tre saker som jag är tacksam över och tre saker jag skulle vilja ha hjälp med. Svårt att vara på dåligt humör efter den morgonrutinen! <3

Nästa veckas höjdpunkter

Hmm...! Nästa vecka är ganska mycket spännande saker inbokade och som jag ser fram emot. På tisdag ska jag göra besök nummer två i BNI-nätverket som jag besökte den här veckan. På torsdag kväll är det tjejträff med gamla arbetskompisar och på lördag blir det födelsedagsfest. På söndag är det spinningträff på Friskis&Svettis och vi ska få spinna med Jessica Clarén som ledare. MYYYYCKET att se fram emot med andra ord!

Ser fram emot att återigen få spinna tillsammans med denna glada instruktör! Bild: Jessica Clarén från ett inlägg om rätt cykelinställning på spinning!

Vad var din största utmaning i veckan som har gått? Vad ser du fram emot under vecka 8?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!