fbpx

Bananpannkaka – recept

Instagram lade jag i helgen upp en bild på min bananpannkaka som jag nästan äter dagligen och utlovade ett recept på bloggen i veckan. Antingen äter jag den som frukost, middag eller mellanmål, lite beroende på hur jag haft med matintaget resten av dagen. Jag tycker den är såpass matig så att den passar som vilken måltid som helst! Den är också lätt att anpassa i måltidsstorlek kring ingredienserna och tillbehör, beroende på vad du känner att du är i behov av. Bara att justera antalet ägg eller helt ta bort havregrynen till exempel.

01012017-img_0787
Gott, mättande och rejäl måltid! Anpassa mängden ingredienser och tillbehör utifrån ditt egna dagsbehov!

Jag brukar variera tillbehören väldigt mycket beroende på extrapriser och säsong. Ibland har jag enbart lite frysta blåbär eller svarta vinbär till! Jag varierar också smaksättningen på pannkakan, lätt att experimentera med till exempel vaniljpulver, kakao, kanel eller kardemumma. Jag har även haft i lite gurkmeja ibland eftersom den anses ha väldigt nyttiga effekter på oss! Kanske du till och med kan mixa i de frysta blåbären direkt i pannkakssmeten? Vill du minska ner på kolhydraterna så funkar pannkakan som sagt lika bra utan havregrynen!

Bananpannkaka

1 rejäl portion

3 ägg
1 banan
1 dl havregryn
valfri smaksättning (kardemumma, kanel, kakao osv)

0,5 msk rapsolja eller kokosolja

valfria tillbehör: jordnötssmör, frukt i olika varianter, bär osv

Mixa ihop alla ingredienser, förutom tillbehören så klart, med hjälp av en stavmixer. Värm upp en stekpanna på medelvärme, lägg i rapsolja eller kokosolja och häll sedan ut den mixade pannkakssmeten i stekpannan. Jag använder mig av en stekpanna med diametern 28 cm, välj gärna en mindre stekpanna om du minskar ner någonting på till exempel äggmängden. Nu gäller det att ha lite tålamod! Om du försöker vända pannkakan för tidigt så brukar den gå sönder på alla möjliga längder, men om du väntar tills den nästan stelnat på ytan så brukar det gå hur bra som helst att vända runt den och steka klart den på andra sidan!

När pannkakan är klar så lägger du över den på en tallrik och serverar tillsammans med dina utvalda tillbehör!

bananpannkaka
Har ätit varianter på denna bananpannkaka i x antal veckor nu utan att tröttna! Enkelt att variera både smaksättning och tillbehör!

Näringvärde / pannkaka inkl tillbehör:
(beräknat på 1 msk jordnötssmör, 1 kiwi, 1 banan och 1 liten blodapelsin som tillbehör)

Energi kcal: 880 kcal
Protein: 32,3 g 
Fett: 43,3 g 
Kolhydrater: 84,2 g 
Fibrer: 12,7 g
Järn: 6,6 mg 
Vitamin C: 104,2 mg
Vitamin D: 2,4 mikrog 

Har du någon egen variant på bananpannkaka? Vill du testa detta recept? Berätta gärna i kommentarerna vad du tror att du kommer gilla för smaksättning och tillbehör om du skulle äta denna!

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

2 Kommentarer
Äldst
Nyast Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

[…] Bananpannkaka (<– klicka för recept) […]

[…] Bananpannkaka (<– klicka för recept) […]

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
2
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!