De mörka hemligheterna

Förut fanns så många hemligheter i mitt liv. Även fast jag inte tänkte på dem som just hemligheter. Men det var så många tankar, känslor och fantasier som jag på djupet trodde var förknippat med livsfara om de kom ut.

Jag vågade ju inte ens skriva dagbok på riktigt, utan censurerade till och med mina egna anteckningar.

Min verklighet kändes inte riktigt som lögner, jag var ju bara van att dölja delar av sanningen. Sanningen för mig var att sanningen inte riktigt fick finnas.

Varje gång ett lager av dessa masker, fasader, lögner höll på att krackelera kändes det som jordens undergång. Ibland gick det att lappa och laga genom bortförklaringar om sprickan blev synlig. Men oj vad energi det gick åt hela tiden.

Att ständigt vara rädd för att marken du går på ska försvinna. Att vara rädd för att ramla ner i det svarta hålet och inte ha en aning om vad som väntar där nere på botten.

Samtidigt längtade jag så mycket att det gjorde ont. Jag längtade efter någonting annat. Något annat som jag visste, eller hoppades, fanns. Jag visste att det fanns för inom mig fanns det en liten, liten kraft och hopp som viskade till mig.

Men jag hade ingen aning om hur jag skulle förstärka den. Så oftast försökte jag tysta och dölja den, precis som jag gjorde med allt annat som var förknippat med mitt djupaste inre.

Det där djupaste inre, kärnan, det som var jag, på riktigt.

Coachingprogram – mer om skam

I Modul 2 i coachingprogrammet Vildkraft Deep får du fördjupa dig i skam. Skam är ofta en stor orsak till att vi går runt och känner precis sådär som jag gjorde förut. Anledningarna kan vara många och olika, men i grund och botten kan vi sammanfatta det som att istället för en god självkänsla har det byggts upp ett inre fyllt av skamtrassel och skamdrakar.

Skammens bästa vän är tystnad.

Inte konstigt att vi ägnar så mycket tid åt att dölja skamtrasslet inom oss?

En av mina absolut starkaste drivkrafter, en av de sakerna jag vet att jag är här för att göra handlar om att skapa trygghet för att visa vårt inre. Trygghet att vara oss själva. Möjlighet att se på oss själva med kärlek. Mod att stå i vår fulla kraft och våga möta äkta och autentiska relationer.

Det är Vildkraft för mig.

Vill du också få kraft och mod att kliva in i dig själv? KLICKA HÄR för att skriva upp dig på väntelistan till Vildkraft Deep här.

Anna - Vildkraft

SER-terapeut & coach som hjälper dig hitta mod & tid att möta det som är du, dina känslor & behov.

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar