fbpx

9 saker jag går igång på

Förra veckan skrev jag om 9 saker som jag oroar mig för. Tänkte vända på steken denna vecka och skriva om positiva saker, ett axplock av saker som jag går igång på. Det är ganska intressant att fundera på det här, för det ger ju mer förståelse för varför jag ibland har högre energi alternativt lägre energi. Om energin är hög i kroppen skulle det kunna innebära att jag blivit "utsatt" för en del av följande punkter:

Engagemang

Att se människor som är engagerade i saker, älskar att se hur det glittrar i deras ögon när de pratar om saker de brinner för. Det brukar också synas när de är in-action i sitt engagemang. Vi har väl alla mött skillnaden i vardagen när vi handlar vår mat till exempel. Ena dagen sitter det en person i kassan som helt klart är på fel ställe och fullkomligen läcker negativ energi på alla sätt och vis. Nästa dag sitter där någon som sprudlar och glittrar och önskar dig en trevlig kväll från hjärtat. Sånt går jag igång på och det ger mig massor av positiv energi!

Drivkraft

Kanske ganska snarlikt engagemang, men här tänker jag nog mer drivkraft som i visioner och drömmar om livet. Det behöver absolut inte handla om att bestiga världens högsta berg och sedan bli VD för ett internationellt företag, det jag går igång på är att personen vet vad den vill och använder sin drivkraft för att göra sitt bästa för att komma dit.

Ödmjukhet

Även om du vet precis vad du vill och vad du tycker om saker så behövs det också lite ödmjukhet inför andra och framförallt det du inte vet så mycket om. Du behöver inte byta åsikter eller inriktning i livet bara för att du lyssnar på vad någon annan har att säga, vi har mycket att lära av varandra! Ödmjukhet is the thing, enligt mig.

Kunskap

Det är nog inte kunskapen i sin form allena som jag går igång på, men att titta på en person som har kunskap i det den gör och även har stort engagemang i det den gör och jag är fast. Jag kan fascinerad titta på när en barista sköter kassakön och levererar kaffe på löpande band på ett proffsigt sätt eller bli alldeles trollbunden av någon som dansar. Ibland är jag inte helt säker på om det är fascination eller avund jag känner, men igång går jag i alla fall!

Fungerande vardagsrutiner

Alltså, att få läsa eller höra om andras lösningar på livspusslet är ju nästan som en våt dröm.  Det skapar hopp om att det går att få saker och ting att fungera och hinnas med, bara en sätter sig ner och funderar över livet, vardagen och vad en vill uppnå. Om det sen handlar om städscheman, egentidsplanering, kvalitetstid tillsammans, skjutsning/hämtning av barnen eller träning spelar mindre roll. Jag blir bara otroligt road av att höra om sånt här. Kanske matar det mitt eget kontrollbehov med godis?

Kommunikation på ett djupare plan

Jag blir så trött på mig själv när jag står och småpratar om det där jävla vädret som jag ändå tar som det kommer. Jag skiter i om det regnar på din semester, jag vill göra det bästa av mitt liv oavsett vädret, men ändå faller jag dit i den klassiska väderfällan. Det jag egentligen suktar efter är ju djupare samtal om känslor, upplevelser, relationer och personlig utveckling. Efter en stunds ytliga ämnen så händer det lätt att jag zoomar ut från samtalet och in i mig själv (eller telefonen). Existentiella frågor for the win!

Ärlighet

Det är inte alltid helt enkelt att vara ärlig i alla lägen, inte ens mot sig själv. Men jag tror mycket på ärlighet och att vi har mycket att lära oss av det som kommer ur ärligheten. Det är först när vi är ärliga mot varandra som vi kan ta ställning till om vi kan acceptera varandra eller om vi bör gå skilda vägar. Jag är otroligt trött på passiv aggressivitet och att vi tror att tystnaden talar sitt eget lilla språk. Tystnaden talar väl visst sitt eget lilla språk, men om du inte uttrycker vad du tycker och tänker så kommer omvärlden tolka din tystnad på minst hundra olika sätt och troligtvis inte alls som du tänkt. Och när någon berättar för mig vad de tycker och tänker så kan jag sedan välja hur jag förhåller mig till det, om jag känner att jag vill eller kan göra någonting åt det.

Hållbarhet

Här finns det många olika vinklar och aspekter och jag går igång på flera av dem. Vi behöver tänka mer hållbart i vår vardag för att vårda våra resurser här på jorden. Många har det bra ställt och bryr sig inte längre om den hållbara frågan för att ekonomin inte längre är ett hinder. Vad gör väl det om vi slänger mat eller saker som vi inte behöver? När vi behöver mer går vi bara till affären och köper mer. Denna fråga gick jag igång på när jag var yngre och var engagerad i miljö och ekologi, sen hade jag en period där jag tappade det. Nu är jag tillbaka igen och drivkraften och engagemanget är större än förut och en stor igångsätter när jag läser eller hör om bra saker i hållbarhetsfrågan!

Återbruk & tillvaratagande

Hänger mycket ihop med punkten ovan kring hållbarhet. Just nu har jag svårt att räcka till för alla saker i naturen som jag vill ta tillvara på nu innan sommaren är slut. Jag läser massa bloggar och Instagram-konton som berättar hur de plockar blåbär, gör hallonkvass och konserverar på olika sätt. Något som jag verkligen går igång på, men också får vara på min vakt så det inte blir en stressfaktor av det hela istället. Att se och höra om hur människor gör om gamla saker till "nya" är också väldans trevligt!

gå-igång-på-hjärta
Att se någon med glittrande ögon måla en bild skulle till exempel kunna underhålla mig en stund

Håller du med i någon punkt? Vad går du igång på?

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!