fbpx

Besök på gårdsmejeriet Ostbiten

Jag tycker det är så fantastiskt roligt med alla lokala entrepenörer i närheten. Det är verkligen roligt att kunna besöka producenter och höra dem berätta om sina råvaror och produkter. Väldigt speciell känsla om en jämför med att handla sina varor i en vanlig butik. Det skapar ett helt annat värde för produkten och jag gissar att vi skulle ha ett helt annat matsvinn om vi kom närmare våra producenter! Vem vill slänga en korv eller en ost som vi vet vem som tillverkat och framförallt, när vi vet hur mycket arbete som ligger bakom det!

I torsdags tog jag med mig mamma och besökte ett lokalt gårdsmejeri som ligger i Granhammar utanför Örebro. Jag blir nästan som ett litet barn i en godisbutik när jag får se sådana här ställen och jag blir så glad över att det finns så många lokala producenter och initiativ här i närheten! Gårdsmejeriet heter Ostbiten och här hittar du bland annat egenproducerad ost av diverse varianter, men också korv och salami från gården och andra lokala produkter som marmelader, te och mjöl.

Med lång erfarenhet och ett djupt intresse av gamla hantverkstraditioner i olika former och lokalt producerad mat i synnerhet, står vår gård i Granhammar med butiker öppen för dig.

ostbiten-hage
Utsikt över hagarna med får, fjällkor och två stora hästar
ostbiten-katt
Som vanligt så fastnar jag ju med katten när jag är någonstans, myyys! Vilken livsnjutare!
ostbiten-garnladan
Garnladan på gården som också innehåller ett fik som jag måste prova nästa gång!
ostbiten-höns
Några av hönsen som springer fritt på gårdsplanen, dessa gråa tyckte jag var väldigt fina! Kanske vågar jag skaffa egna i framtiden?
ostbiten-nöjd-anna
Såhär glad blir jag när jag får köpa ostar, korv, salami och mjölk i yoghurthink!
ostbiten-korv
Igår bjöd jag hem en vän som tillsammans med mig fick festa loss på godsakerna! Här med grönsaker från min egen trädgård och stekt korv. Korven var god! Vi beskrev den som en korv med mer korvsmak utan att vara någon konstig kryddig variant! Så smaskigt!!
ostbiten-korv
Rotsaker i ugn, wokad rödbetsblast med lite vitlök, sallat och en yoghurtsås med lite vitlök och örtsalt från Sipplunda
ostbiten-ostar
Vi blev sååå mätta av varmrätten så det var först när klockan var dags för hemgång som vi tog ett snabbt smakprovsvarv av de tre ostarna som jag köpte med mig. Jag köpte Brie Håkan, Irene Salut och Evert blåmögelost. Alla var väldigt goda, men favoriten blev Evert blåmögel. Otroligt god sälta och inte tillstymmelse till beska som en del starka blåmögelostar ibland kan ha. Underbart gott med hemgjord svartvinbärssylt till! Sluuurp! (i bakgrunden syns hemgjort fläderbubbel och hallonkvass som jag kommer skriva mer om senare)

Vad har du för lokala favoriter som jag inte får missa? Helst Örebro-trakten, men skriver gärna upp andra tips också för framtidens resor!

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!