fbpx

Att älska oss själva = framgång ?

Har du någon gång haft inte så snälla åsikter om någon annan persons framgång? Kanske tyckt någonting om personens sätt att vara eller utstrålning? För visst är det lite så, att vi har svårt att unna andra någonting som vi själva vill ha och inte har?

Häromveckan tänkte jag lite på det här att få beröm och att det många gånger kan vara svårt att ta till sig det. Tankarna kom en fredag efter att jag fått fint beröm för mitt ledarskap på spinningcykeln. Jag berömdes för att jag leder ett bra pass och guidar väldigt bra hur det ska kännas genom passet, ett beröm som jag tidigare fått av andra också.

Jag började fundera på om jag tar till mig berömmet eller om jag skjuter det ifrån mig och märkte att jag någonstans där inom mig håller med om berömmet och kan ta det till mig. Efter sex år som spinningledare känner jag mig trygg på ledarcykeln och jag har utvecklat ett ledarskap som jag själv tycker om hos andra spinningledare, jag tycker att jag är en bra spinningledare.

bra-spinningledare
Spinning! Forever in my heart <3

Men hur skulle det se ut om jag gick runt, trodde på mig själv, berättade hur bra spinningpass jag leder på fredagar och att jag är en grym spinningledare? Vi pratar om att älska oss själva, tro på våra förmågor och stärka vår självkänsla. Samtidigt finns det en kultur som mellan raderna säger att du inte får sticka ut för mycket och inte tro att du är förmer än någon annan. Läs till exempel mitt inlägg ”Vem fan är Jante?”.

alska-oss-sjalva-boxhopp
Tänk vad mycket enklare det hade varit att besegra dessa boxar i jämfotahopp om jag bara hade haft lite starkare tilltro till mig själv! Nu vet jag att jag kan, men det trodde jag inte då och då blev det sant.

Håller du med om att det är en ganska knepig ekvation att få ihop? Å ena sidan ska vi vara starka, prestera, lyckas i livet och nå framgång, samtidigt så får vi inte sticka ut eller tro att vi är någon. För om vi är någon och når framgången kommer vi säkerligen behöva möta en del (inte så snälla) åsikter från andra. En knepig ekvation att bemästra här i ”landet lagom”.

Kom igen! Låt oss älska oss själva och slår oss på bröstet tillsammans! Vad är du bra på? Vad är din framgång? Dela med dig i kommentarerna!

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

8 Kommentarer
Äldst
Nyast Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria Björkman

Jag har insett att jag gör ett bra och uppskattat arbete som ordförande i Socialnämnden, alltså ett av mina jobb/uppdrag jag har. Får en hel del cred, och har börjat inse att det nog faktiskt är befogat. På min andra del av jobb/uppdrag är jag chef i en organisation, och chef- och ledarskapet vet jag att jag också är bra på med många års erfarenhet i ryggen. Så jag känner mig stark i mina olika roller. Hurra för mig!

Clara Toll

Spännande tankar, som jag verkligen inte har svar till. 🙂 Jag vet att jag är bra på att leda grupper i olika åldrar och jag vet att jag är bra på att få de allra flesta att trivas i mitt sällskap. Jag har ändå varit ledare i åtta år på olika sätt och går en ledarskapsutbildning nu, så sträcker lite på mig här hemma och tänker att jag är riktigt bra här. 😉

Kloka tankar – och tycker det är så svårt att själv hitta balansen mellan att konkret säga vad jag är bra på men utan att tänka att andra kan uppleva mig som skrytig. Att fundera på hur andra beskriver eller skulle beskriva mig hjälper mig mycket (fråga en kompis är bra också!). Så jag säger: jag är bra på att inspirera och peppa andra. Genom att ex föreläsa och att skriva. Och jag är duktig på det som är mitt jobb och specialintresse: hållbart mode och att driva företag!

[…] När jag ska skriva om det här så känns det så himla självklart, det är klart att inte jag kan bestämma att andra är framgångsrika eller inte. Ändå är det så vanligt att vi pratar om andra som vi anser vara framgångsrika och både beundrar dem och är avundsjuka på dem. Och som jag skrev om tidigare i veckan, inte alltid är så snälla mot dem. […]

[…] När jag ska skriva om det här så känns det så himla självklart, det är klart att inte jag kan bestämma att andra är framgångsrika eller inte. Ändå är det så vanligt att vi pratar om andra som vi anser vara framgångsrika och både beundrar dem och är avundsjuka på dem. Och som jag skrev om tidigare i veckan, inte alltid är så snälla mot dem. […]

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
8
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!