fbpx

Känslokort och prestationsångest

Många gånger har jag massor av idéer om vad jag skulle vilja skriva om för olika ämnen. Lika ofta hindrar jag mig själv för att jag inte är säker på att det jag skriver skulle kunna "make sense". Kan jag  bevisa det jag skriver? Kommer någon annan ifrågasätta det? Är jag helt ute och cyklar? I dagsläget är det längesedan jag skrev någonting här på sidan. Idag läste jag igenom lite gamla inlägg. Personligen tycker jag att jag fått till en hel del kloka inlägg i högen. Jag tycker det är synd att en prestationsångest av detta slag ska hindra mig från att dela med mig av mina tankar och idéer om livet. Jag påminner mig själv om att det här är ingen vetenskaplig blogg som försöker lägga fram det enda rätta. Det enda jag vill är ju att dela med mig av mina tankar och erfarenheter av livet. En blygsam förhoppning är så klart att någon där ute ska få en positiv upplevelse eller insikt av det jag skriver.

Häromveckan besökte jag "Allt för hälsan"-mässan i Älvsjö. Där besökte jag Kreativ Insikts monter och inhandlade vackra känslokort. Dessa kort använder jag numera tillsammans med min partner, vi drar ett kort lite då och då och pratar sedan igenom den känslan som kortet visar. Igår kom kortet "osäker" upp. Det visade sig vara ett väldigt passande kort för dagen och vi hade ett väldigt bra samtal kring osäkerhet och när denna känsla dyker upp. Jag känner mig till exempel ofta osäker kring vilken sida jag ska visa av mig själv i vilka sammanhang och för olika personer. Jag analyserar alldeles för mycket och tar på mig ansvaret för vad andra ska tycka om jag säger si eller så eller berättar ditten eller datten. Min partner påminde mig om att denne vill att jag ska känna mig trygg i dennes närvaro och önskar att jag berättar om mig själv, utan att analysera för mycket. Utan att gömma mig bakom min osynliga skyddsmask. Den påminnelsen får mig att förstå ännu lite mer att jag är värdefull och omtyckt för den jag är. Jag behöver egentligen inte vara osäker längre, människorna i min omgivning kommer att fortsätta tycka om mig, även om jag visar lite mer av mitt inre.

känslokort_1
Känslokort_2

När känner du dig osäker eller nervös?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!