fbpx

Att känna tacksamhet & harmoni

Jag tror att den egentliga skillnaden mellan en lycklig person och en olycklig är att de ser på saker och ting helt olika. Den lyckliga har precis som den olyckliga massvis med problem och händelser som inte alltid är roliga, skillnaden är bara att den lyckliga personen inte låter det negativa ta över. Tack vare det så känner sig den personen lyckligare än den andre.

Det finns en del saker i mitt liv just nu som känns totalt oöverkomliga. Det finns saker i mitt liv som skrämmer ofantligt mycket. Det finns också så otroligt mycket att vara tacksam över och jag väljer just nu att se att saker och ting går att ta sig förbi. Det finns lösningar och livet har sin gång.

Jag har möjligheten att göra en massa olika val och jag väljer att vara en mentalt stark person. Jag blir också starkare mentalt för att jag gör valet. Jag läste en gång ett inlägg på I Love Success som jag ofta bär med mig i bakhuvudet om vad mentalt starka människor undviker. Det är ganska intressant att se hur vi inte undviker dessa punkter så fort vi känner oss lite svaga.

13 saker mentalt starka människor undviker

1. Ödslar tid på att tycka synd om sig själv
Mentalt starka människor slösar inte tid på att tycka synd om sig själv eller deras förutsättningar. De tar ansvar för sina handlingar och resultat.
 
2. Ger bort sin makt
Mentalt starka människor undviker att ge bort makten att känna sig underlägsna eller dåliga till andra. De förstår att de själva kontrollerar sina handlingar och känslor.
 
3. Är rädda för förändring
Mentalt starka människor välkomnar förändringar och utmaningar. En miljö i förändring och till viss del osäkerhet kan ge en mentalt stark människa energin att göra sitt absolut bästa och prestera på topp.
 
4. Slösar energi på sådant de inte kan påverka
Mentalt starka människor klagar inte på dålig trafik, borttappat baggage eller andra människor. De har förstått att det inte ger någonting att slösa energi på sådant de inte kan påverka och kontrollerar istället sin egen attityd till situationen.
 
5. Oroar sig för att göra andra nöjda
En mentalt stark människa oroar sig inte för att göra andra nöjda. De strävar efter att vara vänliga och rättvisa men är inte rädda för att gå sin egen väg och stå för sina åsikter.
 
6. Fruktar kalkylerade risker
En mentalt starkt person är villig att ta risker, kalkylerade och genomtänkta risker.
 
7. Ältar det förflutna
En mentalt stark människa ältar inte det förflutna. Det som har varit har varit. De investerar majoriteten av sin tid och energi till att skapa ett bra nu och en bra framtid. 
 
8. Gör samma misstag igen och igen
En mentalt stark person lär från sina tidigare misstag och gör bättre ifrån sig nästa gång. Det är okej att göra fel, men det är viktigt att lära sig från sina misstag.
 
9. Ogillar andra människors framgång
Det krävs styrka för att genuint känna glädje för andra människors framgång. Denna egenskap besitter de mentalt starka. De blir inte avundsjuka på andras framgång, men de tar ofta detaljerade anteckningar på vad de gjorde för att det skulle gå bra. De är villiga att jobba hårt för sina egna chanser på framgång och förlitar sig inte på genvägar.
 
10. Ger upp när de misslyckas
Mentalt starka personer ger inte upp. De är inte rädda för att misslyckas gång på gång, så länge de tar dem närmare deras slutmål.
 
11. Fruktar ensamtid
Mentalt starka människor njuter av tiden med sig själva. De använder denna tid till att reflektera, planera och bli produktiva. De är inte beroende av andra människor för att känna glädje. De är glada i sällskap men också när de är med sig själva.
 
12. Känner att världen är skyldig dem något
Mentalt starka människor förstår att de måste skapa sin egen framgång och känner inte att världen är skyldig dem någonting.
Och sist men inte minst...
 
13. Förväntar sig omedelbara resultat
Oavsett om det är ett träningsmål, en ny kostplan eller att bli en framgångsrik företagare förstår de mentalt starka att saker som är bra också tar tid. De förväntar sig inte omedelbara resultat utan jobbar steg för steg mot sina mål, samtidigt som de njuter av dem varje milstolpe på vägen."
 
Källa: Forbes
grötfrukost
 
Jag känner tacksamhet och harmoni just nu och intalar mig att jag är mentalt stark. Jag njuter av min morgonstund och egentid där den största utmaningen består av att hinna plocka blåbär i trädgården till morgongröten under de fem minutrarna som ägget kokar klart på. Små detaljer i livet som gör skillnad. Jag känner tacksamhet för alla som är en del av mitt liv och som alltid finns där och lyssnar och stöttar. Harmonin och friheten är min just nu!

Vad känner du tacksamhet för?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!