fbpx

Torsdagsreflektioner – vecka 42, 2023

Jag har tänkt hela veckan att jag ska sätta mig ner och skriva veckans reflektioner, men det har varit lite rörigt i mitt huvud denna vecka så har inte riktigt kommit till skott, andra saker har kommit före. Igår och idag har jag varit riktigt trött. Fick min mens i tisdags och har inte fått till någon extra vila för den sakens skull och det brukar innebära enorm trötthet i efterhand då.

Senaste veckan, sen sist jag skrev ett reflektionsinlägg här på bloggen, har jag också haft ganska många olika saker inbokade. Vid några tillfällen har jag känt motstånd och tänkt att jag ska ställa in en träff med en vän till exempel för att det känts som det kanske varit i överkant med bokningar. Men då har jag lugnat mig med mantrat att jag inte behöver ha så mycket kontroll och koll på allt utan bara hänga på, go with the flow.

För ofta när min kropp vill bromsa handlar det om att den inte tycker att jag är tillräckligt förberedd eller gjort tillräckligt bra med någonting. Förr handlade det också mycket om att det tog mycket energi att vara på ett visst sätt, just det har jag tidigare jobbat så mycket med att bara slappna av och vara den jag är så den kommer inte lika ofta längre. Så att luta mig tillbaka, slappna av och bara tänka att det blir det det blir och att jag inte behöver göra allt perfekt gör nervsystemet lugnare och skapar mindre motstånd i kroppen.

En av upplevelserna förra veckan, i söndags, var en supergod middag hemma hos Victoria, också ett födelsedagsfirande för mig i efterskott!

Lite så försöker jag tänka när jag ska packa inför vår London-resa imorgon. Packa ner det viktigaste som pass och biljetter, sen får resten lösa sig. Blir såklart några klädesplagg också i väskan, men just lugna mig själv med att det bara är över helgen och det mesta går att lösa på plats om det skulle vara något jag glömt.

Men innan jag och sambon får åka iväg till London (resan är en födelsedagspresent till mig 😍) ska jag leda ett pass Mindful Movement. Det är också en del som jag känt motstånd inför eftersom det varit väldigt trögt att få anmälningar till de här torsdagskvällarna. Men det kommer samtidigt vara skönt även för min kropp och mitt sinne idag att få den här stunden. För att röra på kroppen såsom kroppen vill och behöver gör susen för ett rörigt och lite stressat sinne!

Tidigare vanor

För en tid sen bestämde jag mig för att ha schemalagd skärmfri tid på min telefon, vilket har varit en väldigt bra grej för att vara ner inför läggdags och så vidare. Men den har jag också tappat senaste dagarna. Stängde av schemaläggningen av någon anledning här i veckan, glömde sätta igång det igen och sen var vanan bortglömd. Tänk vad snabbt det kan gå! Men nu är schemaläggningen igång igen på telefonen, så det kan ju gå lika snabbt igen att komma igång! En sak som är lätt att glömma bort om vi tappar en vana, det vanligaste tror jag är att vi grämer oss för att vi tappat bort en ny vana istället för att bara upp på hästen igen!

Kommande vecka

Nu skriver jag ju den här reflektionen mitt i en vecka, men tänker att jag sätter någon slags grundtanke för nästa vecka, veckan som startar på tisdag efter vår långweekend i London. Vi närmar oss vintermånaderna och framförallt är det november som snart knackar på. Jag vill redan nu ta med mig en energi som är lättsam och som orkar ta tag i lite stök här hemma. På sommarhalvåret ligger största fokus på vår sommarstuga och inte så mycket fokus här hemma i lägenheten och så säger vi att vi tar tag i lägenheten på vintern. Men så kommer vintern och så är vi trötta och så blir det inte så mycket av lägenhetsfix heller 😅 Den "fällan" vill jag inte hamna i i år också. Så den tanken sår jag ett frö till redan nu och så får vi se hur den löser sig framöver, den får mogna lite så att säga!

Nu ska jag ta tag i tröttheten en stund och lägga mig och vila.

Hur mår du såhär i mitten av oktober när vi närmar oss november?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!