SöndagsSnackis v 16

Tänkte bara kika in och säga ett snabbt litet hej denna söndag. Tiden sen sist är lite längre än den brukar vara. Mitt fokus har varit på lite annat håll!

Jag har hunnit med en hel del spännande saker, men framförallt har jag reflekterat ganska mycket över livet och vardagen. Kommit fram till en del beslut som känns befriande. Alla beslut är inte förankrade än, återkommer när jag känner mig mer trygg i dem!

En del av reflekterandet har handlat om rutiner och vardag och hur lätt det är att bara följa med i stormarna och skylla på att tiden går fort och så vidare. En del av besluten som jag har tagit handlar om att ta kontroll över tiden, över min tid. Och en hel del kring psykologiska mönster och beteenden.

Jag tror mycket på synkronisation och att saker och ting sker när vi är redo för det. Ibland kan saker ske tidigare än vi är redo för dem, men då blåser de liksom bara förbi och vi hoppar inte på tåget. Men är tiden är rätt och vi är redo för saker så blir de nästan serverade som på ett silverfat. Har bland annat snubblat över två böcker som känns precis som det extra stödet jag behöver just nu. Den ena är ”5 AM är ingen tidpunkt. Det är en livsstil”. Boken är skriven av tidscoachen Dorotea. Den andra är en bok om kroppsterapi som ingår i samtalsterapeut-utbildningen.

Just det, har ju hunnit fira påsk också. Det var väldigt annorlunda känsla med cirka två decimeter snö utanför dörren. Jag planterade påskliljor och penséer på min yttertrappa på skärtorsdagen och under fredagen snöade det hela dagen. Konstigt, men också härligt på något sätt. Lekte i snön på påskaftonsmorgon, vilket går att beskåda på mitt Instagram.

Har du gjort någonting den senaste veckan som du vill dela med dig av? Jag lyssnar och läser gärna!

Lämna ett svar