Länkkärlek 2 – en inspirationskälla i trädgården

När jag läser riktigt bra bloggar så får jag verkligen den där längtan som nästan gör ont i bröstet som jag skrev om i förra veckans länkkärlek. I dagens länkkärlek så har jag också upplevt den där längtan när jag läst bloggen jag tänkt tipsa om idag. Jag brukar ibland fundera lite på att vi möter eller upptäcker en del människor precis i rättan tid och när vi behöver dem. Dagens blogg har verkligen varit en inspirationskälla i min flytt ut på landet och i min längtan och önskan att odla mat i trädgården.

Jag lärde känna dagens inspirationskälla i ett avsnitt från Better Bloggers Bloggbusiness. Det var någonting med blogginnehavarens röst och energi som tilltalade mig väldigt mycket och så klart blev jag ju himla nyfiken på vad det var för blogg hon hade med inriktning på trädgård. Sedan dess har hennes blogg varit ett stående inslag i min läsning nästan varje dag och om du har minsta odlingsintresse så rekommenderar jag verkligen ett besök inne hos Sara Bäckmo på Skillnadens Trädgård!

inspirationskälla-skillnadens-trädgård

Sara upplever jag har en väldigt bra struktur på hur hon når ut i olika sociala medier och jag hittar hela tiden nya spännande tips vare sig jag läser på bloggen, på hennes Facebook-sida eller Instagram. Det blir aldrig tjatigt eftersom Sara aldrig lägger upp samma sak på alla medier, det blir bara en känsla av dubbelt så mycket bra grejer! Hon finns också på Youtube, men själv använder jag inte Youtube så mycket som prenumerationskanal så hennes filmer tittar jag mest på om hon länkar i de andra medierna. Missförstå mig inte nu, jag fullkomligen älskar hennes videos, men jag kollar på dem allteftersom hon länkar till dem i övriga medier!

Om Skillnadens trädgård och Sara Bäckmo:

Bor: På Skillnaden i Bökebacken söder om Växjö.

Familj: Maken Philip, psykoterapeut, Otto, 7 år, Viggo, 6 år, Alba, 4 år  och nyfödda Loa, samt fyra katter och en hund.

Ålder: 38

Odlar: Skillnadens Trädgård, en 450 kvm stor köksträdgård i odlingszon 3.

Yrke: Journalist.

Jag uppskattar också att det finns en personlighet i Saras blogg. Hon utgår alltid från trädgårdslivet, men väver in en del av andra utmaningar och möjligheter från livet. Samtalsterapeuten i mig tilltalas naturligtvis också av att Saras make är psykoterapeut och inlägg som ”Hur en kärleksfull relation kan ge tid för trädgård” går jag igång på lite extra. Jag tilltalas också av att hon inte verkar rädas att prova saker som vissa säger inte funkar, hon provar och går det så går det och mycket av hennes experiment har gett bra resultat. Lite sådan som jag är också, jag vill att odlingen ska bli så enkel som möjligt och inte innebära onödiga kostnader eller mycket krångel.

 

inspirationskälla-skillnadens-trädgård

Foto: Sara Bäckmo. I hennes serie ”Den lilla köksträdgården” har jag bland annat hittat egen inspiration att sätta potatis i en hög med kompostmaterial. Någonting som jag innan inte tänkt på var möjligt, men den växer bra här hemma hos mig just nu!

inspirationskälla-skillnadens-trädgård-bondbönor

Foto: Sara Bäckmo. Bondbönor har sedan jag upptäckte dem i butik för x antal år sedan varit en favorit och genom Sara så har jag upptäckt att det verkar relativt lätt att odla på egen hand!

inspirationskälla-skillnadens-trädgård-nässelvatten

Foto: Sara Bäckmo. Jag har inte velat lägga massa pengar på gödning och genom Sara så har jag upptäckt nässelvatten och täckodling som naturlig och gratis gödning. Nästan så att en kan se hur tomatplantorna växer i växthuset just nu här hemma! Guldvatten eller kissvatten har jag inte vågat prova än…

Vilken är din största inspirationskälla bland bloggare?

Lämna ett svar