fbpx

Självplock majs – en kväll på fältet

När jag var liten så var vi alltid på självplock majs varje höst. Eller ja, kanske inte varje höst, men flertalet gånger i alla fall. Sedan åt vi dem kokta med massa smör och vitpeppar på. Senare år fick vi tips om att även salta den kokta majsen, idag känns det som ett självklart tillbehör tillsammans med vitpepparn och smöret. Minst lika gott blir det ju att grilla majskolvarna, men det gjorde vi aldrig när jag var liten. Idag finns inte de majsfälten som vi plockade på då kvar, men inte alltför långt bort så finns det ett annat majsfält som har självplock. Stället heter Hjortsberga och ligger utanför Kumla. Igår tog jag med mig Victoria (som bloggar på victoriasprovkok.se) dit och plockade massa fina majskolvar! En helt annan känsla och smak än att plocka dem i grönsaksdisken i en vanlig butik. Om du har plats i frysen, plocka ett rejält gäng, förväll i cirka 1 minut och låt dem svalna och stuva sedan in dem i frysen för att kunna njuta av dem även under vinterhalvåret!

I kassan på Hjortsberga så träffade vi en otroligt trevlig kvinna som vi blev kvar och pratade med en lång stund efter att vi plockat vår majs och vi hittade flertalet gemensamma nämnare med henne. Allt från att hon bodde i Ängelholm där jag brukar övernatta när jag pluggar och att hon var uppväxt i samma by som Victorias mamma. Det är så spännande att vara öppen för nya möten och gång på gång inse att världen är väldigt liten!

Hjortsberga självplock har drivits av kvinnans bror i 35 år och brukar öppna upp för självplock i slutet av augusti och hålla öppet en bit in i september. Öppettiderna är mån-fre 13-18 och lör-sön 10-18. Mer information och vägbeskrivning finns här.

vägen-till-självplock-majs
Here we go! Först får en gå en liten bit ut på fältet för att komma fram till majsen.
självplock-majs-fältet
Väl framme vid majsfältet så känns det direkt som att komma till sydligare breddgrader!
anna-självplock-majs
Och idag var temperaturen nästan som på de sydligare breddgraderna, kvavt och alldeles för varmt med luvtröja som jag hade på mig från början!
Majspyramid! Haha!
Massa goda majskolvar! Som nu ligger och väntar på att bli förvälda och stoppade i frysen.
solros
Fascinerande hur stora och fina solrosorna är! <3
bukett-med-solrosor
Och tre fina solrosor var fick vi med oss hem, så bamsestora att jag knappt syns bakom buketten!

Har du varit på ett självplock med majs någon gång?

 

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!