fbpx

Skaffa dig nytt perspektiv på mörkare tider

Vad tycker du om att vi går mot mörkare tider den här delen av året? Tycker du om hösten och att vi är på väg in i vinterhalvåret?

Jag ska inte sticka under stolen med att jag föredrar att befinna mig på andra halvan av året, där i mars-april när våren börjar spira och jag har hela sommaren framför mig.

Samtidigt har jag alltid tyckt om nystartskänslan som hösten ger mig. Den lite krispigare höstluften, naturens färgskiftning och att det finns lingon och svamp i skogen och äpplen på träden.

Förra året var jag på ett yoga-retreat i november. Där blev vi inbjudna att titta på vad ljuset och mörkret innebär för oss. Många, inte alla, tycker det är lite jobbigt när vi är på den här delen av året där kvällar och mornar blir mörkare och soltimmarna allt förre.

Jag upplevde det väldigt lärorikt att känna in mörker och ljus. Att känna efter och utforska det jag känner.

Jag blev överraskad över att jag faktiskt inte bara förknippar ljuset med något positivt och mörkret med något negativt.

Ljuset kan också innebära en del jobbiga saker. Solen med sina också starka strålar som vi inte tål i alltför stor dos. Starkt ljus som gör ont i mina ögon. Sommaren förknippat med mycket förväntningar och aktiviteter (som ibland kan vara överväldigande de dagar en inte orkar leva upp till de förväntningarna). Och den där elden som både kan vara en stark drivkraft, men också ”bränna ut” oss.

Det var också fint att få känna in att jag inte alls ser mörkret som bara någonting jobbigt. Mörker kan också bjuda in till ett lugnare tempo. Återhämtning. Inte lika höga krav. Och faktiskt en del trygghet. Som en varm omfamning.

Jag brinner väldigt mycket för att lära känna våra cykler, att låta livet ha sina perioder, med allt vad det innebär. Högre energi. Lägre energi. Full fart. Återhämtning. Ljus. Mörker. Måncykler. Årstidens cykler. Lyssna på och följa sin menscykel. Den där yoga-helgen i november förra året gav mig ett lättsammare synsätt på just det halvåret som vi har framför oss nu.

Är du öppen för att bjuda in ljuset och mörkret och se vilka budskap och insikter det kan komma med till dig?

Med inspiration från det jag upplevde i november förra året spelade jag in en meditation som bjuder in dig till att utforska vad du har för känslor och värderingar kring mörker och ljus. Kanske kan meditationen ge dig nya insikter och ett nytt perspektiv på att vi går mot “mörkare tider” här i norr?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!