fbpx

SöndagsSnackis v 10

En vecka har nu snart gått på min semester från social media. Jag tycker det har varit väldigt nyttigt och givande att tänka till kring hur jag vanligtvis använder sociala medior för att söka kortvarig belöning.

semester-social-media
Förra veckans bild på mitt Instagram-konto

Jag har också insett att vanan i sig att hålla koll på mobilen och söka belöning är svår att bryta. Nu när jag tagit bort Facebook- och Instagram-appen så hittar jag nya appar att leta någon form av belöning i. Jag försöker bland annat leka och investera lite i aktier och då blir den appen väldigt mycket i fokus när jag är uttråkad och söker lite belöning.

Hur har det gått?

Facebook har jag varit inne på några korta stunder under veckan, men väldigt fokuserat. De flesta gångerna har det varit jobbrelaterat och jag har behövt skriva något i någon grupp eller kolla upp någonting. Då har jag innan bestämt mig vad syftet är, gått in, gjort det jag ska och sedan stängt ner igen. Aldrig stannat kvar och börjat scrolla neråt i flödet. Någon gång har jag bara loggat in och kollat notiserna, men även där undvikit scrollandet eftersom det är där jag brukar fastna.

Instagram har jag varit inne på en eller två gånger och då var det också jobbrelaterat. Ställde bland annat om mitt konto till ett företagskonto för att få bättre tillgång till statistik och liknande.

Ett antal gånger under veckan har det dykt upp saker som jag spontant har velat skriva en status på Facebook om eller lägga upp en bild på Instagram. Varje gång har jag berättat för mig själv att det inte är nödvändigt att dela saker ständigt med omvärlden.

Jag har haft kvar Messenger-appen för att kunna skriva direkta meddelanden med människor och även använt messenger.com (Tips!! Visste inte om att denna fanns tills för några månader sedan) om jag suttit vid datorn.

Just nu känns det som att jag kommer fortsätta hålla hårt i begränsningarna även framåt en tid, då jag tycker det varit vettigt att inte ständigt söka den där kortsiktiga belöningen eller bekräftelsen!

Strategi framåt

Jag har även funderat en del hur jag vill att strategin framåt ska se ut lite mer jobbmässigt. Det är ju lite som jag skrev i förra veckans SöndagsSnackis lite knepigt när en också jobbar med social media, inte bara att stänga ner totalt om en vill fortsätta finnas och jobba på det sättet.

Inser att jag inte haft någon strategi, mer än att mina egna prestationskrav på produktion i olika kanaler har legat lite högt och allt som oftast har det gnagt som ett dåligt samvete i bakhuvudet när jag inte har levererat det.

Planen framåt är att minska ner produktionen av material både här på bloggen och på Instagram. Tidigare har jag inte velat koppla ihop Facebook med Instagram-kontot för att ni ska få så varierat innehåll som möjligt i de olika kanalerna, men nu har jag bestämt mig för att reposta Instagram-inlägg även på FB. Min Facebook-sida Beautiful Life kommer bli en samlingspunkt för alla tre kanalerna (FB, Insta & blogg). Gillar du FB-sidan kommer du också bli uppdaterad på allt innehåll jag producerar.

Här på bloggen kommer det endast bli två inlägg i veckan:

  • SöndagsSnackis med personlig karaktär och någon form av reflektion av veckan som gått
  • Fredagar kommer jag posta ytterligare ett inlägg, vilket kommer variera vad det handlar om, nu på fredag kommer det handla om egen vilja och att följa normen.

På Instagram är planen att posta tre bilder i veckan och på Facebook blir det förutom repost från blogg och Instagram två Facebook-unika inlägg per vecka. Tillsammans bildar det här content för sju dagar i veckan, vilket känns väldigt bra i dagsläget! Även om det innebär att jag vill posta innehåll varje dag så är det ändå mindre än vad min inre vision har varit tidigare. Nu blir det mer realistiskt och strukturerat vad jag vill!

Vad har hänt i veckan?

Ja, nu när jag inte har ödslat tid på att scrolla på social media, vad har jag gjort istället då? Jag har bland annat stickat en vante, nu återstår bara att se om jag lyckas få vante nummer två likadan... haha.

Här kommer också ett axplock bilder från veckan som gått:

företagsfrukost
I onsdags besökte jag månadens företagsfrukost i Lekebergs kommun!
hyr-en-forskare
Där berättade Örebro Universitet mer om hur företag och universitet kan samverka. Bland annat kan de dela ut forskarcheckar där företag kan få hjälp av forskare på universitetet att utveckla bitar i företaget! Mycket intressant, ska fika med en representant om några veckor!
sveas-sju-sorters-kakor
Och den här gulliga asken med sju sorters kakor fick vi på mötet! Kommer från ett lokalt bageri/konditori här i Örebro län!
tant-grön-vintrosa
Efter frukosten besökte jag Tant Grön i Vintrosa!
tant-grön-bakad-potatis
Åt en god bakad potatis med skagenröra till lunch!
anna-finnborg
Sällskap hade jag av min fantastiska vän och före detta chef på extrajobbet. Det var förresten hon som gjorde det möjligt för mig att prova på att rida i höstas!
farbror-grön-föreläsning
Onsdagskvällen avslutades med en föreläsning av Farbror Grön som berättade om hur han i stort sett odlar året runt! Eftersom jag följer hans blogg och Instagram-konto så hade jag någorlunda koll på det han berättade om, men ändå kul att få se honom live! (och ja, det blev både Tant Grön och Farbror Grön i onsdags, fniss)
farbror-grön-syrad-chilisås
Jag fick också möjlighet att smaka Farbror Gröns omtalade syrade chilisåser! Starkt, men gott!
kvällssol
Och i fredagskväll tittade solen fram helt plötsligt! Visst blir en lycklig av ljuset som håller i allt längre på kvällarna och börjar allt tidigare på morgonen! Blir lika barnsligt förtjust varje år när det börjar märkas!
kaffe-kvällssol
Passade på att koka lite kaffe och få några solstrålar på näsan. Blev så överraskad och glad över att solen tittade fram där på kvällen eftersom det varit mulet och grått hela dagen!

Vad har du gjort i veckan som gått? Nu när jag inte hängt med så mycket i social media får du jättegärna berätta för mig! <3

Gillade du inlägget? Dela det gärna till andra:

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

Mer från Anna Vildkraft:

gratis-vildkraft

GUIDE

5 gratis tips

Med de här fem tipsen ökar du din förmåga att känna in din kropps signaler = bättre relation till dig själv och starkare gränssättning i ditt liv.

prestation-videoserie

VIDEO

Gratis video-serie

I tre delar får du ta del av Vildkrafts tre-stegs-metod. Här presenteras metoden utifrån “det-där-jävla” presterandet i tre videos tillsammans med uppgifter till dig.

Produktbilder i läsplatta (1)

UTMANING

21 dagar utmaning

Från tidsbrist till bättre självkänsla på 21 dagar! Steg-för-steg får du ta del av metoden som revolutionerat livet för de många som fått ta del av den tidigare.

0 0 röster
Inläggets betyg
Prenumerera
Meddela mig vid
guest
4 Kommentarer
Äldst
Nyast Most Voted
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Micke

Om du gillade hans chilisåser ska du testa mina nästa tillverkning.
Likadan vante ? Gör den spegelvänd så passar den bättre .
Veckan har för mig mest vart jobb . Men FB o film p kvällarna

Paulina Gunnardo

Håller med om att det är knepigt det där när både jobb och privatliv finns i datorn och på social media. Hade en strategi tillsammans med min man förut, men den bröts i och med att en förening jag arbetade i började använda social media i mycket högre utsträckning och även för intern kommunikation. Sen började jag själv hänga på social media med blogg och insta så jag behöver hitta en ny strategi nu 🙂 tar mig dock stunder på tåg att antingen bara vara eller läsa böcker. Välbehövligt!!

OM MIG

Som samtalsterapeut & coach hjälper jag dig att hitta mod och tid att möta det som är du, dina känslor och behov.

Anna-Vildkraft
4
0
Vad tänker du? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!x
()
x

Sök på vildkraft.se

Här kan du söka rätt på det du letar efter! Som ett google, fast bara här på vildkraft.se

Om du ändå inte hittar det du letar efter kan du alltid maila anna@vildkraft.se så får du hjälp inom kort!