Vågar du möta dig själv? Del 1/7

Vi utsätts hela tiden av intryck från vår omvärld, vare sig vi vill det eller inte. Intryck och energier som också påverkar våra tankar, handlingar, värderingar och behov. Det är till exempel inte alltid helt lätt att veta om jag är hungrig, sugen eller mätt när vi hela tiden matas av bilder, lukter och affärer bara under en kort stunds promenad på stan. Att möta dig själv i en kort stunds meditation varje dag kan hjälpa dig att stänga ute omvärlden för en stund och lära dig att bli bättre på att veta vad dina grundläggande behov säger dig.

Jag kommer under sju dagar lägga upp tips och råd på hur du kan lägga till en ny bra vana i ditt liv och att även inspirera dig att variera den. Kanske hittar du just din favorit. Min utmaning till dig är, vågar du möta dig själv under dessa sju dagar?

Utmaning 1:

Hitta en plats där du kan sitta, ligga eller stå ostört i några minuter. Sikta på fem minuter, men om det bara finns plats för två eller tre så gör även det lilla effekt. Kanske blir det på morgonen innan de andra i huset har vaknat, kanske blir det på toastolen bakom en låst toadörr eller i en favoritfåtölj/soffhörn. Platsen spelar mindre roll, bara du får vara där i stunden med dig själv.

Ställ en timer eller äggklocka på fem minuter (eller de minuterna du kan avvara) så att du helt kan slappna av utan att tänka på hur lång tid du har suttit. Positionera dig så att du kan känna dig någorlunda bekväm och slut ögonen. Börja nu upptäcka din kropp, hur känns den idag, hur känns hjärtfrekvensen och hur känns andetagen. Se om du kan lugna ner andetagen lite och ta ner dem djupt i magen, låt både mage och bröst fyllas av luften du andas in. Känn hur det känns att andas ut luften som du har andats in. Sitt så och fokusera på dina andetag. Låt tankarna komma och gå utan att analysera och gå in i dem. Om du försvinner in i tankarna, bara återgå till att fokusera på andetagen igen.

Här någon gång kommer timern/äggklockan att ringa. Grattis! Du vågade möta dig själv under utmaningens första del. Om det kändes svårt så kan jag trösta dig med att det kommer kännas lättare med tiden. Om det bara kändes skönt och välbehagligt redan från början, extra grattis till dig!

Imorgon kommer en ny utmaning! Hänger du på?

1017265_490079584410176_1288023159_nKlok bild som handlar om att meditera! Även om kort meditation varje dag också gör skillnad!

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar