fbpx

Semester och förväntningar

Just nu är vi mitt uppe i sommaren. Det där magiska som oftast är förknippat med semester och att kunna hinna med allt det där som vi aldrig annars hinner med. Att fixa i ordning trädgården, storstäda hemma, åka på fantastiska utflykter, uppleva sol och bad, besöka och ta emot vänner och släktingar som vi inte sett på länge, långa ljumma sommarkvällar med grill och umgänge och och och...

Listan kan göras lång och jag tror många med mig inte riktigt tänker på att allt vi önskar oss av en sommarsemester kanske inte är realistiskt. Idag börjar mina semesterveckor och jag försöker börja bena ner vad jag faktiskt vill åstadkomma med mina dryga tre veckor. Det som gör att vi många gånger blir besvikna på våra planer är att vi har många och stora förväntningar.

Har du och din omgivning samma förväntningar på semestern? Om du har förväntningar på mycket äventyr och utflykter medan din partner eller vän bara vill vila och ta det lugnt, då kan det bli ganska stora krockar i förväntningarna. Olika förväntningar leder sedan ofta till besvikelse, med facit i hand sen, vem av er fick ut det ni ville av semestern?

Det här inlägget är inte skrivet till dig som alltid är nöjd med livet, klarar av att leva i nuet och njuter fullt ut av det som bjuds. Det här inlägget är däremot skrivet till dig som kanske inte alltid tänker på hur många och stora förväntningar du har inom dig, men kan känna igen dig i att tiden inte räckte till under sommaren och kvar kanske en känsla av misslyckande och besvikelse dröjer sig kvar när hösten och jobbet börjar igen. Var tog sommaren vägen? Vad har jag egentligen gjort under min ledighet?

Det kanske kan tyckas lite tråkigt och väldigt strukturerat för att vara sommar och ledighet, men ett tips som jag själv ska använda mig av i år, är att skriva en lista på förväntningarna. Vad vill jag göra i sommar? Vad vill jag uppleva? Jämför din lista med dem runt omkring dig som du vill spendera semestern tillsammans med. Hur kan ni kompromissa så att alla blir någorlunda nöjda? Vill du kompromissa eller behöver du skaffa dig lite ledighet på egen hand? Kan jag stryka några måsten för att få mer tid över? Använd listan som en flexibel lista under sommaren, vad kan jag prioritera bort alternativt lägga till för att få ut det jag vill av sommaren?

Delar av min lista:

semester_helsingborg_sol_hav_bad
Sol och vatten är trevligt på sommaren!
semester_maskerad_utklädd_retro_hotpants
Fortsätta rensa i farmor och farfars hus och samtidigt ha kul!
svamp_skog
Skogspromenader och förhoppningsvis hitta lite roliga svampar!

/Vad vill du göra på din semester?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!