Favoritpoddar – december 2016

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Länkkärlek
  • Kommentarer på inlägget:1 kommentar
  • Lästid:9 minuters läsning

Eftersom jag bor en bit utanför stan där jag ofta jobbar så har jag stora möjligheter att utnyttja min pendlingstid till att lyssna på intressanta poddar. Precis som livet i sig så går det också i vågor för mig vilka som är mina favoritpoddar för tillfället. Ibland kan jag inte få nog av en pod och vill lyssna hur mycket som helst, andra gånger sitter jag och blir irriterad på samma pod och måste stänga av eller byta den mot den någonting annat. Därför har jag ganska många prenumerationer i min podcaster-app för att snabbt kunna bläddra igenom de senaste avsnitten och se vad jag är sugen på just idag.

Här kommer min lista på favoritpoddar just nu:

Pappapodden

”Nisse Edwall och Manne Forssberg pratar om pappalivets mirakel, katastrofer och mysterier.”

Även om jag själv inte har barn än så pratar Nisse & Manne om livet på ett sätt där jag får en skön igenkänningsfaktor. De pratar ofta om självkänsla, sex och olika vardagssituationer och tankar kring det. Jag får känslan av att båda två är väldigt öppna och ärliga i podden och diskuterar saker som många kanske tänker, men inte vågar prata om. Det har hänt både en och två gånger att jag sitter i bilen och skrattar högt kring denna podd!

Pappapodden

Bubbel och mjölksyra

”En träningspod om distans och balans, för dig som älskar träning, tunga vikter och choklad!”

Jag har tidigare länkat till Fitnesscoachen i min serie om länkkärlek (Länkkärlek 3 – en förebild i träningsvärlden). Den här podden spelar Madeleine Rybeck in tillsammans med Susanne Sundqvist. Jag tycker om dynamiken mellan Madde och Sus och det är en bra spridning på ämnena de tar upp i podden, med en huvudinriktning mot träning och hälsa.

Bubbel och mjölksyra

Två odlare emellan

”En podcast om livet som odlare”

Två förebilder inom odling har gått ihop och skapat en podcast! Jag har tidigare länkat till Sara Bäckmos blogg, Skillnadens trädgård (Länkkärlek 2 – en inspirationskälla i trädgården). Tillsammans med Farbror Grön (Johannes Wätterbäck) så har hon nu skapat denna pod. Än så länge har de bara släppt det de kallar kortavsnitt och jag har höga förhoppningar kring hur bra och inspirerande denna podd är och kommer att bli. Både Sara och Johannes är eldsjälar inom odling och har väldigt lugna och sköna röster att lyssna på!

Två odlare emellan

Har du några favoritpoddar att tipsa om just nu?

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar