fbpx

Jobbångest – dags att börja jobba igen?

Personligen är jag väldigt förtjust i allt vad semester, sommar och ledighet heter. Jag älskar tanken på att jag närsomhelst kan ta bilen och bara åka var jag vill. Att följa känslan för vad jag har lust med och hälsa på vem jag vill eller bjuda hem vänner jag inte träffat på länge. Och om jag inte vill göra ett endaste dugg en dag så går det minst lika bra.

Även om det knappt gått en endaste vecka på min tre veckors långa semester så kan den där jobbångesten komma krypandes i bröstet. Vad händer när de här tre veckorna är slut och vardagen börjar igen?

– Min frihet försvinner och det blir massor av tider att passa

– Mörkret kommer tidigare och tidigare om kvällarna och det kommer inte vara lika lätt att gå upp tidigt på morgonen eftersom det är mörkt då också

– Kylan, snö och slask kommer bli en del av vardagen

– osv osv

Känner du igen dig?

Jag behöver bara ta ansvar för just nu

Mitt bästa tips för att komma förbi denna form av jobbångest, eller vad du vill kalla den, är att fundera på var du är just nu. Hur mår du precis just nu om du inte skulle tänka på jobbet?

De här tankarna får mig tillbaka till nuet.

Just nu är jag ledig. Just nu mår jag hur bra som helst. Just nu är det sommar. Just nu har jag precis så mycket frihet som jag vill och behöver. Allt är perfekt.

Om ångesten kommer krypande igen: gör om proceduren. Vad har jag framför mig just nu? Var är jag någonstans? Vilka har jag runt omkring mig? Var närvarande!

Jobbångest i höst då?

Den här tekniken fungerar för söndagsångest i vinter också. Om du har ett måndag till fredag-jobb och alltid drabbas av jobbångest på söndagar när det snart är måndag och jobbdags igen så kan du använda dig av denna frågeställning då också.

Just nu är jag ledig. Just nu mår jag bra. Just nu kan jag göra precis vad jag vill.

Funkar självklart lika bra om du har ett jobb med mer varierande arbetstider och får ångest på lediga dagar innan jobbdagar.

Den här tekniken fungerar inte på mig

Känns det hopplöst? Kommer ångesten oavsett hur du vänder och vrider på det?

Ja, då kanske du behöver titta på din situation för att ”komma undan” ångesten. Får du ångest även på jobbet? Av arbetskollegor? Chefen?

Då har jag också två tips: börja se dig om efter ett nytt jobb eller börja titta på om du kan göra förändringar på jobbet till det bättre.

meditation

Här och nu är det enda du kan göra någonting åt. Om nu är bra, försök vara närvarande och släpp farhågorna om framtiden <3

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

4 Kommentarer
Äldst
Nyast Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Jag har varit egen företagare i 30 år och min jobbångest är kanske lite annorlunda än för den som har en betald arbetsplats att gå till. För mig handlar det mer om … när kommer uppdragen, hur kan jag marknadsföra mig, hur ska jag få potentiella kunder att välja mig etc. En av de saker som dämpar rädslan för mig är att titta bakåt ibland och se att jag faktiskt levt på att vara min egen alla de här åren… och då går det förmodligen bra i fortsättningen också… Alltså, en slags återkommande verklighetskontroll… och självklart tänker jag att det är skönt och välgörande att meditera, att vara i stunden, att då och då släppa oron … För tänk hur tråkigt semestern är om jag hela tiden oroar mig för hur jag ska tjäna nästa krona… eller för den som har en anställning.. oroa sig för hur det kommer att kännas att vara tillbaka på arbetsplatsen igen. Tror mycket på det du erbjuder…Samtal som kan hjälpa klienten att komma tillbaka till nuet … och så gissar jag att du har en massa coola verktyg som kan hjälpa till längs vägen.

AngelicasVärld

Jag har nog aldrig haft jobbångest…gillar vardag, jobbet, livet med barn i skola och alla dess aktiviteter!!

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
4
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!