fbpx

Vid regnbågens slut

När känslorna och tankarna är svåra att skriva ner och förklara önskar jag att jag skrev musik istället för texter. Idag är en sådan dag. Idag skulle jag först vilja skapa musiken, sen skulle jag kunna hitta orden. Idag blir det en kort text. Sen en gripande låttext från Petra Marklund.

Jag skulle vilja fånga känslorna och tankarna som far runt i runt i huvud och kropp. Skulle vilja beskriva alla murar som jag bygger upp runt omkring mig för att inte släppa människor för nära inpå livet. Kanske är tankarna och känslorna alldeles för komplexa för att skrivas ner och fångas till bokstäver, ord och meningar.

En känsla eller en tanke går inte att ta på. De kan också vara svår att beskriva för någon som varken känner känslan eller tänker just den tanken. Försöker bli bättre på att faktiskt fånga både tankar och känslor i ord och bilder. För om jag får ner känslan till en bild så blir den enklare att förstå, både för mig själv och omgivningen.

Just nu skulle jag kunna beskriva mig själv som något så exotiskt som en grönsak som har massa lager på lager, ett vitkålshuvud kanske. Ibland är jag från förra årets skörd med hårda lager som kan vara svåra att skala av. Ibland är jag dagsfärsk där varje blad är tjockare och inte alls svåra att pilla bort.

Men vad händer när alla vitkålsblad är bortplockade? Inget vitkålshuvud gömmer en skatt eller en sanning i mitten. När alla skalen är borta så är det bara tomhet kvar. Inte ens sanningen finns kvar. Alla skal, känslor och tankar är blottade. Men inget mirakel eller skatt är hittad.

"Jag drar en lögn
Varje gång de frågar hur jag mår
Jag har en lögn
För varje fråga som berör oss två
Jag berättar allt, men säger egentligen ingenting
Mitt skratt är inbjudande varmt
Det råder istid längre in
Tårar fryser på min kind
Man hittar ursäkter för allt
Under ett evighetslångt fall
Jag som alltid varit drottningen
Överallt, i min värld

Och vet du vilket pris jag fick betala för dig och mig
Vilket pris som helst betalar jag igen
Men jag är stolt, jag gjorde valen för mig själv
Det här är priset jag betalar
För lögnen

Jag drömde en dröm
En dröm som gav mig dig tillbaka
En vacker dröm
Men jag undrar, är det verkligen dig jag saknar?
Jag har ett liv, mitt jävla framgångsrika liv
En dålig film, en parodi
Där ingen känner någonting
Där allt är fullt av ingenting
En värld av spel och strategi
Där allt är upp till bevis
Men jag har inga vittnen, inget alibi
Ikväll är jag här för mig själv

Och vet du vilket pris jag fick betala för dig och mig
Vilket pris som helst betalar jag igen
Men jag är stolt, jag gjorde valen för mig själv
Det här är priset jag betalar
För stolthet
Om du frågat vad jag varit utan dig
Och om du frågar har jag svarat
Nej åter nej
Men jag är stolt, jag gjorde valen för min egen skull
Det här är priset jag betalar för frihet
Det är sanningen"

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!