H*n borde älska mig mer

Ett av de bästa råden jag kan ge för personlig utveckling är att ta 100% ansvar för dig själv och dina känslor. Ansvar ger dig frihet och du blir inte beroende av vad någon annan säger eller gör.

En del förknippar detta ansvar med skuld, att de då själva skulle bära ansvaret för att de hamnar i utsatta situationer i livet. Jag ser det som att om vi tar 100% ansvar för de situationer vi är i så har vi också 100% möjlighet och frihet för hur vi agerar utifrån de förutsättningar vi har.

När vi inte tar 100% ansvar för oss själva så hamnar vi i en offerroll. Vi går in, ofta omedvetet, med en offermentalitet i situationer och skyller allt på omständigheter och omgivning.

 

Tar du 100% ansvar för dig och dina känslor? Bild: Pixabay

Det regnar, nu kan jag inte gå ut och springa

När vi inte tar 100% ansvar för oss själva så garanterar jag att du alltid kan hitta ursäkter för att inte träna, inte hitta ett nytt jobb och inte ta tag i relationer som suger ut din energi. För om du inte tar ansvar för dig själv, så är det alla andras fel att du har problem i ditt liv?

Mitt ansvar i relationer

Min partner borde älska och acceptera mig för den jag är!

När du inte tar ansvar för dig själv så är det lätt att lägga ut allt ansvar på någon annan. Till exempel att din partner borde älska dig mer och acceptera dig som du är.

Om du istället tar ansvar för dig själv och dina känslor så fokuserar du på att älska och acceptera dig själv, inte lägga ansvaret att göra det på någon annan. Om inte du kan ta ansvar för acceptera dig för den du är, så är det ganska mycket begärt att kräva av andra att du ska bli accepterad och älskad för hela dig.

Det kan till och med vara så enkelt att din partner älskar och accepterar dig fullt ut, men eftersom du inte gör detsamma till dig själv så kan du inte se och ta emot all kärlek som din partner skänker dig.

Först när du tar 100% ansvar, är connect:ad med dig själv och accepterar hela dig, då kan du också börja se och ta del av kärlek som finns där ute och bara väntar på att bli mottagen!

älska-mig-mer

Ju mer du älskar dig själv, ju mer kan du älska andra och ta emot andras kärlek!

Tips på övning – älska dig själv

Sätt eller lägg dig på ett ställe där du får några minuter i fred. Tänk på en känsla, situation eller del av dig själv som du känner dig mindre nöjd med.

Känn efter var någonstans i kroppen du känner den här känslan av att du inte är tillfreds med dig själv eller med det du gjorde i situationen. Sitter den i bröstet, mage, eller kanske armen? Ibland kan det vara svårt att känna efter var någonstans den känns, tänk ”Om jag skulle känna den någonstans, var skulle jag känna den då?”

När du har koll på ungefär var känslan känns så börjar du tänka på någon eller någonting som du hyser stor beundran eller kärlek för. Kanske din partner, barn eller husdjur. Ta nu den här kärleksfulla känslan och rikta den mot dig själv och den punkt i kroppen som du kände den mindre nöjda känslan i.

Försök att rikta den kärlek som du riktar utåt till dig själv just nu. Försök acceptera att du är och gjorde precis som du gjorde och älska dig själv för den delen av dig själv.

Inte alltid helt enkel övning, men ju mer du övar, desto bättre kommer du bli på att älska dig själv! <3

frigörande-dans-yogamattor

Älska dig själv, din absolut bästa investering!

Detta inlägg har 2 kommentarer

Lämna ett svar