Varmrökt laxsallad – smarrig lördagsmiddag

I helgen lagade vi en otroligt god laxsallad till middag. Sådär sprängfylld med olika smaker så det är nästintill omöjligt att sluta äta… Viktigaste ingredienserna för att få till en liknande sallad är  den varmrökta laxen och den smakrika såsen med bland annat riven pepparrot i, i övrigt kan du mixa och blanda grönsaker och kolhydratskälla efter vad som finns hemma. Jag köpte en hel varmrökt regnbågslax som jag innan middagen rensade fri från skinn och ben. Om du vill ge alla måltidsdeltagare stora valmöjligheter så serverar du varje grönsak i olika skålar så att de blir helt fria att bygga sin egen sallad!

Varmrökt laxsallad

varmrökt lax (ca 125 g/person kan vara lagom)
tagliatelle eller ugnsbakade potatisklyftor
tomat
gurka
romansallad
färsk broccoli
hackad rödlök
avocado
ananasringar på burk

Pepparrotsdressing:

ca 4 portioner
2 dl creme fraiche
massor av färskriven pepparrot
habanero eller annan chili (dosera efter eget tycke)
1 riven vitlöksklyfta
örtsalt och peppar
en halv pressad citron

Koka pastan eller gör i ordning klyftpotatisen i ugn (Skär potatisen i klyftor, rör runt dem i lite olja, örtsalt och peppar. Kör dem i ugnen i 225 grader i ca 20-30 minuter) Hacka alla grönsaker i lagom stora bitar och dela ananasringarna i mindre bitar. Blanda ihop alla grönsaker i en salladsskål. Låt alla bygga sin egen salladstallrik! Vi byggde en bas med tagliatelle ena dagen och potatisklyftor den andra dagen. Sedan ett rejält lass med grönsaker och överst den varmrökta lax. Toppade gjorde vi sedan med den otroligt goda pepparrotsdressingen! Addera lite extra pressad citron om du gillar syrligheten! SLUUUURP!

 

varmrökt-laxsallad

 

Har du något favoritrecept att dela med dig av? Gärna någonting med fisk om jag får välja, vill bli bättre på att äta det ofta!

Lämna ett svar