Intuition – hur känns det och vågar du lita på din intuition?

Är du bra på att lyssna på din intuition? Eller vill du bli bättre på det och lära dig mer om intuition?

I ett avsnitt av Fredagsfika samtalade jag med Josefine Sjöström från Ekoista.se om just intuition. Josefine berättade att hon för några år sedan började med tarotkort som ett verktyg för att öka sin kontakt med intuitionen.

fredagsfika-vildkraft-ekoista-intuition
Anna Vildkraft och Josefine Sjöström pratar om intuition och tarotkort i Fredagsfika.

Varför är det viktigt att lyssna på och ha kontakt med sin intuition?

Jag tänker att det är för att lättare kunna känna och veta vilka vägar du ska välja i livet om du känner tillit till och har en god relation till din intuition.

Om du hela livet haft dina känselsprötar och intuition riktat utåt och aldrig riktigt inåt kan det vara svårt att känna tillit till din intuition, din inre kompass.⁠

Att du haft känselsprötarna riktade utåt istället för inåt beror till exempel på att du aldrig fick möjlighet som barn att spegla dina känslor i någon annan vuxen. Om vi inte regelbundet får spegla våra känslor och behov i någon annan och får dem bekräftade lär vi oss aldrig att känna tillit till det som händer inom oss.

Kanske fick du till och med lära dig att ditt inre liv och känslor alltid var fel?⁠

Genom att stärka relationen till dig själv skapar du också tillit till din egen intuition.⁠ Genom att ha tillit till din egen intuition har du alltid med dig din inre kompass. Då blir också gränssättning, relationer, sexualitet, rädslor och skam lättare att leva med som en naturlig del av livet.⁠

Alla de här ämnena är teman vi jobbar med under coachingprogrammet Vildkraft Deep just för att kunna skapa ett mer autentiskt liv där du vågar lita på dig själv och kan stå upp för dina värderingar.

Vad har du för tankar och funderingar kring intuition?

Med värme och kärlek,
Anna Vildkraft


Fredagsfika sänds i sitt original på fredagar som en live-sändning på Facebook-sidan Anna Vildkraft. Sedan görs live-videon om till en ljudfil och släpps som en podversion som går att lyssna på genom de flesta pod-apparna.

Vill du vara med som gäst i ett framtida avsnitt av Fredagsfika?

Jag tar gärna emot gäster som jobbar med är eller är intresserade av hälsa och personlig utveckling. Nytt för den här säsongen är att jag också tar emot gäster som vill ha terapeutiskt vägledning med mig som samtalsterapeut.

Anna - Vildkraft

SER-terapeut & coach som hjälper dig hitta mod & tid att möta det som är du, dina känslor & behov.

Lämna ett svar