Veckans novell – Tågresan

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Novell
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
  • Lästid:3 minuters läsning

Hans ord ekade i hennes huvud i takt med tågets monotona dunkande mot tågrälsen.
¬– Du kanske inte heller har förmågan att bli upp över öronen förälskad?

Hon hade tillbringat helgen i hans oglamourösa lägenhet, tjugo mil hemifrån. Han, som var hennes älskare, gjorde inte direkt så det pirrade i magen på henne, men han var väldigt bra i sängen och hon kände sig attraherad av honom. Just denna helg hade de pratat mycket om relationer och känslor. När han berättade om att hans känslor aldrig lekte berg- och dalbana med honom, varken åt det ena eller andra hållet, så kände hon igen sig och blev nyfiken på hur lika de egentligen var. Nu, några timmar senare och på väg hem, gnagde istället allt det han sagt inom henne på ett obehagligt sätt.

Hennes tankar avbröts när tåget stannade i Eskilstuna och släppte på nya passagerare. Hennes förut tomma kupé fylldes med livliga ungdomar som verkade vara på väg mot Stockholm. De pratade om ditten och datten och verkade väldigt förväntansfulla på sitt besök. Hon tog fram hörlurarna och kopplade in dem till sin mobiltelefon och slog på lite musik.

Det är klart att hon hade känslor. Hon kanske inte jublade och hoppade jämfota om något intressant och glädjande hände, men hon log ju och hon inbillade sig också att hennes ögon brukade glimra till lite när hon fick ta del av positiva nyheter. Arg hade hon visserligen svårt att bli, men lite grinig på att någon inte gjort vad de lovat kunde hon ju såklart bli.

– Huvudsaken är att man trivs tillsammans och att den andra personen är en trevlig prick, hade han sagt när de pratade om mer långsiktiga förhållanden.

Hon ville verkligen känna någonting. Vissa kvällar älskade hon att snyfta till de fjantiga romantiska filmerna med riddare på sina vita hästar som i slutet av filmen alltid får sin ljuva prinsessa. Hon visste ju dock att verkligheten inte var densamma, verkligheten bjuder aldrig på enkla och lyckliga slut. I verkligheten tar det alltid slut och känslorna är inte lika stormande starka som på film.

Kanske var det så att hennes flykt till kortvariga relationer förde henne allt längre bort från det hon egentligen ville ha? Vem vill inte hitta personen som får dig att tappa andan? Personen som du vill leva lycklig med tillsammans i resten av ditt liv. Hon suckade och tog upp telefonen igen. Tåget började närma sig Stockholm. Fingrarna gjorde som de gjort så många gånger förr. Flygande snabbt och enkelt knåpade de ihop ett sms till hennes senaste flört som bodde i innerstan.

– En kopp te kanske?

Lämna ett svar