fbpx

Att skapa mer tid och energi till att skapa innehåll i social media

Häromdagen gjorde jag någonting som jag tidigare inte ens tänkt tanken skulle kunna vara möjlig.

Jag har under ganska lång tid funderat på hur jag ska förhålla mig till social media, men aldrig riktigt kommit fram till en hållbar lösning för mig.

Jag har ett tudelat förhållande till social media. Det finns många positiva saker som social media har bidragit till, men jag har också haft svårt att hantera och ta in det i lagom mängd.

Jag har testat i perioder att helt sluta logga in.

Jag har testat att dela upp min social media i privat och företagande.

Jag har testat att sätta tidsbegränsningar till hur länge jag "får" vara online i social media.

Alla dessa bitar har funkat någorlunda bra ett tag, men ingen av metoderna har känts funktionell och hållbar på en längre sikt.

Just nu har jag så klart ingen aning om hur länge min nya strategi kommer funka och om den överhuvudtaget kommer fungera bra eftersom det är så nyligen jag gjorde slag i saken.

Det enda jag vet just nu är att det väckt en del tankar, känslor och ageranden, både hos mig själv och några av mina följare.

Det jag har gjort är att ta bort alla som jag följer på Instagram.

De flesta av er har hört av er med hejja-rop och kärlek. Några avföljde strax efter att jag avföljde dem.

Att ta bort alla jag följer innebär att mitt flöde på Instagram ekar rätt tomt nu, förutom mina egna inlägg.

Den största anledningen till varför jag fick för mig att det här var en bra idé är att jag känner att jag har väldigt mycket idéer kring vad jag vill dela med mig av, men jag får inte ut lika mycket som jag vill. En av anledningarna till varför jag inte hittar fokus att producera material är det eviga flödet och stimulin som jag får genom social media.

Jag kan under en dag känna massvis med inspiration och energi att göra något kreativt i mina kanaler, men sen loggar jag in på social media och scrollar en stund i flödet. Då brukar jag inspireras lite till, men börjar också jämföra mig med andra.

Nånstans där brukar jag tappa mitt fokus på egen produktion.

Hjärnan nöjer sig istället med de snabbare kickarna som den får genom att fortsätta scrollandet och läsandet efter något som ger en kick. De snabba kickarna blir lättare att jaga, istället för att sätta mig ner och producera någonting eget att inspirera andra med.

Som sagt, att ta bort alla jag följer på Instagram var en handling som jag tidigare inte ens hade tänkt var möjlig. Det är ju inte så en "ska" göra. Om jag ska ha ett framgångsrikt konto "måste" jag ju finnas därute som följare till en massa personer. Jag kan ju inte bara "få" följare, jag måste ju också delta och "ge" mig själv som följare till andra.

Det har varit väldigt intressant att ifrågasätta dessa, fram tills nyss, nästintill omedvetna värderingar kring hur mitt arbete med social media borde se ut och i ifrågasättandet testa att agera annorlunda.

Till en början var det ganska läskigt att börja avfölja runt de 400 personerna jag tidigare följde.

"Vem tror jag att jag är? Vem vill följa mig nu när jag inte följer någon annan?"

Men det fanns också en lättnad i handlingen.

Det jag gör är ju att skaffa mig det JAG behöver för att göra mitt eget jobb på social media enklare för MIG.

Och när mitt jobb på social media blir enklare kan jag också sprida mer kunskap, erfarenheter, inspiration och kärlek till DIG som följare!

Jag tror väldigt mycket på att låta även livet på social media gå i cykler. Att regelbundet medvetet förändra vilka du följer utifrån behov och känsla. Någon som gav dig det du behövde för två år sedan kanske inte längre tillför någonting i ditt flöde?

Just nu har jag valt att göra på det här sättet och jag har som sagt ingen aning idag om det kommer vara ett sätt som jag behåller för framtiden.

Just nu känner jag framförallt mer kraft och energi till att producera mitt eget material och jag tappar inte lika lätt mitt fokus på grund av att jag öppnar min Instagram-app i telefonen.

Jag upplever också redan nu mycket mer genuin glädje och kärlek för er som hör av er genom personliga meddelanden och kommentarer. Ert avtryck hos mig blir liksom inte bara någonting i den stora massan av intryck utan det blir en viktigare del av min närvaro på social media.

I och med den här handlingen bjuder jag in dig att reflektera över ditt eget flöde.

Vilka följer du för att du vill? Vilka följer du för att du tror att du "borde" eller "måste"?

Jag bjuder även in dig till att reflektera och känna efter om MIN handling har väckt några känslor hos dig?

Avslutningsvis vill jag bara påminna om att det inte finns några rätt eller fel. Jag bjuder som sagt bara in dig till att skapa utrymme för reflektion för att du inte ska fastna i gamla hjulspår och göra precis som du alltid har gjort.

Ibland är det svinbra och skönt att bara köra på.

Ibland behöver vi en påminnelse på att vi överhuvudtaget KAN tänka utanför boxen.

Kärlek till dig, från mig.

natur-lycka-terapi

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Trestegsmetoden

Här presenteras Vildkrafts trestegsmetod utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!