Vågar du möta dig själv? Del 2/7

Har du provat den första utmaningen med att meditera med hjälp av att fokusera på dina andetag nu? Om du gillar den metoden så kan du självklart fortsätta med den rutinen under dessa sju dagar. Andetagen har du alltid med dig och du kan när det passar dig bara ta dina minuter av meditation under dagen.

Idag presenterar jag ett annat alternativ som du kan använda. Ett tips till dig som har lätt att somna under meditation, i den här meditationen finns en aktiv handling med också.

Utmaning 2

Hitta platsen där du kan få vara i lugn och ro. Om du sitter eller ligger ner spelar ingen roll, hitta det som känns bäst för dig. Denna gång ska vi använda oss av mantra-musik. Under denna låt som jag länkar till nedan sjunger de ”Sa Ta Na Ma” om och om igen. När de sjunger ”Sa” så sätter du ihop tummen med pekfingret, på ”Ta” byter du ut pekfingret mot långfingret mot tummen, på ”Na” trycker du ihop ringfinger och tumme och på ”Ma” tar du helt enkelt lillfinger och tumme ihop. Sedan upprepar du det här om och om igen. Andas lugna och djupa andetag under hela meditationen. Själva låten håller på i 8 minuter, men om du bara har 2-5 minuter tillgodo idag så kan du precis som i utmaning 1 sätta en timer på de minuterna du har för dig själv. Annars mediterar du tills låten är slut.

Tips på denna meditation har jag hittat hos Jennys Helhet, tack!

Sa Ta Na Ma är en av kundaliniyogans vanligaste mantran och betyder liv, födelse, död och återfödelse. Mantrat som helhet betyder ”Jag är den sanning jag mediterar på”. Påminner också om Sat Nam som betyder ”Jag är sann”. Med hjälp av meditationen så underlättar vi för att bli sanna mot oss själva i våra behov och önskningar.

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Lena Ålander

    Den här meditationen gör vi ofta i min MediYoga som jag leder privat:) Den är jättebra!

Lämna ett svar