2017 – mina tankar, visioner, drömmar och mål

Nu när jag spenderat x antal timmar med att gå igenom vad jag gjorde under 2016 så tänkte jag nu byta fokus och blicka framåt på året som precis har börjat. För första gången på flera år, kanske för första gången i mitt liv, så är det VERKLIGEN ett oskrivet blad jag har framför mig! Jag har inga direkta förpliktelser och egentligen minimalt med bokade saker för 2017. Jag är klar med utbildningen till samtalsterapeut som nu pågått under 2,5 år, endast lite skrivuppgifter kvar att lämna in och några timmar träningsklienter kvar innan jag får mitt diplom. Jag har ett extrajobb som jag ser mig som ganska fri från, eller ja, vi utnyttjar varandra, de bokar mig när de behöver hjälp och jag ställer upp för att jag behöver pengarna. Win-win!

Vissa kanske skulle vara livrädd för det där oskrivna bladet som nu väntar framför mig. På ett sätt är jag det så klart också om jag bara fokuserar på det rent ekonomiskt, men just nu känner jag mig väldigt lugn och trygg kring att allt kommer ordna sig på bästa sätt. Och det oskrivna bladet känns bara som en otrolig frihet och befrielse!

Jag vet egentligen inte vad jag vill kalla mina tankar kring 2017. Om jag ska kalla det visioner, förväntning, drömmar eller mål? Jag har ju rätt bra erfarenhet av att helt enkelt skriva listor på vad jag vill ska hända i framtiden, så jag kanske bara ska kalla det för Listan 2017?

Barn har ofta så mycket lättare att drömma utan begränsningar, någonting vi borde påminna oss själva om i vuxen ålder, att våga drömma även om det känns som overkligt! Bild: Pixabay

Listan 2017

 

Listan 2017 – Bloggen och företagandet

Bloggen har ju hängt med mig sedan 2013 lite av och till. Under 2016 hände det inte speciellt mycket mellan januari-maj. Från och med juni i år så har antalet besökare på bloggen legat mellan 300-1000 besökare per månad, lite beroende på vad för typer av inlägg, hur mycket jag har delat inläggen och i vilka sammanhand jag har delat mina inlägg.

Under 2016 gick jag en kurs hos Impera som lärde mig mer om websidestatistik och Google Analytics, vilket jag hoppas ha stor nytta av under 2017! Bild: Pixabay

Tankar och mål kring bloggandet 2017:

 • Regelbundet bloggande och strukturerat SEO-arbete har jag med egna ögon sett ger bra resultat och jag vill därför fortsätta jobba med det under 2017 och min målsättning kommer vara att publicera tre inlägg i veckan på bloggen. Jag tänkte först två stycken inlägg, med ursäkten att livet ofta kommer emellan, men om nu 2017 ligger framför mig som ett oskrivet blad så får jag helt enkelt se till att prioritera så att jag skriver tre inlägg i veckan!
 • Jag vill öka antalet besökare på bloggen under 2017. Jag skulle vilja att mina 300-1000 besökare per månad istället blir samma antal fast veckovis. Jag tänker att 100 besökare om dagen inte skulle vara alltför svårt att jobba upp, kanske redan till sommaren? (Och *blink blink*, just du får jättegärna hjälpa till här om du läser något du tycker om här på bloggen, det hjälper mig otroligt mycket om du kan tänka dig att dela det inläggen i någon social media <3 )
 • Jag vill börja tjäna pengar på arbete jag lägger ner på min blogg genom samarbeten och sponsring. Om du vet något företag eller produkt som skulle passa in i mitt sammanhang så är du hjärtligt välkommen att höra av dig med förslag till mig på anna@beautifullife.se !
 • Ett läskigt steg som inte direkt har med bloggandet att göra, men ändå inom kategorin social media influensers är att jag vill börja publicera videos på Youtube. Ett steg som jag länge funderat på att ta, men känt mig lite för obekväm kring att göra det, men utan att kliva utanför bekvämlighetsboxen så kommer vi ju ingenstans! Låt 2017 bli året då jag även erövrar Youtube med mina tankar och kunskaper!

Den enda som kan hindra mig från att våga ta steget är jag själv! Bild: Pixabay

Tankar och mål kring övrigt företagande 2017:

 • Jag vill börja producera online-kurser/workshops. Jag har bland annat funderingar på kurser kring bål- och stabilitetsträning med nybörjare som målgrupp, men också vana motionärer som kanske känner av ländryggssmärta då och då eller känner att de fastnat på en platå och behöver stärka upp med mer specifik träning inom detta för att komma vidare. Kurser om att stärka självkänslan? Kommunikation i relationer på olika sätt? Träningsplanering? Kost? Meditation? Symbol- & bildterapi? Drömterapi? Only the sky is the limit? Och kanske lite tid och engagemang, men det kan vi prata mer om någon annan gång!
 • Löpargrupper för personer som vill komma igång att springa, men inte tror att de kan. Jag har planer och idéer på att starta upp en kortare löpskola i Lindesberg nu i februari och en annan lite senare i vår i Vretstorp/Hallsberg. Hör gärna av dig om du är intresserad så skriver jag upp dig på intresselistan och kontaktar dig när det börjar bli dags!
 • Jag vill utveckla min verksamhet till ännu mer online. Jag tror mitt koncept med träning och terapi skulle passa alldeles utmärkt till online-coachning med regelbundna månadssamtal över till exempel Skype och däremellan mailkontakt kring till exempel träningsupplägg eller reflektioner.
 • Anordna träningsresor/helgworkshops på olika sätt under året. Kanske även dagsworkshops och/eller föreläsningar? Kombinera min erfarenhet och kunskap kring både terapi och träning under en långweekend till exempel och servera massor av skön inspiration till deltagare! Har du tips på anläggningar som du tror skulle passa för detta? Hör gärna av dig!
 • Företagshälsa. Jag vet inte exakt på vilket sätt jag skulle vilja göra en insats inom detta område, men med tanke på mina kunskaper inom både träning och samtal så tror jag att jag skulle kunna göra väldigt stor nytta till företag som vill satsa på hälsa till sina medarbetare. Idag tänker jag att friskvårdsbidraget är en alltför liten insats och vi behöver mer guidning och coachning för att komma till skott i förändringar av vår livstil. Kanske du jobbar på ett företag som skulle behöva mina kunskaper? Hör av dig!

Only the sky is the limit! Keep on dreaming! Bild: Pixabay

Listan 2017 – det mer personliga planet

Tankar och mål kring träningen 2017

 • Jag vill under året satsa på styrketräningen och bygga upp min styrka i olika faser. Till sommaren vill jag vara i min bästa form, känna mig stark och se på mig själv som en regelbundet tränande person. Det får också gärna synas utåt att jag är en tränande person (läs: synliga muskler). Här har jag inga specifika prestationsmål satta än. Jag tänker mig 3-5 styrkefokuserade pass i veckan plus mitt spinningpass från ledarcykeln på Friskis.
 • Löpning tror jag också kommer vara någonting jag satsar lite på under året i perioder. Har länge varit rädd för att drabbas av hälsporre på grund av tidigare hälproblem, men tack vare styrkefokus så hoppas och tror jag att denna rädsla och risk kommer att försvinna mer och mer!
 • Kanske är det så att denna uppbyggnad av grundstyrka i kroppen kommer leda till att jag känner mig redo för en Svensk Klassiker inför 2018?

Inte under 2017, men kanske när jag om ett år blickar framåt och in i 2018? Bild: Vasaloppet.se

Tankar och mål kring livssituationen och utbildning 2017

 • När odlingssäsongen börjar igen så kommer jag flytta tillbaka ut på landet och sätta fingrarna i jorden! Jag har med mig lite nybörjarkunskaper och erfarenheter sen förra odlingssäsongen och i år hoppas jag att mina odlingar kommer göra en hel del skillnad i hushållets matkonsumtion under sommar och höst! Kanske även lite grann till vinterhalvåret också?
 • Jag behöver göra klart skrivuppgifterna som är kvar i utbildningen till samtalsterapeut. Bland annat göra klart uppsatsen som jag påbörjade under våren 2016 om träning och terapi!
 • Jag har sökt tre stycken universitetskurser under vårterminen som jag har kommit in på. Jag har inte helt bestämt mig för om jag ska satsa på dem eller inte, så bladet för 2017 är ju inte helt oskrivet, men det är ändå inget bokat som inte skulle gå att sudda ut. Jag har sökt två kortare kurser, Träningslära 7,5 poäng och Motions- och hälsopsykologi 7,5 poäng. Och en halvtidskurs som börjar i mitten av terminen på helfart, Anatomi och fysiologi 15 poäng (den sökte jag även i höstas, men kom aldrig in). Mycket intressanta ämnen, men jag tar det lite som det kommer och om lusten faller på när kurserna väl börjar sen!
 • Inom den personlig utvecklingen så vill jag fokusera väldigt mycket på medvetenhet och förändring kring mina negativa tankemönster, de har länge hindrat mig från att göra upp planer eftersom jag är rädd för att hamna i en ond spiral där jag i längden ser roliga planer som tvång och måsten. Jag skrev lite om mitt eget mentala fängelse i SöndagsSnackis v 52. Det är svårt att utveckla en företagsstrategi när dessa tankemönster hela tiden hotar kring hörnet. I detta arbete vill jag också jobba på att vara tacksam och känna mig lycklig i mitt liv. Jag har så mycket mer att vara tacksam över än otacksam och det är på tiden att jag börjar skörda min frukt! Jag vill känna att jag lever, att jag går min väg och tror på det jag gör! 2017 vill jag tänka på som framgångsåret på flera olika plan! 2017 är året då jag stärker min självkänsla rejält!

Det finns gott om möjligheter och utmaningar när vi blickar in i 2017! Bild: Pixabay

Vad ser du i ditt inre när du blickar framåt i 2017? Tycker du om nyår eller tycker du att allt tjat om nystart är larv? Länka gärna om du gjort någon årsplanering eller liknande i sociala medier!

This Post Has 7 Comments

 1. Wilda

  Kul att läsa och spännande med det oskrivna bladet. Känns ju ändå som att du har rätt bra koll på vart du vill, så det kommer säkerligen gå bra! Lycka till!

  1. Beautiful Life

   Tack för din kommentar Wilda! Ska bli spännande att börja rita och forma det oskrivna bladet! 🙂
   Ska in och läsa lite hos dig nu!

   /Anna

 2. Sandras Matkrypin

  Mycket intressanta tankar och mål. Utförligt och bra formulerat. Lycka till med allt! 🙂

  1. Beautiful Life

   Tack så jättemycket för din kommentar Sandra! 🙂 Kommer bli spännande med 2017!

   /Anna

 3. Ser ut som om ditt oskrivna blad kan fyllas med mycket spännande. 🙂
  Hoppas ditt 2017 blir fantastiskt!

  1. Beautiful Life

   Tack så jättemycket för din kommentar Nina! Önskar dig ett fantastiskt 2017 också! 😀

   /Anna

Leave a Reply