Att älska oss själva = framgång ?

Har du någon gång haft inte så snälla åsikter om någon annan persons framgång? Kanske tyckt någonting om personens sätt att vara eller utstrålning? För visst är det lite så, att vi har svårt att unna andra någonting som vi själva vill ha och inte har?

Häromveckan tänkte jag lite på det här att få beröm och att det många gånger kan vara svårt att ta till sig det. Tankarna kom en fredag efter att jag fått fint beröm för mitt ledarskap på spinningcykeln. Jag berömdes för att jag leder ett bra pass och guidar väldigt bra hur det ska kännas genom passet, ett beröm som jag tidigare fått av andra också.

Jag började fundera på om jag tar till mig berömmet eller om jag skjuter det ifrån mig och märkte att jag någonstans där inom mig håller med om berömmet och kan ta det till mig. Efter sex år som spinningledare känner jag mig trygg på ledarcykeln och jag har utvecklat ett ledarskap som jag själv tycker om hos andra spinningledare, jag tycker att jag är en bra spinningledare.

bra-spinningledare

Spinning! Forever in my heart <3

Men hur skulle det se ut om jag gick runt, trodde på mig själv, berättade hur bra spinningpass jag leder på fredagar och att jag är en grym spinningledare? Vi pratar om att älska oss själva, tro på våra förmågor och stärka vår självkänsla. Samtidigt finns det en kultur som mellan raderna säger att du inte får sticka ut för mycket och inte tro att du är förmer än någon annan. Läs till exempel mitt inlägg ”Vem fan är Jante?”.

alska-oss-sjalva-boxhopp

Tänk vad mycket enklare det hade varit att besegra dessa boxar i jämfotahopp om jag bara hade haft lite starkare tilltro till mig själv! Nu vet jag att jag kan, men det trodde jag inte då och då blev det sant.

Håller du med om att det är en ganska knepig ekvation att få ihop? Å ena sidan ska vi vara starka, prestera, lyckas i livet och nå framgång, samtidigt så får vi inte sticka ut eller tro att vi är någon. För om vi är någon och når framgången kommer vi säkerligen behöva möta en del (inte så snälla) åsikter från andra. En knepig ekvation att bemästra här i ”landet lagom”.

Kom igen! Låt oss älska oss själva och slår oss på bröstet tillsammans! Vad är du bra på? Vad är din framgång? Dela med dig i kommentarerna!

This Post Has 7 Comments

 1. Maria Björkman

  Jag har insett att jag gör ett bra och uppskattat arbete som ordförande i Socialnämnden, alltså ett av mina jobb/uppdrag jag har. Får en hel del cred, och har börjat inse att det nog faktiskt är befogat. På min andra del av jobb/uppdrag är jag chef i en organisation, och chef- och ledarskapet vet jag att jag också är bra på med många års erfarenhet i ryggen. Så jag känner mig stark i mina olika roller. Hurra för mig!

  1. Beautiful Life

   Härligt Maria! Vad glad jag blir att du har insett det och att du känner dig stark i rollerna! Hejja dig 🙂

   Och tack för att du tog dig tid att skriva en kommentar <3

   Kram från
   Anna

 2. Clara Toll

  Spännande tankar, som jag verkligen inte har svar till. 🙂 Jag vet att jag är bra på att leda grupper i olika åldrar och jag vet att jag är bra på att få de allra flesta att trivas i mitt sällskap. Jag har ändå varit ledare i åtta år på olika sätt och går en ledarskapsutbildning nu, så sträcker lite på mig här hemma och tänker att jag är riktigt bra här. 😉

  1. Beautiful Life

   Hejja hejja! Sträck på dig rejält! Och för att inte tala om alla grejer du fixar med företaget nu. Grattis till att du fick napp på Vågen! 😀 <3

   Jag tänkte på en sak när jag korr-läste min egen text och som jag tänkte på nu när jag läste din kommentar också. Visst är det lite dumt (i brist på annat ord) att vi nästan behöver förklara eller lägga fram bevis för att vi är bra på sakerna. I mitt fall skrev jag ju att jag varit spinningledare i sex år innan jag kunde skriva att jag är bra på det 😛 Mycket intressant ämne det här och jag tror det påverkar oss i vårt agerande och självkänsla mycket mer än vad vi (i alla fall jag) är medvetna om!

   Tack för din kommentar Clara! Nu går vi in med uppsträckt bröst i helgen! 😀 😀

   Kram från
   Anna

 3. Kloka tankar – och tycker det är så svårt att själv hitta balansen mellan att konkret säga vad jag är bra på men utan att tänka att andra kan uppleva mig som skrytig. Att fundera på hur andra beskriver eller skulle beskriva mig hjälper mig mycket (fråga en kompis är bra också!). Så jag säger: jag är bra på att inspirera och peppa andra. Genom att ex föreläsa och att skriva. Och jag är duktig på det som är mitt jobb och specialintresse: hållbart mode och att driva företag!

  1. Beautiful Life

   Jaaa, den där balansen känner jag igen! Och det är väl jante som påverkar lite i de där tankarna kring skryt också, varför ska jag säga vad jag är bra på och verka förmer än någon annan? Och verka skrytig? Kanske därför många av oss tycker det är svårt att sälja också, för då behöver vi ju faktiskt “skryta” över vad vi är bra på och varför vi är bättre än någon annan och de ska välja oss.

   Superbra och härliga egenskaper som du är bra på Johanna! Tänker på att det stämmer väldigt väl med inspirerande och peppande då det var du som drog igång tråden med peppiga inlägg i gruppen igår 😀 Tycker du har ett grymt företag och inriktning! Hejja dig 🙂

   Tack för din kommentar!

   Kram från
   Anna

Leave a Reply